Prima pagină » Local » Doi bărbați din Iași au fost arestați preventiv după ce au comis mai multe furturi
Doi bărbați din Iași au fost arestați preventiv după ce au comis mai multe furturi

Doi bărbați din Iași au fost arestați preventiv după ce au comis mai multe furturi

05 iul. 2024, 15:05,
BZI.ro, în Local

Doi bărbați din Iași au fost arestați preventiv după ce au comis mai multe furturi. Hoții, în vârstă de 39 ani, respectiv 53 ani, au creat un prejudiciu de zeci de mii de lei.

„La data de 04 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași au reținut doi bărbați, de 39, respectiv 53 de ani, ambii din jud. Iași, bănuiți de comiterea a cinci infracțiuni de furt calificat, fapte petrecute în municipiul Iași.
În fapt, în perioada 09-18.06.2024, unul din cei bănuiți, respectiv cel în vârstă de 53 ani, care purta vestimentație specifică persoanelor care efectuează transportul și livrarea bunurilor de consum, ar fi pătruns în interiorul mai multor imobile din mun. Iași, de unde ar fi sustras diverse bunuri, în valoare totală de 32.600 lei.
Totodată, în urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, polițiștii au stabilit că acesta, ar fi primit sprijin din partea celui de-al doilea bărbat care asigura transportul în proximitatea locurilor unde ar fi intenționat să săvârșească faptele.
În cadrul activităților desfășurate, la data de 04 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași cu sprijinul luptătorilor SAS Iași, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară în comuna Erbiceni, la imobilele persoanelor bănuite, acestea fiind depistate și conduse la sediul poliției pentru audieri.
Cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul IPJ Iași, prezentați Parchetului de la lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, ocazie cu care instanța a dispus măsura arestării preventive a acestora pentru o perioadă 30 de zile.
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Iași – S.A.S Iași, B.O.S. Iași și Secției 9 Poliție Rurală Hârlău”, a transmis IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *