Prima pagină » Local » Doi afaceriști din Iași, pedepsiți după ce au încercat să țepuiască statul! „Gaură” de sute de mii de lei, înregistrată la buget
Doi afaceriști din Iași, pedepsiți după ce au încercat să țepuiască statul! „Gaură” de sute de mii de lei, înregistrată la buget

Doi afaceriști din Iași, pedepsiți după ce au încercat să țepuiască statul! „Gaură” de sute de mii de lei, înregistrată la buget

05 mai 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Magistrații din Iași au pedepsit doi afaceriști acuzați că au încercat să păcălească autoritățile. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Lăcrămioara Stănescu la 1 an şi 10 luni de închisoare, cu suspendare, iar Mihăiță Sănescu a primit o pedeapsă de 1 an și 8 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru evaziune fiscală

Doi afaceriști din Iași au fost pedepsiți după ce au fost acuzați că ar fi încercat să țepuiască statul! Așadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o ieri pe Lăcrămioara Stănescu la 1 an şi 10 luni de închisoare, cu suspendare. În același dosar, Mihăiță Sănescu a primit o pedeapsă de 1 an și 8 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru evaziune fiscală în formă continuată.

„Instanța obligă, în solidar, pe inculpata Lăcrămioara Stănescu şi partea responsabilă civilmente SC Generaly Metals SRL, să plătească părții civile suma de 131.145,90 lei (reprezentând TVA şi impozit pe profit), la care se adaugă dobânda legală calculată de la data scadenţei și până la data plății efective a debitului”, au precizat magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Afaceriști din Iași, pedepsiți pentru evaziune fiscală

În același timp, judecătorii ieșeni l-au obligat și pe Mihăiță Stănescu la plata unor despăgubiri către Fisc.

„Instanța admite acţiunea formulată de partea civilă Ministerul Economiei şi Finanţelor – Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, și îl obligă pe inculpatul Mihăiță Stănescu să îi plătească părții civile suma de 86.877,10 lei, reprezentând TVA. Respinge acțiunea civilă formulată în contradictoriu cu SC GIP Intern SRL, societate radiată pe data de 25 aprilie 2017”, au afirmat magistrații din cadrul Tribunalului Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ce au spus anchetatorii ieșeni cu privire la cei doi afaceriști

Procesul Lăcrămioarei Stănescu și al lui Mihăiță Stănescu a început pe data de 2 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată sub acuzația de evaziune fiscală în formă continuată. Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un deceniu, cei doi afaceriști ar fi încercat să păcălească Statul Român. Oamenii legii au mai afirmat că aceștia ar fi utilizat facturi, chitanțe și jurnale de cumpărări aferente perioadei 2010-2011, pentru a justifica unele achiziții fictive.

De altfel, prin sentință, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus și desființarea parțială a acestor documente. În plus, magistrații ieșeni au menținut sechestrele asiguratorii puse pe două imobile din comuna Grajduri, care le aparțin lui Mihaiță Stănescu și Lăcrămioarei Stănescu. Acum, cei doi afaceriști din Iași au fost pedepsiți după ce au fost acuzați că ar fi încercat să țepuiască statul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *