Prima pagină » Eveniment-Social » Doi frați din Iași au participat la o competiție prestigioasă în Spania și s-au întors acasă cu rezultate remarcabile: „Nu mai contează cheltuielile când e vorba de fericirea și stima lor de sine” – FOTO

Doi frați din Iași au participat la o competiție prestigioasă în Spania și s-au întors acasă cu rezultate remarcabile: „Nu mai contează cheltuielile când e vorba de fericirea și stima lor de sine” – FOTO

19 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Rafael Andrei Trocin, în vârstă 10 ani, și Dominic Antonie Trocin, în vârstă de 7 ani, sunt doi frați din Iași care au participat la Olimpiada de Aritmetică Mentală HORUS 8. Fratele cel mare s-a întors acasă cu titlul de campion, iar cel mic a câștigat premiul al II-lea.

Doi frați din Iași au participat la o competiție prestigioasă în Spania și s-au întors acasă cu rezultate remarcabile

Rafael Andrei Trocin și Dominic Antonie Trocin, doi frați din Iași, au participat, recent, în Barcelona, la Olimpiada de Aritmetică Mentală HORUS 8, o competiție prestigioasă care a reunit copii talentați din șapte țări: România, Bulgaria, Elveția, Olanda, Armenia, Egipt și Arabia Saudită.

Rafael Andrei Trocin s-a întors acasă cu cel mai important titlu, cel de campion, iar fratele său mai mic, ce i-a urmat exemplul, a câștigat premiul al II-lea.

Rafael Andrei a participat pentru a treia oară la o olimpiadă de aritmetică mentală. În anul 2022, în Bulgaria, a obținut premiul I, iar în 2023, în Turcia, a obținut titlul de campion. Băiatul merge la cursurile de la SmartyKids Iași de doi ani, iar fratele său mai mic i-a urmat exemplul și face același lucru de șase luni.

„Cei doi băieți au participat la olimpiada de aritmetică mentală în Barcelona, iar cel mare a obținut titlul de campion, iar cel mic premiul al II-lea. Rafael Andrei Trocin are 10 ani și din clasa I face cursuri de aritmetică mentală și a mai participat la două olimpiade, în anul 2022, în Bulgaria, a obținut premiul I, anul trecut, în Turcia, a fost campion și anul acesta, tot campion, care este cel mai important premiu, mai sus de locul I. Cel mic a participat, anul acesta, pentru prima dată la această olimpiadă și l-am dat la cursuri anul acesta, în luna ianuarie, deci este un premiu foarte bun, având în vedere că se pregătește doar de șase luni. A luat exemplul fratelui său mai mare, a vrut să dovedească că și el se descurcă la calcule”, spune Raluca Trocin, mama celor doi băieți.

Mama celor doi băieți: „Nu mai contează cheltuielile când e vorba de fericirea și stima lor de sine”

Părinții celor doi băieți sunt mândri și spun că nu contează cheltuielile pe care le-au suportat pentru ca micuții să participe la olimpiadă.

„Au fost foarte mulți copii la această olimpiadă și emoțiile au fost foarte mari. Suntem mândri că băieții noștri au reprezentat România și au obținut aceste rezultate. Nu mai contează cheltuielile când e vorba de fericirea și stima lor de sine. Chiar le-am oferit și o vacanță frumoasă  pentru că nu fuseseră până acum în Barcelona”, adaugă Raluca Trocin, afirmă mama celor doi băieți.

Cei doi frați cresc într-o familie credincioasă, iar uneori se îmbracă în veșminte și ajută preotul în timpul slujbei, cu lumânările și anafura.

„Rafael a intrat prima oară în altar la Crăciun, în 2021. I-am dus la Sfânta Împărtășanie de când s-au născut. Dominic, abia anul acesta, a intrat prima oară în altar, de ziua lui. Amândoi știu că toate meritele obținute sunt pentru că îi ajută Dumnezeu. Se duc dimineața, când începe slujba, se îmbracă în veșminte și ajută preotul până la final. Ies cu lumânarea împreună cu părintele, duc prescuri, pregătesc pâinea pentru anafură, se roagă cu părintele. Anul acesta, s-a schimbat programul pentru că au intrat mai mulți copii. Rafael merge în altar o duminică da, una nu, iar Dominic, când este chemat”, mai spune Raluca Trocin, mama celor doi băieți.

Comentarii
  • felicitari copiilor ! speram sa ajunga cat mai sus. iar cand vine vorba de bani, nu se pune problama la ei de bani..stie juma de iasi cine i tacsu si cine a fost masa..speram sa nu calce pe urmele lu tacsu, el oricum nu stie sa scrie, e semianalfabet !

    • Iuliana Andronache

      Dar de ce te ascunzi după numele altcuiva? La un articol pt 2 copii deștepți te-ai gândit sa îți arați invidia și răutatea din suflet? Probabil ești un nefericit, fără copii, care nu ai realizat nimic in viața, frustratule!

    • Ești un nimic care te ascunzi dupa un nume fals, fals ca si tine! IDIOTULE!

    • Analfabetule!”problama”asa se scrie?mai ai si nesimtirea sa jignesti cand de fapt tu esti.

    • Doamne câtă rautate poti sa ai “domnule”care te ascunzi ca un om de nimic dupa un nume fals.Nesimtitule!

    • Sorin Popovici

      Care ai comentat urat si te ascunzi dupa un nume fals esti un nimic amestecat cu nimic

  • Promovați Ciorile 🤣🤣, de unde are ila bani? Cămătărie, șantaj și trafic de persoane sau am uitat ceva? Puneți si (P) pentru domnuk

  • Catalin Boca

    O intrebare pt “ascunșii”astia doi care ati comentat urat:Sunteți mai fericiți acum?Dumnezeu nu doarme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *