Prima pagină » Titlurile zilei » Doctori umiliți la Spitalul Arcadia, condus de omul de afaceri Dan Fiterman! Medicul oftalmolog Roxana Cîdu a fost luată peste picior când a cerut să fie plătită. S-a ajuns la avocați și judecători – FOTO

Doctori umiliți la Spitalul Arcadia, condus de omul de afaceri Dan Fiterman! Medicul oftalmolog Roxana Cîdu a fost luată peste picior când a cerut să fie plătită. S-a ajuns la avocați și judecători – FOTO

26 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Doctori umiliți la Spitalul Arcadia, condus de omul de afaceri Dan Fiterman. Medicul oftalmolog Roxana Cîdu susține că are de recuperat suma de 14.510 lei, reprezentând onorarii pentru servicii medicale. Doctorița explică că nu a găsit înțelegere din partea omului de afaceri Dan Fiterman. În acțiune sunt menționate situații în care doctorii sunt jigniți de către conducerea spitalui. Magistrații vor analiza cazul pe data de 11.09.2020, când este programat noul termen de judecată

Doctori umiliți la Spitalul Arcadia, condus de omul de afaceri Dan Fiterman. Un conflict iscat între doctorul oftalmolog Roxana Cîdu și conducerea Arcadia aruncă în aer credibilitatea unității spitalicești. Totul a pornit de la faptul că medicul nu a primit banii pentru orele prestate la policlinica Arcadia și spitalul cu același nume din zona Cicoarei. Roxana Cîdu revendică suma de 14.510 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale neachitate, pentru perioada aferentă lunilor februarie – mai 2019. Mai mult, se adaugă suma de 473 lei, însemnând penalități de întârziere pentru perioada de iunie – noiembrie 2019. În acest sens, s-a înregistrat o cerere de chemare în judecată la Judecătoria Iași pentru recuperarea prejudiciului. Următorul termen de judecată este programat pe data de 11.09.2020. De precizat că Roxana Cîdu avea statutul de medic colaborator la unitățile Arcadia.

Medicul Roxana Cîdu nu a găsit înțelegere nici la omul de afaceri Dan Fiterman, nici la alte persoane din conducere

Până să dea în judecată spitalul, medicul oftalmolog a încercat să înțeleagă de ce nu primește banii, dar a primit răspunsuri neconcludente chiar și de la Dan Fiterman, administratorul Arcadia Hospital SRL. Lămuriri privind neplata datoriilor nu au venit nici din partea directorului financiar, Delia Lăzărean. Mai mult, i s-ar fi cerut să returneze suma de 35.000 lei pentru presupuse ore neefectuate în clinică. Culmea, sunt mai mulți medici la Arcadia care au de recuperat bani, dar au preferat să tacă pentru a-și păstra locul de muncă. Contactată telefonic de reporterii BZI, Roxana Cîdu a evitat să ofere detalii despre acțiunea înregistrată în instanță.

„Nu vreau să comentez până nu există o pronunțare a instanței”, a precizat medicul oftalmolog.

Omul de afaceri Dan Fiterman nu crede că este un proces cu miză.

„Nu cunosc exact, sunt sute de spețe. Sunt niște găinării. Nu mă ocup de partea operațională. Vom vedea exact ce se va întâmpla”, a spus Dan Fiterman.

Directorul financiar care trebuia să cunoască situația medicului colaborator s-a ferit să ofere lămuriri.

„Nu mă întrebați pe mine. Nu discut asta cu dumneavoastră”, a subliniat Delia Lăzărean.

Spitalul Arcadia s-a apărat cu un argument care nu stă în picioare la prima vedere

Prin avocat Roxana Ruja, Arcadia Hospital SRL a răspuns la cererea de chemare în judecată. S-a găsit și o scuză pentru neplata serviciilor medicale efectuate.

„I-am comunicat reclamantei că suntem în imposibilitatea plății acestor facturi, contestând de altfel și creanța, motivat de următoarele: nu ne-a comunicat facturi în original, nu ne-a prezentat înscrisuri, dovezi care să ateste îndeplinirea obligațiilor contractuale statuate în art. 4.1 – «onorariul pentru fiecare serviciu medical realizat reprezintă intervenția propriu-zisă, precum și urmărirea pacientului înainte și după intervenție pe toată durata internării acestuia și include, de asemenea, și un control postintervențional al pacientului după externare». Nu a întocmit și nu ne-a predat raportul care să ateste intervențiile și activitatea”, se arată în dosarul înregistrat la Judecătoria Iași.

La spitalul Arcadia există o practică prin care medicii ar fi jigniți de către omul de afaceri Dan Fiterman

În acțiune sunt menționate și detalii privind comportamentul conducerii spitalului. Mai mult, medicul Roxana Cîdu arată că facturile au fost trimise.

„Toate aceste facturi au fost comunicate prin curier, cu confirmare de primire, dar și direct la secretariatul pârâtei, cu număr de înregistrare. La data de 28.06.2019, după mai multe discuții, nu tocmai cordiale, cu pârâta, am reușit să semnăm un act adițional de încetare a contractului de prestări servicii nr. 62/6.03.2018, dar care nu are efect asupra obligațiilor scadente între părți. Am încercat de mai multe ori să ajung la o înțelegere cu pârâta, dar nu am primit decât amenințări și cuvinte urâte din partea administratorului. De altfel, această practică este frecventă față de medicii colaboratori ai pârâtei”, se arată în acțiune.

Un ieșean a murit după ce s-a operat la Spitalul Arcadia, afecțiunea fiind aparent banală

Într-o ediție recentă a cotidianului BZI a fost relatată situația dramatică a unui ieșean care s-a operat la Arcadia. Constantin Sofian avea 57 de ani și a murit dupa ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru hemoroizi, la Arcadia. Medicul care a preluat cazul este dr. Dragoș Chichirău, medic specialist chirurgie generală. Mariana Sofian, soția lui Constantin, a povestit că suferința bărbatului a început după ce a fost operat la Arcadia. A contactat de mai multe ori medicul pentru a-i arăta că soțul se simțea din ce în ce mai rău. În schimb, doctorul a recomandat să-i facă perfuzii la domiciliu și să nu-l ducă la spital pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Pe data de 21.09.2020, la o lună de la operație, Constantin Sofian s-a stins din viață în secția de terapie intensivă de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *