Prima pagină » National » Doi bărbaţi din Ialomiţa au murit după ce au căzut într-un canal de colectare a dejecţiilor

Doi bărbaţi din Ialomiţa au murit după ce au căzut într-un canal de colectare a dejecţiilor

22 aug. 2022, 11:51,
în National

Doi bărbați din Ialomiţa au murit după ce au căzut într-un canal de colectare a dejecțiilor. Un al treilea bărbat a fost găsit conștient și cooperant.

De altfel, o tragedie asemănătoare a avut loc în luna iulie într-o localitate din Mureș.

echipaj de interventie

Echipele de intervenţie sosite la faţa locului au anunțat că în urma incidentului au rezultat trei victime

Au murit după ce au căzut într-un canal de colectare a dejecţiilor

Pompierii din Ialomița au intervenit duminică după-amiază, 21 august, pentru a salva trei bărbați care au căzut într-un canal de colectare a dejecțiilor, situat între municipiul Slobozia și orașul Amară.

Echipele de intervenţie sosite la faţa locului au anunțat că în urma incidentului au rezultat trei victime.

Prima victimă ar fi un bărbat în vârstă de aproximativ 34 de ani care a fost găsit conștient și cooperant, şi a fost monitorizat de către echipajele medicale aflate la locul solicitării. Ulterior, acesta a fost preluat și transportat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații suplimentare.

Celelalte victime sunt doi bărbați de 38 și 53 de ani, pentru care din păcate medicii nu au mai putut face nimic. Aceștia au fost scoși din canal de către salvatori care i-au declarat decesul după ce au fost găsiţi inconștienți și necooperanți.

De altfel, în edițiile trecute a fost prezentat o întâmplare asemănătoare, după ce cinci bărbați au căzut într-o fosă septică după o distracție pe cinste.

Trei persoane din Mureş și-au pierdut viața într-o fosă septică

Într-un context asemănător, amintim de cazul prezentat în edițiile trecute ale Cotidianului BZI, în care era relatat cum patru oameni au rămas captivi într-o fosă septică, adâncă de 3 m. Proprietarul, un vecin, primarul dintr-o localitate din Mureș și fiica acestuia au coborât rând pe rând în încercarea de a se salva unul pe altul, însă nici unul nu a mai reușit să iasă.

Misiunea de salvare a celor patru persoane a fost extrem de dificilă, deoarece pompierii au avut nevoie de un buldoexcavator și au chemat în sprijin și alpiniștii.

”Intervenția a fost îngreunată de spațiul foarte îngust de intrare în fosa septică, însă victimele au fost extrase în scurt timp de către echipajele prezente la fața locului” a declarat Valeria Georgiana Oltean, purtător de cuvânt ISU Mureș.

”Toate patru în stop cardiorespirator, am început resuscitarea, inclusiv elicopterul a fost chemat. Prima victimă scoasă a fost transferată la spital, celelalte trei, din păcate, după 50 de minute, a fost declarat decesul”, a spus și Bogdan Pasteucă, medic specialist.

Prima persoană ce a fost scoasă din fosă a fost chiar proprietarul. Medicii au început imediat să îl resusciteze, iar după câteva minute au reușit să îl readucă la viață. A fost transportat apoi la spital cu elicopterul, fiind singurul supraviețuitor. Pentru celelalte trei persoane nu s-a mai putut face nimic.

Se pare că proprietarul fosei, un bărbat în vârstă de 62 de ani, a chemat un vecin de 45 de ani ca să desfunde orificiul de intrare a dejecțiilor în acesta. Martorii povestesc că bărbatul a coborât prin gura de acces cu ajutorul unei scări ca să remedieze defecțiunea, doar că din cauza lipsei de oxigen, acesta a leșinat și a căzut de pe scară. Alertat de către proprietar, primarul, care îi este vecin, a venit în fugă să îl salveze pe bărbatul de 45 de ani și a intrat în fosa septică, dar din același motiv a leșinat și el și a căzut. Apoi, fiica primarului a încercat să își salveze tatăl, dar s-a întâmplat aceeași tragedie.

De data aceasta însă, doi bărbaţi din Ialomiţa au murit după ce au căzut într-un canal de colectare a dejecţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *