Prima pagină » National » Doctorul Emilian Imbri mesaj pentru părinți: „Important este să nu îi mai ducă la școală pentru că acum orice răceală poate fi COVID-19”
Doctorul Emilian Imbri mesaj pentru părinți: „Important este să nu îi mai ducă la școală pentru că acum orice răceală poate fi COVID-19”

Doctorul Emilian Imbri mesaj pentru părinți: „Important este să nu îi mai ducă la școală pentru că acum orice răceală poate fi COVID-19”

14 oct. 2021, 11:49,
Roxana Butuc în National

Medicul Emilian Imbri a transmis un mesaj părinților referitor la simptomele la care aceștia trebuie să fie atenți atunci când copiii dau semne de răceală. Doctorul Imbri sfătuiește ca elevii să stea acasă indiferent de diagnosticul pus, întrucât orice răceală poate fi de fapt Covid-19.

În momentul de față există o creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19 printre elevi dar și printre cadrele didactice, nu mai puțin de 1.000 de profesori fiind infectați în ultima săptămână.

Doctorul Emilian Imbri semnal de alarmă pentru părinți. Elevii care prezintă simptome de răceală să nu meargă la școală

Medicul Emilian Imbri avertizează părinții să nu îi mai trimită la școală pe cei mici în momentul în care aceștia prezintă semne de răceală. Luând în considerare faptul că numărul celor mici îmbolnăviți cu Covid-19 crește, aceștia pot ajunge chiar și cu forme grave la spital.

Având în vedere că sezonul virozelor este la început doctorul spune că simptomele de răceală pot fi confundate ușor cu cele de Covid-19, motiv pentru care este recomandat ca aceștia să stea acasă și să fie testați. Mai mult decât atât, părinți chiar au datoria de a-i consulta și de a le pune întrebări copiilor despre starea lor.

„Părinții, în mod normal, ar trebui să își consulte copii. În ce sens? Să îi întrebe, să vadă, să fie atenți la ei și în momentul în care au văzut clar că tușesc, că le curge nasul, să facă un pas normal și să solicite un test.

Important este să nu îi mai ducă la școală pentru că acum orice răceală poate fi COVID-19. Suntem într-o perioadă în care încep virozele de iarnă, încep o serie de alte afecțiuni specifice timpului și atunci trebuie testat copilul pentru a vedea clar este situația. Nu îl mai duceți la școală și îl duceți la medic”, a declarat medicul Emilian Imbri.

Situația cazurilor de Covid-19 în rândul elevilor și a cadrelor didactice

Conform datelor oficiale recente, există o creștere alarmantă a cazurilor de Covid-19 în rândul elevilor. Cifrele arată că peste 3.000 de copii s-au infectat cu noul coronavirus, numărul total de îmbolnăviri depășind 16 mii, în cazul copiilor. În ceea ce privește situația cadrelor didactice, peste 1.000 de noi cazuri în ultima săptămână, numărul total fiind de 4.300.

În momentul actual, situația elevilor preșcolari care învață în mediul online în România a ajuns la un procent de 15%, nu mai puțin de 262 de școli și-au suspendat activitatea iar 135 s-au mutat în mediul online. La acestea se mai adaugă încă 3.342 de unități de învățământ care au cel puțin o clasă care a trecut la orele în format online.

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunț despre școlile din Ilfov

Ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu a declarat azi, 14 octombrie 2021, faptul că școlile din Ilfov vor rămâne deschise în ciuda incidenței actuale din zonă. Acest anunț a venit în urma declarațiilor făcute ieri, 13 octombrie 2021, de către oficialii de la DSP care au spus că școlile din Ilfov vor primi o notificare pentru a trece în regim online. La acestea, Sorin Cîmpeanu a spus despre DSP că și-au depășit atribuțiile legale.

„NU exista cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată în online la nivelul unui județ; decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învăţământ. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU”, spune ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *