Prima pagină » Titlurile zilei » Doi florari din CUG au câștigat procesul cu vecinul care a contestat proiectul imobiliar de milioane de euro! Geanina Avram: „Nu vând pentru că vine războiul” – FOTO

Doi florari din CUG au câștigat procesul cu vecinul care a contestat proiectul imobiliar de milioane de euro! Geanina Avram: „Nu vând pentru că vine războiul” – FOTO

03 mai 2022, 02:00, 3 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Mircea Cazacu a contestat în instanță proiectul deținut de către doi florari în CUG. A motivat că nu i s-a cerut acordul din partea beneficiarilor. Magistrații de la Curtea de Apel le-au dat dreptate florarilor și au impus reclamantului să achite cheltuielile de judecată

Soții Costel și Geanina Avram, proprietarii unei florării din zona CUG, respiră ușurați. În cursul zilei de ieri, 02.05.2022, au primit o veste bună chiar de la judecătorii Curții de Apel Iași. În 2018, cei doi florari au reușit să obțină avizul Consiliului Local pentru edificarea unui proiect imobiliar pe o suprafață de teren de 2.528 metri pătrați, identificată între Aleea Tudor Neculai și Șoseaua Nicolina, nr.58, în apropierea Bisericii Baptiste. Proiectul prevedea construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime 2S+P+12E și alt imobil cu regimul de înălțime 2S+P+4. După aprobarea proiectului, au apărut și primele contestații.

Mircea Cazacu, învecinat cu terenul florarilor, a cerut în instanță anularea Hotărârii de Consiliu Local. Acesta a motivat că blocul cu patru etaje ar fi sufocat clădirea pe care o deține cu regimul de înălțime de D+P+1+M. După doi ani de procese, magistrații au respins solicitarea reclamantului, decizia fiind definitivă. Mircea Cazacu trebuie să plătească și cheltuieli de judecată în valoare de 2.300 lei. Acum, beneficiarii pot depune documentația pentru obținerea autorizației de construire.

Doi florari din CUG au câștigat procesul cu vecinul, dar nu știu ce să facă cu averea

Contactată de către reporterii BZI, Geanina Avram a precizat că se află în al nouălea cer după ce a aflat că a câștigat procesul.

„Noi avem terenul ăsta de aproape zece ani. Cu chiu, cu vai, am reușit în 2018 să obținem hotărârea. Apoi, m-am trezit că sunt dată în judecată. Nu știu cât se va putea construi. Ne-am gândit că orcium nu ar mai merge ca în blocul cu patru etaje să mergem mai jos, spre stradă. Nu am făcut niciun plan. Nu am făcut nicio ilegalitate, am avut studiu de însorire. Nu am nimic cu vecinul. Nu vând pentru că vine războiul. Cu cine să mă asociez, cu un escroc? Noi vrem să construim la vale. Deocamdată, nu avem niciun plan, nu știm ce se va întâmpla. Acum mă voi bucura și voi sărbători cu soțul meu”, a declarat Geanina Avram.

În zona CUG vrea să investească și afaceristul Claudiu Adumitroaei.

Mircea Cazacu: „Dacă au câștigat, asta înseamnă justiția în România”

În replică, Mircea Cazacu a precizat că va găsi și alte modalități pentru a contesta proiectul, urmând să deschidă noi procese.

„Dacă au câștigat, asta înseamnă justiția în România. Se mai pot face și alte procese. Mie nu mi s-a cerut niciun acord. Primăria a făcut-o pe șest. A fost o golănie… Legat de vecini, doamna Avram mi-a dat și cu pietre în geam, despre asta e vorba. Voi vedea ce voi face în perioada următoare. Cei de la primărie nu caută adevărul”, a explicat Mircea Cazacu.

În timpul procesului, au ieșit la iveală documente legate de autorizarea clădirii deținute de Mircea Cazacu. Pe data de 27.12.2004, Mircea Cazacu a primit autorizația de construire nr. 1606 pentru amenajarea unei hale de microproducție de lactate sau sediu de firmă. S-a apucat de construit, a finalizat, dar mai avea nevoie de procesul verbal de recepție a lucrărilor. Autorizația prevedea un regim de înălțime de P+E (două niveluri). Pe data de 23.03.2006, în urma lucrărilor efectuate, comisia de recepție ia o decizie bizară.

Deși lucrările erau finalizate, în procesul verbal hala a fost transformată în locuință individuală. În realitate, clădirea mai avea două niveluri suplimentare, anume subsolul și mansarda. În circuitul de autorizare au fost implicați mai mulți funcționari din Primăria Iași. Doi florari din CUG au câștigat procesul cu vecinul după o perioadă tensionată.

Comentarii
  • cumpar flori de la Lidl, de ciuda

    de unde au 2 florari bani de proiect imobiliar pe o suprafață de teren de 2.528 metri pătrați? ca se plangeau florarii ca pe timp de pandemie deabia au supravetuit.

  • e prea liber traficul pe soseaua NIcolina, mai trebuie blocuri cu 12 etaje, bagati baieti, bagati

  • Ați primit cumva bon de casă când ați cumpărat flori…evaziune maximă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`