Prima pagină » National » Doctor fără arginți și duhovnic cu har: ce lecție de modestie ne dă după o viață pusă în slujba vindecării oamenilor

Doctor fără arginți și duhovnic cu har: ce lecție de modestie ne dă după o viață pusă în slujba vindecării oamenilor

02 dec. 2023, 10:35,
în National

Nicolae Cristescu (70 de ani), medic și preot, vindecă și trupuri și suflete, în egală măsură, pentru că, spune el, a simțit că profesia de doctor era incompletă fără partea spirituală.

Obișnuiți cu nenumăratele situațîi în care pacienții se plâng de medicii la care vin să ceară ajutor, care îi tratează uneori cu aroganță, alteori cu indifenetnta, deși în multe cazuri consultațiile sunt extrem de scumpe, exemplul dat de doctorul Nicolae Cristescu vine la un șoc și ca o lecție de viață. Ceea ce frapează în primul rând este modestia și deschiderea, ascunse sub halatul de medic, pe care îl leapădă la sărbători pentru a îmbrăcă sutana de preot.

Povestea sa de viață este un model pentru cei care simt că nu își pot depăși condiția. Provine dintr-o familie de refugiați din Bucovina, și primii ani de viață a fost încredințat spre creștere bunicilor. Ei l-au apropiat de Dumnezeu și l-au obișnuit să trăiască cu puțin, însă un puțin oferit cu dragoste.

„Apropierea de biserică a fost la trei ani, pentru că la trei ani bunica mea mă ducea de mână la biserică, în fiecare duminică. Mic fiind, eram foarte impresionat de frescele de pe pereți, cercetat să văd fiecare ce este, și de muzică”, își amintește Nicolae Cristescu.

continuarea pe adevărul.ro

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024