Prima pagină » Eveniment-Social » Doi elevi din Iași au obținut medalii de argint la Balcaniada de Informatică pentru Seniori din Macedonia
Doi elevi din Iași au obținut medalii de argint la Balcaniada de Informatică pentru Seniori din Macedonia

Doi elevi din Iași au obținut medalii de argint la Balcaniada de Informatică pentru Seniori din Macedonia

27 sept. 2024, 09:08,
Redacția BZI în Eveniment-Social

Doi absolvenți de liceu din Iași au obținut medalii de argint la Balcaniada de Informatică pentru Seniori care s-a desfășurat în Macedonia.

„Felicitări dragii noștri absolvenți, un simbol al excelenței, performanței și pasiunii pentru programarea competitivă, Alexandru Gheorghieș – absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, promoția 2024, profesori Mirela Țibu, Simona Iuscinschi și Andrei Boacă – absolvent al Colegiului „Emil Racoviţă” Iași, tot promoția 2024, profesori Emanuela Cerchez, Marinel Șerban pentru rezultatele remarcabile obținute la Balcaniada de Informatică pentru Seniori, desfășurată în Ohrid, Macedonia. Cea de-a 31-a ediție a Balcaniadei de Informatică a fost organizată în perioada 20 – 26 septembrie 2024 de Societatea de Calculatoare din Macedonia, iar România a câștigat cele mai bune rezultate prin locul V pe care s-a situat Andrei Boacă care a realizat 408 puncte și prin locul al VI-lea pe care s-a situat Alexandru Gheorghieș care a realizat 407 puncte, ambii premiați cu medalii de argint. Felicitări părinților și tuturor mentorilor care s-au alăturat profesorilor de la clasă pe parcursul celor 8 ani de programare competițională de înalt nivel, în mod special domnului Paul Diac. Sunt onorată să îi cunosc personal pe ambii performeri Andu și Andrei, pe care vreau să îi felicit din nou pentru sclipirea minților și frumusețea caracterelor. Olimpiada Balcanică de Informatică este un concurs de programare pentru liceeni din țările din jurul său din apropierea Peninsulei Balcanice. Fiecare țară participantă trimite o echipă de 4 concurenți, selectați de olimpiadele sau concursurile naționale. Anul acesta au participat la competiție echipe din 16 țări”, a transmis Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Adina Romanescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`