Prima pagină » Actualitate » Doi copii au rămas orfani de tată. Tânărul din Piteşti considerat „vindecat” a murit la scurt timp după externarea din spital
Doi copii au rămas orfani de tată. Tânărul din Piteşti considerat „vindecat” a murit la scurt timp după externarea din spital

Doi copii au rămas orfani de tată. Tânărul din Piteşti considerat „vindecat” a murit la scurt timp după externarea din spital

15 feb. 2022, 16:58,
în Actualitate

Un tânăr din Piteşti, tată a doi copii, a murit la doar câteva zile după ce medicii l-au externat, după ce în prealabil, îl declaraseră vindecat.

Alin Prioteasa a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Pitești după ce a acuzat dureri de spate insuportabile.

Un tânăr din Piteşti a murit la câteva zile după ce a fost externat ca fiind „vindecat”

După ce s-a simţit rău şi avea dureri de spate, fiind internat de urgenţă şi supus unei intervenţii chirurgicale, Alin Prioteasa a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Acolo, tânărul a fost diagnosticat cu hemotorax, dar şi cu bronşită, dispnee şi insuficienţă respiratorie cronică.

Tânărul de 35 de ani a fost externat, potrivit biletului de externare pe care scria că este „vindecat”. Medicul care a semnat biletul de externare a notat că în cazul lui Alin s-a intervenit chirurgical „sub anestezie locală” şi se „evacuează circa 1000 ml revărsat hemoragic”.

„Evoluţia postoperatorie este favorabilă, cu diminuarea drenajului pleural şi suprimarea acestuia. Pacientul se externează în curs de vindecare chirugicală”, se mai arată în biletul de externare.

Câteva zile mai târziu, ieşind afară pentru a lua aer, Alin s-a prăbuşit în parcarea din faţa blocului, soţia fiind cea care a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Astfel tânărul a ajuns din nou la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, acolo unde medicii au văzut că starea lui este foarte gravă şi trebuie transferat la un spital din Bucureşti.

Soția tânărului din Piteşti vrea să dea în judecată spitalul

Din nefericire, a fost prea târziu pentru Alin. Tânărul a murit, chiar dacă, potrivit soţiei, ar fi putut fi salvat.

„Vreau să dau în judecată spitalul. Voi căuta cel mai bun avocat, nu voi lăsa lucrurile aşa cu toate că de acolo ştiu că nu îl mai întoarce nimeni. Dar vreau să se facă dreptate. Atât vreau. Pentru că sunt foarte mulţi oameni care ajung şi nu vor să păţească ce a păţit soţul meu care avea o viaţă să trăiască, avea doi copii de crescut. Este crunt şi nimănui nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat pentru că nu e de crezut. Astăzi să-l vezi şi mâine să nu-l mai vezi”, a declarat Andrara, soţia lui Alin.

Un tânăr care a plecat sănătos din spital după ce s-a tratat de COVID-19 a decedat

În toamna anului trecut, reporterii Cotidianului BZI au relatat cazul unui tânăr infectat cu Covid-19 ce a murit la scurt timp după ce a plecat sănătos din spital. Acesta a fost internat mai multe zile în secția ATI-Covid a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, unde a fost tratat și nu mai necesita oxigen. Medicii au rămas uimiți pentru că, în ciuda faptului că prezenta și alte afecțiuni, starea lui a fost una bună după tratament și respira ca un om sănătos. Nimic nu avea să prevestească decesul tânărului.

Pacientul în vârstă de 38 de ani – caz similar la Timișoara, unde un tânăr de 34 de ani care a ajuns la spital în stare gravă a murit după ce a plecat acasă, pe proprie răspundere –  la scurt timp după externare, a suferit un Atac Vascular Cerebral , iar starea lui a devenit una foarte gravă. Medicii ieșeni au făcut toate eforturile să îl salveze, însă acesta a decedat. Trebuie precizat că bărbatul nu era vaccinat și suferea de obezitate morbidă și diabet.

Așadar, tânărul din Piteşti, tată a doi copii, ce a murit la doar câteva zile după ce medicii l-au externat, după ce în prealabil, îl declaraseră vindecat, nu este un caz singular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`