Prima pagină » Local » Doi ieșeni, lăsați fără banii din pensii chiar de către factorul poștal! Mihai Gabriel Șerban a recunoscut totul în fața magistraților
Doi ieșeni, lăsați fără banii din pensii chiar de către factorul poștal! Mihai Gabriel Șerban a recunoscut totul în fața magistraților

Doi ieșeni, lăsați fără banii din pensii chiar de către factorul poștal! Mihai Gabriel Șerban a recunoscut totul în fața magistraților

09 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Doi ieșeni au fost lăsați fără banii din pensii chiar de către factorul poștal. În urma incidentului, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Mihai Gabriel Șerban la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals. Factorul poștal a luat banii celor doi pensionari și a semnat în numele lor, sperând că va scăpa basma curată din toată povestea

Un factor poștal i-a lăsat pe doi ieșeni fără banii din pensii. După acest incident, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Mihai Gabriel Șerban la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

De fapt, judecătorii au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de anchetatori cu ieșeanul.

„Instanța constată că persoana vătămată Compania Naţională Poşta Română SA nu s-a constituit parte civilă în procesul penal împotriva inculpatului Mihai Gabriel Şerban. Dispune desfiinţarea totală a cupoanelor de pensie cu numerele 174057 şi 347717”, au menționat anchetatorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeni, lăsați fără banii din pensii: cum a izbucnit scandalul!

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Mihai Gabriel Șerban a început pe data de 16 martie 2022. Anchetatorii au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu ieșeanul pentru acuzațiile amintite. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Inculpatul, în calitate de factor poștal la Oficiul Poștal numărul 1, la datele de 18 şi 27 aprilie 2018, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenție a semnat cupoanele de pensie cu numerele 174057 şi 347717 în locul destinatarilor și a inserat fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului (respectiv că cei doi beneficiari ar fi primit sumele de bani înscrise în cupoanele de pensie, dar şi date de legitimare fictive), după care a folosit cele două cupoane, predându-le Oficiului Poştal numărul 1 ca fiind încasate, însuşindu-şi astfel suma de 2.503 lei pe care o avea în gestiune”, au spus anchetatorii ieșeni.

La audieri, Mihai Gabriel Șerban a recunoscut totul

Persoana vătămată Poșta Română nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, având în vedere că suma de 2.503 lei a fost recuperată de la ieșean. Totul a ieșit la iveală după ce cei doi ieșeni au reclamat faptul că nu au primit pensiile în luna respectivă. Așadar, dirigintele Oficiului Poştal numărul 1, pe baza celor două reclamații, a făcut verificări și a constatat că aspectele sesizate se confirmă.

La audieri, ieșeanul care a lucrat, în perioada 18 iulie 2008–17 mai 2018, ca factor poștal la Oficiul Poștal numărul 1 a recunoscut comiterea faptelor. Când a fost întrebat de una dintre victime de ce nu i-a adus pensia, ieșeanul i-a spus că nu avea bani. Când totul a ieșit la iveală, individul a returnat prejudiciul produs, dându-și demisia din funcție. Acum, fostul factor poștal a fost pedepsit după ce doi ieșeni au fost lăsați fără banii din pensii.

Comentarii
  • tot cei amarati sunt jefuiti. ce nu sunt jefuiti interlopii, magistratii, avocatii, primarii, consilierii locali, parlamentarii, cei cu pensii speciale si care mai au venituri de peste 8-10.000 lei pe luna in tara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024