Prima pagină » Actualitate » Doctorițele de la secția ATI a spitalului Sf. Pantelimon ies din arest! Se pot întoarce oricând la muncă
Doctorițele de la secția ATI a spitalului Sf. Pantelimon ies din arest! Se pot întoarce oricând la muncă

Doctorițele de la secția ATI a spitalului Sf. Pantelimon ies din arest! Se pot întoarce oricând la muncă

20 aug. 2024, 18:00, 1 ,
în Actualitate

Cele două doctorițe de la secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon din București, acuzate de procurori de omor calificat premeditat în cazul unui pacient, vor fi eliberate, conform deciziei luate pe 20 august de către judecătorii Curții de Apel București.

Instanța a respins solicitarea Parchetului Tribunalului București de arestare preventivă a inculpatelor Maria Miron și Mirela Păiuș, dispunând eliberarea imediată a acestora din arest preventiv, conform informațiilor obținute de HotNews.

Decizia este finală.

Judecătorii Adina Radu și Cristian Dumitru au făcut parte din completul care a luat această hotărâre, conform HotNews.ro.

Maria Miron și Mirela Păiuș au fost inițial arestate preventiv pe 8 august, însă au contestat măsura, iar judecătorii le-au dat câștig de cauză.

Instanța le-a admis contestația la arestul preventiv

Parchetul Tribunalului București le acuză pe cele două doctorițe că ar fi provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 de ani, aflat în stare gravă, prin reducerea dozei de noradrenalină în două zile diferite, ceea ce ar fi dus la un stop cardio-respirator și, ulterior, la deces. Acestea sunt investigate pentru omor calificat și tentativă de omor calificat cu premeditare.

În referatul cu propunerea de arestare, procurorii detaliază acuzațiile împotriva doctorițelor, susținând că acestea au acționat cu intenție directă, reducând doza de noradrenalină pentru a grăbi, în opinia lor, decesul pacientului. Potrivit procurorilor, scopul acțiunilor lor ar fi fost eliberarea paturilor din secția ATI. De asemenea, referatul menționează că doctorițele ar fi făcut o selecție a pacienților pe care i-ar fi lăsat să moară, ceea ce ar fi indicat o lipsă de umanitate.

Procurorii au argumentat că aceste fapte sunt extrem de grave și că cele două doctorițe reprezintă un pericol pentru ordinea publică. În schimb, mai multe organizații de medici au respins acuzațiile și au susținut apărarea celor două doctorițe.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *