Prima pagină » Local » Doi bărbați cu documente false, prinși la Vama Sculeni de autorități
Doi bărbați cu documente false, prinși la Vama Sculeni de autorități

Doi bărbați cu documente false, prinși la Vama Sculeni de autorități

13 apr. 2020, 11:11,
BZI.ro, în Local

Doi bărbați care dețineau documente false au fost prinși de polițiștii de frontieră la Vama Sculeni. Unul dintre bărbați avea un permis de conducere fals, iar celălalt o carte de identitate în schimbul contravalorii de 100 de euro.

„Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la doi bărbaţi, care deţineau documente false – unul un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republicii Moldova, cel de al doilea o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

La sfârşitul săptămânii trecute, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului pentru trecerea frontierei, cetățenii din R. Moldova M.V. şi P.D., în vârstă de 30, respectiv 28 de ani, primul călătorind cu un autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în Spania, cel de al doilea cu un autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Franţa.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că bărbaţii ar deţine documente false, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra celor doi.

În bagajele lui M.V. a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, iar în cel aparţinând lui P.D. o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, documente ce nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, cei doi au declarat că au achiziţionat documentele de la persoane ale căror date de identitate nu le cunosc, plătind fiecare suma de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, Comisar-şef de poliție Denis Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *