Doi ieșeni, condamnați definitiv pentru trafic de minori!

Doi ieșeni, condamnați definitiv pentru trafic de minori! „A scos un cuțit din borsetă și a amenințat-o că o va tăia și îi va scoate copilul din burtă!”

29 apr. 2022, 02:00
Ciprian Nedelcu, în Local

Recent, doi ieșeni au fost condamnați definitiv sub acuzația de trafic de minori. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelurile formulate de Ionuț Viorel Lupu și Roxana Andreea Lupu. Amintim că, inițial, Roxana Andreea Lupu a primit o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de minori, în timp ce Ionuț Viorel Lupu a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de pușcărie, pentru trafic de minori și proxenetism

Doi ieșeni au fost condamnați definitiv sub acuzația de trafic de minori. Așadar, recent, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelurile formulate de Ionuț Viorel Lupu și Roxana Andreea Lupu.

„Instanța respinge ca nefondate apelurile formulate de inculpații Ionuț Viorel Lupu și Roxana Andreea Lupu. Respinge ca tardiv apelul formulat de persoana vătămată P.F. Definitivă”, au menționat magistrații ieșeni.

Inițial, Roxana Andreea Lupu a primit o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de minori, în timp ce Ionuț Viorel Lupu a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de pușcărie, pentru trafic de minori și proxenetism. Mai apoi, cei doi au contestat sentința emisă de prima instanță. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșenii Ionuț Viorel Lupu și Roxana Andreea Lupu, condamnați pentru trafic de minori

În urmă cu mai bine de 1 an, procurorii ieșeni i-au trimis în judecată pe Roxana Andreea Lupu și Ionuț Viorel Lupu, sub acuzația de trafic de minori și, respectiv, proxenetism.

„Pe data de 4 februarie 2021, procurorii au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019-2021, inculpații, profitând de starea de vădită vulnerabilitate (situație familială dificilă, fără surse de venit și fără nicio posibilitate de a se întreține), prin constrângere, au transportat și găzduit în unități de cazare turistică sau apartamente situate în municipiile Iași, Cluj-Napoca, Arad și Botoșani, mai multe părți vătămate minore și majore pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

„A scos un cuțit din borsetă și a amenințat-o că o va tăia și îi va scoate copilul din burtă!”

Pe 4 februarie 2021, procurorii au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiile Iași și Botoșani. În urma acestor percheziții, au fost ridicate mai multe telefoane mobile si alte bunuri. Ulterior, anchetatorii au continuat audierile, au strâns probe și au dispus trimiterea în judecată a ieșenilor Ionuț Viorel Lupu și Roxana Andreea Lupu.

În timpul procesului, o victimă a povestit un episod prin care a fost nevoită să treacă.

„El a lovit-o de mai multe ori pe R., după care a venit și la mine și m-a lovit, întrebându-mă de ce nu deschid ușa. Deoarece începuse să o lovească din nou pe R. și dat fiind faptul că aceasta era însărcinată, eu am intervenit, motiv pentru care el m-a lovit din nou. De asemenea, a scos un cuțit din borsetă și a amenințat-o pe R. că o va tăia și îi va scoate copilul din burtă!”, a spus tânăra.

Acum, cei doi ieșeni au fost condamnați definitiv pentru trafic de minori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *