Prima pagină » National » Doi angajați ai ISCTR, reținuți pentru luare de mită
Doi angajați ai ISCTR, reținuți pentru luare de mită

Doi angajați ai ISCTR, reținuți pentru luare de mită

23 iul. 2020, 12:35,
în National

Doi angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) din cadrul Ministerului Transporturilor au fost reţinuţi pentru luare de mită de ofiţerii DGA, imediat după ce au primit 2.400 lei de la administratorul unei societăţi comerciale.

Angajați ai ISCTR au fost reținuți pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DGA, miercuri, lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov i-au prins în flagrant pe cei doi funcţionari publici, imediat după ce au primit 2.400 lei de la administratorul unei societăţi comerciale pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei pe care acesta o administrează, ca urmare a constatării săvârşirii unor abateri la legea transporturilor rutiere.

Situaţia a fost sesizată în aceeaşi zi de către administratorul societăţii comerciale, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupţie a DGA – 0800.806.806, acesta semnalând faptul că angajaţii ISCTR au pretins 10% din contravaloarea amenzii de 24.000 de lei care trebuia aplicată conducătorului auto, după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate şi îi lipsea o lampă de semnalizare.

Denunțul a fost înregistrat la DGA

Denunţul a fost înregistrat la DGA, iar sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Totodată, a fost constituită echipa operativă care a organizat prinderea în flagrant delict a făptuitorilor.

În urma actelor de urmărire penală efectuate la sediul unităţii de parchet s-a dispus reţinerea celor două persoane pentru 24 de ore, urmând ca joi angajaţii ISCTR să fie prezentaţi Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă.

Cazuri Covid-19

România a înregistrat în ieri un nou record al cazurilor noi de coronavirus: alte 1.030 de persoane s-au îmbolnăvit. Este pentru prima dată când sunt raportate peste o mie de cazuri noi în bilanțul zilnic. Alte 27 de persoane confirmate cu COVID-19 au murit. La ATI sunt în prezent 293 de pacienți. Au fost făcute 24.877 de teste noi, un record și în această privință. Numărul total al testelor a depășit un milion.

Până ieri, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până ieri, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu virusul COVID-19 au decedat.

În intervalul 21.07.2020 (10:00) – 22.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 decese (19 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`