Prima pagină » Local » Doi elevi de la un liceu ieșean au violat cu sălbăticie un minor orfan de mamă! Totul, după o petrecere scăldată în alcool. Anchetatorii s-au crucit când au aflat povestea
Doi elevi de la un liceu ieșean au violat cu sălbăticie un minor orfan de mamă! Totul, după o petrecere scăldată în alcool. Anchetatorii s-au crucit când au aflat povestea

Doi elevi de la un liceu ieșean au violat cu sălbăticie un minor orfan de mamă! Totul, după o petrecere scăldată în alcool. Anchetatorii s-au crucit când au aflat povestea

24 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi elevi din județul Iași au scăpat de temniță, după o faptă monstruoasă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău i-au pedepsit recent pe Mihai B. și Petrișor C. prin măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ, pe o durată de 1 an și, respectiv, pe 2 ani și 6 luni, pentru furt calificat și viol

Un caz extrem de șocant a avut loc în județul Iași. Doi elevi de la un liceu ieșean au fost pedepsiți după un incident teribil. Aceștia au fost acuzați că au siluit un minor, după o petrecere scăldată în alcool. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus recent măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an, în cazul lui Petrișor C., și de 2 ani și 6 luni, în ceea ce îl privește pe Mihai B., sub acuzațiile de furt calificat și viol (în stare de minoritate).

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă. Îi obligă, în solidar, pe inculpați (în solidar cu părțile responsabile civilmente) la plata către partea civilă SC Genotur-Plus SRL Belcești a sumei de 90,38 lei, cu titlul de daune materiale. Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă M.I.N., prin reprezentantul legal. Îi obligă, în solidar, pe inculpați (în solidar cu părțile responsabile civilmente) la plata către partea civilă a sumei de 10.000 de lei, reprezentând daune morale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Cei doi elevi din Iași, judecați după o faptă teribilă

Procesul celor doi elevi, care acum au 17 ani, a început pe 5 noiembrie 2020. Procurorii i-au trimis în judecată pe cei doi elevi ai Liceului Tehnologic, sub acuzațiile de furt calificat și viol. Anchetatorii au relatat că elevii erau prieteni cu victima, dar și cu A.B. și T.C., care aveau sub 14 ani la data comiterii faptei.

„Într-o seară, inculpații, persoana vătămată și minorii A.B. și T.C. s-au întâlnit în satul Belcești. Din declarația persoanei vătămate rezultă că mai întâi s-a întâlnit el cu un inculpat și cu minorul A.B. la un bar, de unde au cumpărat două doze cu bere și țigări, băuturile alcoolice fiind consumate de persoana vătămată minoră și de inculpat. Ulterior, cei trei anterior menționați s-au deplasat la domiciliul unui martor, întrucât, în ziua următoare, ar fi trebuit să meargă împreună cu acesta pentru a culege nuci dintr-o livadă, minorii precizând în declarațiile lor că au mai prestat și în alte dăți servicii, pentru care erau plătiți, martorului respectiv.

Ajunși la locuința martorului, persoana vătămată minoră, inculpatul și minorul A.B. s-au întâlnit cu celălalt inculpat și cu minorul T.C. După ce au discutat cu martorul, au stabilit ca toți cei cinci minori să meargă a doua zi împreună cu acesta și să-l ajute să culeagă nuci. De asemenea, s-a stabilit de comun acord ca, peste noapte, minorii să rămână la domiciliul martorului”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Au spart un bar, pentru a face rost de alcool

Oamenii legii au mai afirmat că, după ce au stabilit ce vor face în ziua următoare, cei cinci minori au revenit în centrul localității Belcești, moment în care unul dintre inculpați le-a spus amicilor săi că, din ceea ce știa el, ușa barului aparținând SC Genotur-Plus SRL este defectă și, ca atare, ar putea pătrunde în bar pentru a fura băuturi alcoolice.

„Toți minorii au fost de acord cu propunerea de a merge la acel bar pentru a fura băuturi alcoolice și, profitând de faptul că pe stradă nu se mai aflau persoane, s-au deplasat la barul respectiv, în care au reușit să pătrundă, forțând ușa de acces. Din incinta barului, aceștia au sustras trei sticle cu băuturi alcoolice, respectiv o sticlă de coniac Alexandrion, o sticlă cu lichior și o sticlă cu vin de Cotnari. Cu sticlele de băuturi alcoolice asupra lor, cei cinci minori au revenit la domiciliul martorului, oferindu-i acestuia sticla cu coniac despre care i-au precizat că ar avea-o de la o nuntă”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

O propunere indecentă, făcută de un minor

Oamenii legii au adăugat că martorul a mers la somn, în timp ce minorii au rămas în altă cameră, unde au început să consume băuturi alcoolice.

„Din cauza vârstei, precum și pentru că au și fumat, cei cinci minori au ajuns foarte repede într-o stare avansată de ebrietate, victima fiind cea mai beată. Văzând starea în care se afla victima, fiind el însuși în stare de ebrietate, minorul T.C. a avut ideea de a întreține relații sexuale orale cu persoana vătămată, idee pe care a împărtășit-o și celorlalți minori. Toți aceștia au fost de acord cu ideea minorului T.C., astfel încât, după ce acesta din urmă a întreținut un raport sexual oral cu persoana vătămată minoră, acest lucru l-au făcut și ceilalți minori. După consumarea episodului de agresiune sexuală, minorii, fără consimțământul persoanei vătămate, au rămas în aceeași cameră, însă, nu după mult timp, la locuința martorului a ajuns reprezentantul legal al persoanei vătămate, însoțit de polițiști, pentru a o lua pe persoana vătămată minoră acasă”, au precizat oamenii legii.

Victima, abandonată de propria mamă

De precizat că minorul abuzat locuiește doar cu tatăl său, mama lui abandonându-l încă de când avea vârsta de un an și câteva luni. Astfel, pe 5 septembrie 2018, tatăl minorului, observând că fiul său nu revine la domiciliu, a sunat la 112 și, cu ajutorul polițiștilor, l-a găsit pe băiețel și l-a readus la domiciliu.

„Nici persoana vătămată minoră și nici ceilalți minori nu au povestit nimănui, nici părinților, nici altor persoane apropiate cele petrecute. Astfel, minorii rămași la locuința martorului au mers a doua zi cu acesta la cules de nuci. Abia pe 9 septembrie 2018, reprezentatul legal al persoanei vătămate minore a auzit, din zvon public, că fiul său ar fi fost victima unei infracțiuni de viol în noaptea de 5 spre 6 septembrie 2018, alertând organele de cercetare penală. Audiați fiind, inculpații minori au recunoscut atât fapta de furt calificat reținută în sarcina lor, cât și pe aceea de viol, precizând că, în momentul comiterii infracțiunii de viol, erau în stare avansată de ebrietate”, au mai spus anchetatorii ieșeni.

Aceștia au adăugat că ceilalți doi minori care au participat la comiterea faptelor nu răspund din punct de vedere penal, deoarece, la acea dată, aveau vârste de sub 14 ani.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024