Prima pagină » International » Documente incredibile arată faptul că mai multe țări se luptă să schimbe raportul cheie privind clima și efectele climatice

Documente incredibile arată faptul că mai multe țări se luptă să schimbe raportul cheie privind clima și efectele climatice

21 oct. 2021, 14:54,
în International

Mai multe documente secrete intrate în posesia jurnaliştilor de la BBC arată faptul că sunt mai multe țări care fac lobby să schimbe raportul cheie referitor la climă şi la efectele climatice.

Scurgerea arată că Arabia Saudită, Japonia și Australia se numără printre țările care cer ONU să reducă nevoia de a se îndepărta rapid de combustibilii fosili.

Mai multe țări vor să schimbe raportul cheie privind clima și efectele climatice, susţin documentele secrete

Acest „lobby” ridică întrebări pentru reuniunea la nivel climatic COP26 din noiembrie. Scurgerea dezvăluie țările care împing înapoi recomandările ONU pentru acțiune și vine cu doar câteva zile înainte de a li se cere la summit să își ia angajamente semnificative pentru a încetini schimbările climatice și pentru a menține încălzirea globală la 1,5 grade.

Documentele divulgate constau în peste 32.000 de depuneri făcute de guverne, companii și alte părți interesate către echipa de oameni de știință care întocmesc un raport al ONU conceput pentru a reuni cele mai bune dovezi științifice cu privire la modul de combatere a schimbărilor climatice.

Aceste „rapoarte de evaluare” sunt elaborate o dată la șase până la șapte ani de Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC), organismul ONU însărcinat cu evaluarea științei schimbărilor climatice.

Aceste rapoarte sunt folosite de guverne pentru a decide ce măsuri sunt necesare pentru a aborda schimbările climatice, iar cele mai recente vor fi o contribuție crucială la negocierile de la conferința de la Glasgow.

Mai multe guverne nu doresc închiderea minelor de cărbune

Scurgerea arată o serie de țări și organizații care susțin că lumea nu trebuie să reducă utilizarea combustibililor fosili la fel de repede pe cât recomandă actualul proiect al raportului.

Un consilier al ministerului petrolier saudit cere „expresii precum„ necesitatea unor acțiuni urgente și accelerate de atenuare la toate nivelurile … ”ar trebui eliminate din raport”. Un înalt oficial guvernamental australian respinge concluzia că închiderea centralelor electrice pe cărbune este necesară, chiar dacă încetarea utilizării cărbunelui este unul dintre obiectivele declarate la conferința COP26.

Arabia Saudită este unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, iar Australia este un important exportator de cărbune.

Un om de știință de la Institutul Central de Cercetare a Minelor și Combustibililor din India, care are legături puternice cu guvernul indian, avertizează că cărbunele va rămâne principalul pilon al producției de energie timp de decenii din cauza a ceea ce ei descriu drept „provocările extraordinare” ale furnizării de energie electrică la prețuri accesibile . India este deja al doilea cel mai mare consumator de cărbune din lume, dar se confruntă cu o criză uriașă de electricitate.

Vecinul Indiei, China, se confruntă cu probleme mari de electricitate. În situația actuală, China a sistat luminarea a mii de străzi, sau blocuri pentru a putea menține activitatea pornită la fabrici. Altfel spus, criza energetică a închis zeci de fabrici şi a lăsat numeroase străzi neluminate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`