Prima pagină » Eveniment-Social » Doi elevi ai Colegiului Național „Emil Racoviță” au obținut rezultate excepționale la concursul internațional „Romanian Master of Mathematics” 2023!
Doi elevi ai Colegiului Național „Emil Racoviță” au obținut rezultate excepționale la concursul internațional „Romanian Master of Mathematics” 2023!

Doi elevi ai Colegiului Național „Emil Racoviță” au obținut rezultate excepționale la concursul internațional „Romanian Master of Mathematics” 2023!

08 mart. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Munca și pasiunea pentru cunoaștere, mai ales în domeniul matematicii, nu se opresc nicicând la Colegiul Național ,,Emil Racoviță” din Iași, indiferent de limitele spațiului și timpului. Este pentru prima dată în istorie când 2 elevi ai Colegiului Național ,,Emil Racoviță” din Iași participă simultan la concursul internațional „Romanian Master of Mathematics”, făcând parte din a doua echipă a României. A XIV-a ediție a concursului s-a desfășurat în perioada 27 februarie – 4 martie 2023, la București, fiind considerată cea mai „selectă” competiție de matematică, cu un grad de dificultate extrem de mare, chiar superior olimpiadei internaționale, datorită calității competitorilor

Dovada acestui fapt o constituie cei doi elevi perseverenți, harnici și determinați, care ne oferă motive de mândrie de mai mult timp, nu doar acum, în prag de primăvară. Radu-Ionuț Stoleriu, elev în clasa a IX-a B, coordonat de domnul profesor Cătălin Budeanu, ne uimește încă din clasa a IV-a cu rezultatele sale, asemenea colegului său mai mare, Gabriel Turbincă, îndrumat, în prezent, de domnul profesor Dănuț Aramă.

Conform ierarhiei individuale, cei doi elevi de la Colegiul Național ,,Emil Racoviță” din Iași au obținut medalii de bronz, confirmând valorile românești și perseverența tinerilor pasionați de matematică. Acest rezultat impresionant confirmă calitatea educației și disciplinei care îi definește pe elevii colegiului. Drept dovadă, cele două echipe ale României au fost adversarele celei mai bune formații din Statele Unite ale Americii, coordonată de Po-Shen Loh, care a obținut locul I, urmată de prima echipă a României, pe locul al II-lea, la egalitate cu cea a Israelului.

Nici a doua formație reprezentantă a țării noastre, din care au făcut parte Radu și Gabriel, coordonată de Flavian Georgescu, profesor de matematică la ICHB, nu s-a lăsat mai prejos, obținând mențiune în clasamentul pe echipe.

Rezultate excepționale, obținute de doi elevi ai Colegiului Național „Emil Racoviță”

Radu-Ionuț Stoleriu, elev în clasa a IX-a B, coordonat de domnul profesor Cătălin Budeanu, și Gabriel Turbincă, îndrumat, în prezent, de domnul profesor Dănuț Aramă, au reușit să câștige medalii importante la concursul internațional „Romanian Master of Mathematics”.

În ceea ce îl privește pe Radu-Ionuț Stoleriu, precizăm că acesta se numără printre cei mai buni matematicieni din Europa. Reporterii BZI au prezentat povestea sa de aur în edițiile anterioare. Radu vorbea mereu cu însuflețire despre disciplina de studiu care a devenit cea mai mare pasiune.

„Am format o legătură emoțională cu această disciplină care îmi stimulează gândirea și mă atrage prin descoperirea unor noi căi și rezolvări. Îmi place să descopăr cum funcționează acest sistem bazat pe numere, pe calcule, de aceea nu muncesc pentru premii, ci pentru mine, iar premiile vin ca rezultat al muncii mele.

Am participat la zeci de concursuri naționale și internaționale, adesea la an superior nivelului meu de studiu, obținând de fiecare dată premii. Matematica mă împlinește! Pe colegii mei îi sfătuiesc să muncească pentru ceea ce vor să devină, să fie curajoși și să nu renunțe niciodată la idealuri”, menționa Radu-Ionuț Stoleriu.

Inteligență sclipitoare în domeniul matematicii

Directorul Colegiului Național Emil Racoviță”, prof. Mihaela Vlioncu, menționează că Radu este un elev cu o inteligență sclipitoare, cu pasiuni multiple care depășesc sfera matematicii.

„Este un elev conștiincios, în ciuda programului zilnic de studiu foarte încărcat. Radu vorbește cu multă încântare despre tot ce are legătură cu matematica, iar la școală este, prin experiențele de învățare și de concurs pe care le împărtășește cu colegii săi, un exemplu motivant și pentru aceștia”, menționa dr. prof. Mihaela Vlioncu.

Comentarii
  • “ În sfârșit “ ați ieșit din gardă ? Cât de urât poate vorbi o mamă , de 8 Martie , despre un alt copil , indiferent care ar fi el . Asta spune totul despre dumneavoastră , nu despre alții .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024