Prima pagină » Local » Doi bărbați au dat lovitura într-un depozit din județul Iași: Au furat 22 de cutii de carne și le-au vândut – FOTO
Doi bărbați au dat lovitura într-un depozit din județul Iași: Au furat 22 de cutii de carne și le-au vândut – FOTO

Doi bărbați au dat lovitura într-un depozit din județul Iași: Au furat 22 de cutii de carne și le-au vândut – FOTO

14 apr. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Doi bărbați au dat lovitura într-un depozit din județul Iași, după ce au furat 22 de cutii de carne și le-au vândut pentru a face niște bani. Pe fir au intrat polițiștii care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat

Andrei Negrescu și Alin Andrei Armene sunt foștii angajați ai depozitului în care au dat lovitura, furând 22 de cutii de carne pe care le-au vândut și au făcut 1.000 de lei. Acest lucru s-a sesizat la scurt timp, iar pe fir au intrat polițiștii care i-au identificat pe inculpați și au deschis o anchetă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

Doi bărbați au dat lovitura într-un depozit din județul Iași

Un dosar de câțiva ani a ajuns pe mesele instanței de judecată. În data de 2 martie 2018, Andrei Negrescu și Alin Andrei Armene s-au gândit să jefuiască depozitul în care lucrau, furând 22 de cutii de carne, crezând că nimeni nu va observa lipsa. Din păcate, șeful depozitului a sesizat imediat acest lucru și a anunțat polițiștii care au efectuat verificări.

„La data de 02.03.2018, în jurul orei 02:00, şeful depozitului frigorific, numitul şi inculpatul au pregătit mai multe cutii de carne din camera frigorifică a depozitului, pentru a fi distribuite de către numitul la magazine. În acest sens, inculpatul a pus mai multe cutii pe doi paleţi, care au fost scanate şi facturate de către şeful depozitului, după care au fost foliate de către inculpat, care urma sa le încarce în autoutilitara condusă de inculpatul.

După ce numitul a plecat din camera frigorifică, inculpatul, profitând de faptul că nu se mai afla nimeni în acel loc, a luat un palet din aceeaşi camera frigorifică, pe care se aflau 22 de cutii cu carne. Peste cutiile sustrase a adăugat 5 cutii de pe cei doi paleţi, care deja fuseseră scanate şi facturate, pentru a crea aparenţa că toate cutiile sunt scanate. A foliat şi acest palet şi l-a pus lângă cei doi paleţi, urmând să îi încarce pe toţi în autoutilitara condusă de inculpatul. Inculpatul a tras autoutilitara la rampa depozitului, iar inculpatul, ajutat de numitul, a încărcat cei trei paleţi în maşină, inclusiv paletul cu cele 22 de cutii de came sustrase.

Inculpatul nu i-a spus numitului, colegul său, despre cele 22 de cutii sustrase, acesta având impresia că toate cutiile încărcate sunt scanate şi facturate. După ce a încărcat cei trei paleţi în autoutilitară, inculpatul i-a spus inculpatului că a sustras 22 de cutii de carne din depozit, care se aflau pe unul din paleţii încărcaţi, precizând că vrea şi el o cutie, pentru a o duce acasă.

Cunoscând că are în autoutilitară cele 22 de cutii cu carne sustrase, inculpatul a părăsit depozitul şi s-a deplasat pentru a distribui carnea la magazinele alimentare din zona Moldovei. Cu această ocazie a vândut şi 21 din cele 22 cutii sustrase unor persoane diverse, despre care susţine că nu le cunoaşte, obţinând circa 1.000 de lei. În aceeaşi zi, i-a dat suma de 500 de lei inculpatului şi cutia cu carne pe care acesta o solicitase. La data de 02.03.2018, după ce a fost distribuită carnea din depozit, şeful de depozit a verificat stocul de marfă din camera frigorifică şi a constatat lipsa a aproximativ 450 kg de carne.

Împreună cu numitul a vizionat imaginile surprinse de camerele de luat vederi din interiorul depozitului şi au observat când inculpatul a sustras cele 22 d cutii de carne pe care le-au încărcat în autoutilitara condusă de inculpatul, motiv pentru care a informat conducerea societăţii despre acest furt”, au declarat anchetatorii ieșeni.

Ce pedeapsă au primit inculpații

Inculpații au fost trimiși în judecată sub acuzația de furt calificat, cauzând un prejudiciu 6.600 de lei. Cei doi au fost condamnați la 10 luni de închisoare.

„Inculpatul a beneficiat de cauza de reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă, prevăzută la art. 396, alin. 10, Cod procedură penală, ca urmare a recunoaşterii şi accesării de către acesta a procedurii abreviate de judecată, astfel încât marja de apreciere a primei instanţe s-a situat între un minim de pedeapsă de 8 luni de închisoare şi un maxim de pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Se constată că pedeapsa stabilită de prima instanţă în sarcina inculpatului apelant – 10 luni de închisoare – este puțin (cu două luni) dozată peste minimul special de 8 luni de închisoare”, au transmis oamenii legii în legătură cu cazul celor doi ieșeni care au dat lovitura într-un depozit din județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *