Prima pagină » Local » Doi bărbați, în arest din cauza drogurilor! O femeie, în arest la domiciliu! Decizia nu este definitivă
Doi bărbați, în arest din cauza drogurilor! O femeie, în arest la domiciliu! Decizia nu este definitivă

Doi bărbați, în arest din cauza drogurilor! O femeie, în arest la domiciliu! Decizia nu este definitivă

02 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii ieșeni au decis prelungirea stării de arest în cazul unor bărbați, suspectați de trafic de droguri. În același dosar, magistrații au prelungit arestul la domiciliu în ceea ce o privește pe o femeie

Doi bărbați vor rămâne în stare de arest preventiv din pricina drogurilor. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de prelungire a arestului preventiv pentru 30 de zile în cazul lui Cristinel Nicușor Vasiliu și al lui Bogdan Marian Ababei. De asemenea, judecătorii ieșeni au prelungit arestul la domiciliu în cazul Marianei Vasiliu. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Cei doi bărbați, prinși în flagrant cu droguri

Amintim că, recent, cei doi bărbați și o femeie au fost ridicați de procurorii DIICOT, împreună cu polițiștii de la BCCO. Aceștia din urmă au organizat un flagrant, iar „mascații” l-au săltat pe un patron de firmă, dar și pe cei doi complici. Acuzațiile sunt grave: unul dintre bărbați efectua curse regulate pe ruta România – Scoția și transporta, conform procurorilor, droguri.

Inițial, judecătorii de la Tribunalul Iași au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii DIICOT pe numele lui Cristinel Nicușor Vasiliu și al lui Bogdan Marian Ababei. În schimb, instanța a dispus în cazul Marianei Vasiliu măsura arestului la domiciliu.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Vasiliu Cristinel Nicușor, Vasiliu Mariana (soț și soție) și a lui Ababei Bogdan Marian, șoferul care transporta cocaina.

Pe data de 4 martie 2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului Vasiliu Cristinel Nicușor și a soției sale, inculpata Vasiliu Mariana, imediat după ce aceștia au încercat să comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină, pe raza municipiului Iași. Tot pe data de 4 martie 2020, procurorii, împreună cu ofițeri de poliție judiciară, au efectuat cinci percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei și 42.800 de lire sterline și trei autoturisme și autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor”, au afirmat anchetatorii.

Acum, măsurile preventive au fost prelungite de judecătorii ieșeni în cazul celor doi bărbați, suspectați de trafic de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *