Prima pagină » Local » Doi bărbați suspecți că transportă bunuri furate au fost reținuți de oamenii legii din Iași – Exclusiv, Galerie Foto, Video

Doi bărbați suspecți că transportă bunuri furate au fost reținuți de oamenii legii din Iași – Exclusiv, Galerie Foto, Video

10 sept. 2021, 18:36,
în Local

Astăzi, 10 septembrie 2021, oamenii legii din Iași au depistat în trafic doi bărbați care transportau cu un autoturism mai multe bunuri asupra cărora exista suspiciunea că ar fi sustrase. Șoferul, la vederea poliției, a încercat să-și schimbe brusc direcția de mers însă au fost opriți și idențificați. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 47 de ani, respectiv 34.

Aceștia au fost conduși la audieri. Pe baza probelor, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

„În această dimineață (10 septembrie ac), în jurul orei 04.00, polițiștii Secției 4 Poliție Urbană Iași au depistat, în flagrant delict, doi bărbați, care transportau cu un auto bunuri susceptibile a fi sustrase. La vederea echipajului de poliție, conducătorul auto a schimbat brusc direcția de deplasare intrând pe o stradă din mun. Iași, în partea din spate a unei clădiri.

Cele două persoane au fost oprite și identificate de polițiști: doi bărbați, dintre care unul de 47 ani, iar altul de 34 ani. Aceștia au fost conduși la sediul poliției pentru cercetări. Astfel, în urma verificărilor efectuate până în prezent a rezultat faptul că cei doi ar fi sustras, în noaptea precedentă, de pe un câmp din județ, piese componente ale unui sistem de irigație (cablu conductor electric, 2 acumulatori auto, piese ce ar proveni de la motoare electrice etc).

De asemenea, în auto au mai fost găsite mănuși, un patent, o cheie tubulară, un ciocan și un creion de tensiune. Bunurile susceptibil a fi sustrase, în valoare reclamată de aproximativ de 50.000 euro au fost predate părții vătămate. În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți de polițiștii Secției 4 Poliție pentru 24 de ore și introduși în Arestul IPJ Iași.

Cercetările continuă”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții IPJ Iași.

Un alt caz din Iași, desprins parcă din filme, le-a dat bătăi de cap polițiștilor

Un tânăr certat cu legea a provocat pe 10 august 2021 un accident în Păcurari. Ulterior, acesta a fugit de la fața locului. Martorii au sunat imediat la 112 și au cerut ajutor. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale și polițiștii. În timp ce șoferul care a rămas la fața locului primea îngrijiri medicale, polițiștii au încercat să afle identitatea șoferului care s-a făcut nevăzut.

„Pe 10 august, în jurul orei 10:00, polițiștii rutieri au fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, care a avut loc pe Strada Moara de Foc din municipiul Iași. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că între două autoturisme a existat o coliziune, unul dintre șoferi fiind rănit, iar celălalt ar fi părăsit locul accidentului. Șoferul rănit a fost transportat la spital și testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. La scurt timp, polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto care ar fi părăsit locul accidentului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ștefan Petronel Boancă, puștiul care a provocat accidentul, a fost prins de polițiști. Seria descoperirilor și „aventurilor” nu a luat sfârști aici. Oamenii legii au desciperit că tânărul nu avea permis de conducere iar mașina cu care a provocat accidentul din Păcurari ar fi fost furată. La câteva zile după ce a fost prins a reuşit să evadeze din sediul Poliţiei Urziceni. După trei zile de căutări acesta a fost prins de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`