Prima pagină » National » Doctorul Beatrice Mahler, socată de faptul că o tânără în vârstă de 21 de ani a făcut stop cardiac
Doctorul Beatrice Mahler, socată de faptul că o tânără în vârstă de 21 de ani a făcut stop cardiac

Doctorul Beatrice Mahler, socată de faptul că o tânără în vârstă de 21 de ani a făcut stop cardiac

26 oct. 2021, 14:18,
în National

Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler s-a arătat profund marcată de faptul că la spital a ajuns o tânără în vârstă de 21 de ani care a făcut stop cardiac. Acest lucru s-a produs la doar 2 zile după ce a fost internată.

De altfel, virusul COVID-19, varianta Delta a acestuia, face din ce în ce mai multe victime în rândul tinerilor care sunt nevaccinați şi care dezvoltă o formă severă.

Doctorul Beatrice Mahler, șocată de faptul că o tânără a făcut un stop cardiac

Într-o intervenţie la un post de televiziune, doctorul Beatrice Mahler s-a arătat marcată, socată de faptul că o tânără în vârstă 21 de ani a făcut un stop cardiac la 2 zile după ce s-a internat în spital. Pacienta este nevaccinată şi nu are comorbilități:

”Sunt extrem de marcată de evoluţia unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile şi astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu ştim care va fi evoluţia ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidităţi importante, în afară de obezitate, şi care cu siguranţă nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieţii ei.

Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu poate răspunde la telefon, să ajungem într-o unitate medicală. Pentru că, deşi soluţiile terapeutice sunt funcţionale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanţial, un ajutor care depăşeşte orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-şi administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie…. sunt situaţii care, din păcate, duc la agravare şi impun prezentarea urgentă într-un spital”, a declarat dr. Beatrice Mahler, la Digi24.

Beatrice Mahler vrea introducerea testării gratuită a tuturor romanilor

Guvernul României pare să nu tină cont de părerile specialiştilor care incă de la începutul pandemiei au solicitat statului introducerea testării gratuite a românilor pentru a evita numărul mare de decese. Managerul Institutului Marius Nasta, Bestrice Mahler reiterează acest apel spunând că este o metodă eficientă.

„Eu cred că în acest moment trebuie să alegem testarea masivă și cred că asta ar fi o soluție pentru tot Bucureștiul, cu teste rapide să facem un screening al populației. Dacă vreți, și la intrarea în magazinele mari, pentru că trebuie să facem testare cât mai mult în acest moment, pentru ca persoanele depistate pozitiv să rămână la domiciliu, să fie izolate și abia apoi politicul să decidă care este momentul de introducere al certificatului verde (…)

Acum, atenția trebuie să fie îndreptată către cetățean și soluția pentru el este testarea, iar în momentul în care avem un val pandemic de așa amploare, testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi de vieți masive”, a declarat Beatrice Mahler, pentru B1 TV.

Declarațiile veneau în contextul în care la nivel de țară existau recorduri de persoane decedate. Așadar, de exemplu, la morgile din București nu mai existau locuri libere.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024