Prima pagină » Eveniment-Social » Doi elevi din Iași, în topul medaliaților internaționali la Olimpiada de Geografie

Doi elevi din Iași, în topul medaliaților internaționali la Olimpiada de Geografie

03 iul. 2024, 21:28,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Elevii Daniel Nicolae Hanganu de la Colegiul Național Iași și Andrei Moga de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași au participat, în perioada 28 iunie – 4 iulie 2024, la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est, desfășurată la Belgrad și Kopaonik, Serbia.

România a fost reprezentată la această olimpiadă de o echipă formată din 8 elevi (4 seniori și 4 juniori), care au concurat alături de alți tineri, foarte bine pregătiți, pasionați de geografie, de realitățile și dinamica lumii în care trăim.

Doi elevi din Iași, în topul medaliaților internaționali la Olimpiada de Geografie

Elevii ieșeni se întorc mâine la Iași cu două medalii extrem de valoroase, Daniel Nicolae Hanganu, îndrumat de d-na profesor Cornelia Fiscutean, medalie de AUR și Andrei Moga, îndrumat de d-nul profesor Bogdan Dumitrașcu, medalie de ARGINT.

Competiția a testat, în mai multe și solicitante probe, deopotrivă competențele teoretice și practice ale tinerilor geografi din peste zece țări sud-est europene, participarea elevilor presupunând o îndelungată pregătire de specialitate, sub supravegherea atentă a profesorilor coordonatori, corelată cu deprinderi și cunoștințe din diferite alte domenii ale Științelor Pământului. Rezultatul obținut de elevii ieșeni este o recompensă a pregătirii intense, de-a lungul multor ani, și reconfirmă nivelul ridicat al școlii ieșene de geografie.

Lotul României a fost coordonat la Belgrad de doamna profesor Cornelia Fiscutean de la Colegiul Național Iași.

„Rezultate excepționale obținute de elevii ieşeni la Olimpiada Europeană de Geografie, ediția a X-a, Belgrad, Kopaonik, Serbia.
Felicitări, Daniel Nicolae Hanganu, îndrumat de doamna profesor Cornelia Fiscutean, pentru medalia de aur!
Felicitări, Andrei Moga, îndrumat domnul profesor Bogdan Ionuț Dumitrașcu, pentru medalia de argint!

Lotul României a fost coordonat, la Belgrad, de doamna profesor Cornelia FISCUTEAN de la Colegiul Național Iași”, transmite prof. Luciana Antoci, inspector școlar general ISJ Iași

Două medalii de aur, patru de argint și două de bronz pentru elevii olimpici români la etapa europeană a Olimpiadei de Geografie (EGEO), anunță Ministerul Educației într-o postare pe Facebook miercuri, 3 iulie.

Echipa seniorilor la EGEO 2024 și premiile lor:

Daniel Nicolae Hanganu, Colegiul Național Iași – medalie de aur
Andrei-Ioan Moga, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași – medalie de argint
Alex-Darius Topai, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea – medalie de bronz
Mihnea-Ioan Șuțoiu, Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Pucioasa – medalie de bronz

Echipa juniorilor și premiile lor la EGEO 2024:

Cosmin-Ioan Dulgheru, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad – medalie de aur și cel mai mare punctaj obținut la juniori
Cristina-Daria Toderici, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttennbrunn” Arad – medalie de argint
Andrei-Marius Țiplic, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu – medalie de argint
Paul-Ioan Țiplic, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu – medalie de argint

Coordonatorii loturilor de elevi sunt profesoara Mihaela Florina Alexandru, inspector în Ministerul Educației și, Mihaela Cornelia Fiscutean, profesoară la Colegiul Național Iași, conform sursei citate.

Ministerul Educației a transmis în același mesaj și „felicitări, copii! Felicitări și recunoștință tuturor celor care sprijină excelența în educație și contribuie la formarea viitorului prin dedicarea și susținerea lor! Mulțumiri părinților pentru sprijinul necondiționat al copiilor!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024