Prima pagină » Local » Două persoane au fost depistate la controlul de frontieră cu permis necorespunzător și documente false
Două persoane au fost depistate la controlul de frontieră cu permis necorespunzător și documente false

Două persoane au fost depistate la controlul de frontieră cu permis necorespunzător și documente false

27 iul. 2020, 22:15,
Antonia Ceausu, în Local

Un bărbat cu dublă cetățenie, română și ucraineană, este cercetat de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier. Acesta conducea un ansamblu de vehicule deși permisul de conducere pe care îl deținea nu îi dădea acest drept. Un alt bărbat care se afla în același vehicul avea asupra sa mai multe acte care s-au dovedit a fi false. Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu dublă cetățenie, română și ucraineană, care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul și un altul, care călătorea împreună cu acesta, asupra căruia au fost descoperite trei certificate de înmatriculare și un certificat de competență profesinală, ce s-au dovedit a fi false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui microbuz marca Mercedes, ce avea atașată o semiremorcă, cetățeanul cu dublă cetățenie, română și ucraineană, L.G., în vârstă de 39, care călătorea împreună cu B.S., de asemenea cu dublă cetățenie, română și ucraineană, în vârstă de 29 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul care conducea ansamblul rutier respectiv este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte acesta.

Totodată, în urma unui control amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit asupra lui B.S., două certificate de înmatriculare pentru microbuzul și unul pentru remorca, în cauză, și un certificat de competență profesională, care nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Bărbatul asupra căruia au fost descoperite documentele false a declarat că le-a obținut de la un cetățean ucrainean, în schimbul sumei de 250 de euro, cu intenția de a le folosi pe teritoriul Turciei, întrucât în acestea era înscrisă o masă maximă autorizată, mai mare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Galați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *