Dacă îți pasă de sănătatea dumneavoastră, dar nu dorești să depui eforturi extraordinare pentru a o menține, atunci oamenii de știință au găsit o cale de ieșire pentru tine- comodă și eficientă. Există multe moduri neobișnuite și chiar plăcute ca să te simți mai sănătoși, mai fericit și să trăiești mai mult.
1. Bea un pahar de vin în fiecare zi
Consumul de alcool nu este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru sănătatea ta, dar experţii de la Universitatea Harvard au constatat că un pahar de vin ( în special roșu) poate preveni riscul de atac de cord, diabet, ateroscleroza și alte boli.
Potrivit studiului , până la 22-32 de grame de alcool pe zi afectează pozitiv sănătatea în general. Deci, s-a dovedit că cei care beau un pahar pe zi au cu 30% mai puține ori probleme cu inima, memoria și colesterolul ridicat. Și, în general, trăiesc, în medie, cu 5 ani mai mult decât cei care nu consumă alcool. Dar Harvards avertizează că toate acestea funcționează, dacă nu este depășită cantitatea specificată (22-32 g). Totul este bun cu moderaţie.
2. Cel mai bun timp pentru somn este într 10 seara – 6 dimineața
De data aceasta medicii chinezi sunt considerați cea mai bună sursă. Ei au dezvoltat un întreg sistem , care explică la ce oră ce organ este refăcut. Și de ce să dormi mai bine între orele 22:00 și 06:00 pentru a trăi mai mult.
Deci, de la 21:00 la 23:00, sistemul imunitar se luptă împotriva virușilor și elimină toxinele din organism. De la 23:00 la 01:00 ficatul este regenerat activ. De la 03:00 la 05:00, plămânii elimină toxinele, așa că poți tuși puțin în acest moment. Intestinul este curățat mai aproape de dimineață, de la 05:00 la 07:00.
3. Ignoră opinia publică
Da, oamenii de știință americani spun că vei trăi mai mult dacă ignori opiniile altora. Problema este că atunci când te gândești la o eventuală reacție a celorlalți, ești mai rezervat, mai puțin spontan și, mai ales, anxios.
4. Ieși la Soare
De ce? Deoarece lumina soarelui este cea mai bună sursă de vitamina D. Reduce riscul diabetului zaharat și ajută la luptă împotriva depresiei, care este adesea cauza bolii. În plus, într-un studiu amplu din 2016, biochimii au descoperit că femeile care au luat stat în soare mai mult de o oră pe zi au fost cu 67% mai puțin predispuse să dezvolte orice tip de cancer decât cele care au petrecut mai puțin timp la soare.
5. Periază-ți dinții mai rar
Dacă faci prea multe dușuri, oprește-te. Medicii de la clinica Cranley din Londra spun că apa caldă și săpunul necorespunzător ne lipesc pielea de un strat protector de grăsimi. Ca urmare, stratul devine uscat și nu protejează organismul. Prin urmare, merită să faci câte un duș mai rar și mai prudent. În mod similar, stomatologii spun: perierea prea frecventă a dinților și folosirea apei de gură poate dăuna. Mai ales dacă îi cureți imediat după ce ai mâncat, deoarece cele mai multe dintre alimente înmoaie smalțul și astfel sunt mai ușor de deteriorat.
6. Consumă roșii
Cercetătorii americani de la Universitatea Tufts din Boston au efectuat un studiu care le-a luat 11 ani. Ei au comparat rațiile și starea de sănătate a 5000 de participanți și au ajuns la concluzia că prin includerea tomatelor în alimente, poți reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu până la 26%. Potrivit experților, toate datorită licopenului – un antioxidant, conținut de roșii , care le dă o culoare roșie. Adaugă o roșie la sandwich-ul tău de dimineață.
7. Ai grijă cu ce alarmă te trezești
Mai ales dacă sună cu un volum foarte ridicat. Și, de asemenea, înlătură ceainicul cu fluier, un timer, alarme, și alți violatori ascuțiți ai tăcerii. Potrivit studiilor japoneze, un sunet brusc crește riscul unui atac de cord, mai ales la persoanele cu tensiune arterială ridicată. În plus, astfel de sunete ascuțite afectează negativ sistemul nervos.