Un tânăr infractor a luat 5.500 de euro și 2.000 de lei după ce s-ar fi dat drept medic și a păcălit o bătrână. Mascații l-au ridicat și l-au băgat în arest. Judecătorii trebuie să stabilească ce pedeapsă va primi individul care nu este la prima infracțiune comisă
Un infractor la început de drum a reușit să dea un tun de zile mari. Robert Gabriel Chiurlea s-a dat drept medic și a convins o bătrână din Iași să-i dea până și ultimul leu pentru a-i salva viața nepotului său, care ar fi fost implicat într-un accident rutier. Victima, o bătrână de 83 de ani, a căzut în plasă și a dat toți banii pe care îi avea în casă, 5.500 de euro și 2.000 de lei. Când și-a dat seama că a fost păcălită, femeia a cerut ajutorul polițiștilor. Cei din urmă au deschis un dosar penal, iar într-un timp relativ scurt au pus mâna pe infractor.
Așa-zisul „doctor” Chiurlea, din Iași, a fost ridicat de mascați
Pentru a ajunge la Chiurlea, mai multe structuri din cadrul Poliției Române au colaborat.
„În luna martie a acestui an, Poliția Municipiului Iași a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 83 de ani, cu privire la faptul că aceasta ar fi fost victima unei înșelăciuni. În fapt, la data de 12 martie a.c., femeia ar fi înmânat 5.500 de euro și 2.000 de lei unei persoane necunoscute, după ce în prealabil ar fi fost contactată de o persoană care se recomanda a fi cadru medical și care, sub pretextul că nepotul persoanei apelate ar fi fost victima unui accident rutier, ar avea nevoie de bani pentru îngrijiri medicale.
În cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, la data de 20 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul de Investigații Criminale împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Serviciului Criminalistic au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza municipiului Iași, o persoană fiind condusă la sediul poliției pentru audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20.03.2024, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune. Activitățile operative au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.O.S Iași și U.T.A.I Iași”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.
Polițiștii din Iași trag un semnal de alarmă
Reprezentanții IPJ Iași au făcut câteva precizări legate de „metoda accidentul”.
„Inspectoratul de Poliție Județean Iași aduce în atenție câteva recomandări și sfaturi despre cum trebuie să procedați în situația în care sunteți contactați de persoane ce folosesc metoda «accidentul»: Solicitați persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medicală, de poliție sau Parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, urmând a suna la aceste instituții pentru confirmare. Nu vă bazați pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacția emoțională puternică de moment. Întrerupeți imediat convorbirea și încercați să apelați imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul.
Chiar dacă cel care vă sună «vă recomandă» să fiți discret sau vă transmite că nu puteți lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autoritățile i-au ridicat telefonul mobil, nu vă încredeți în acesta! Trebuie să știți că reprezentanții Poliției Române sau ai Parchetului nu rețin telefoanele mobile ale celor implicați în accidente rutiere! Anunțați poliția la numărul de urgență 112, pentru a primi sprijin de specialitate. În niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat înainte de a discuta cu un polițist”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.
Nu este la prima infracțiune
Robert Gabriel Chiurlea a fost anchetat, anul trecut, de polițiști după ce împreună cu alți tineri a tâlhărit o persoană.
„Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat șase tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 3/4 ianuarie 2023, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, aceștia i-ar fi smuls unui tânăr portofelul din care ar fi sustras 400 de lei. Pentru depistarea unuia dintre cei șase tineri, polițiștii ieșeni au beneficiat de sprijinul colegilor de la IPJ Cluj și IPJ Mureș, acesta fiind localizat pe raza municipiul Cluj.
La data de 18 ianuarie a.c., cei șase tineri bănuiți de comiterea faptei au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași”, au transmis, la vremea respectivă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.
După ce a fost anchetat, Chiurlea a ajuns din nou în libertate și se pare că și-a continuat parcursul infracțional. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu așa-zisul „doctor” Chiurlea, din Iași, care a fost ridicat de mascați.
Privire incruntata, mana in buzunar. Si crede ca astea il fac macho. Si mafiot 🙂
Asa oras, asa infractori.
Boala psihică a multor moșnegi. Bagă toți banii sub saltea. Numai la români, se întâmplă asta. Ia frate și du-te la recuperare, la băi, masaje, concedii, investește în nepoți dar nu…..ri strâng totul sub plapumă și se comportă și se îngrijesc ca ultimii boschetari și așa se mai victimizează pe unde îi auzi…..așa le trebuie că oricum, justiția îl va elibera imediat. Urmăriți viitorul lui și vedeți că acuși e liber….
De acum își va da doctoratul în masaj colono-rectal oral și practică
In Romania, interlopii, „mari mafioți” fac live-uri, adica un fel de videochat masculin si primesc mii de euro lunar. „Influenceri” care au un impact negativ major asupra tinerilor. Pe lângă sărăcia generată de politicieni. „Doctorul” din imagine e doar un mic exemplu născut din TikTok, interlopi și saracie. Combinația fatală care duce spre pușcărie garantat. Pușcăria nu e o soluție potrivită pentru toate infracțiunile. Mulți intră și ies ca din supermarket, dar averile lor (case, terenuri, masini de lux) rămân intacte. Eu as începe mai întâi cu averile lor, dar se pare că politicienii si cei care fac legile in Romania nu vor asta. Vor protectie cat mai mare asupra bunurilor generate din infracțiuni.
Mai uitati-va si la fața omului inainte de a apela la serviciile lor si cereti-le diplome si autorizatii sa va prezinte in original! Nu mai va lasati abordati de toti taranii si tiganii escroci
Best berbec in town. Viva fellas!
Best fella in town. Traiasca berbecul!
Doamneeee!!! Veche metoda…Fraierii sunt noi…
Când va fi dată sentința pentru luare de mită în cazul Ovidiu Mitu, implicat și în afacerea stimulatoarelor Tesloianu ?
Trebuie sa fie o mandrie sa prostesti un om batran si vulnerabil.
Astia-s smecherii de la noi 🥹
O sa te placa băieții de acolo
Vrem sa vedem si escrocii de politicieni ridicati cu mascati. Aia fura miliarde si nimeni nu-i atinge. E asta justitie?…
smecher de cartier, doua palme peste mecla sa-si revina, izmanarul. se crede mafiot si el cu chilotii-n cur
Sa-l tineti minte ieseni pentru cand se libereaza!
O sa tocaie biscuiti cu ceai la ghium de o sa-i sara impresiile….. si partide de oral – anal, anal – oral …
E recidivist, nu are jumătate de an de când o ieșit din parnaie pentru că o tâlhărit un copil pentru 60 de lei și pe net se afișează cu cuțitul în mână și amenință martorii care au fost in dosar . Merită sa stea mult deoarece nu e bine sa fie in libertate strica socialitate in care trăim și nici munca nu le place