Prima pagină » Business în România » Dobândă fixă pe 5 ani de 5,55% la creditul ipotecar lansat de CEC Bank

Dobândă fixă pe 5 ani de 5,55% la creditul ipotecar lansat de CEC Bank

27 aug. 2024, 13:09,
George Cristian în Business în România

CEC Bank a lansat creditul ipotecar cu dobândă fixă pe 5 ani de 5,55%, conform unui comunicat dat publicării de instituția bancară. Oferta este valabilă pentru cei care își încasează veniturile prin bancă. Dacă nu te încadrezi în această condiție atunci vei avea o dobândă fixă de 5,75% în primii 5 ani.

In urmă cu câteva luni, reprezentanții CEC Bank și-au anunțat clienții ar putea primi e-mailuri sau SMS-uri de la indivizi care pretind a fi membri ai departamentelor de combatere a fraudelor ale băncilor. Aceștia solicită datele cardului și codul de securitate sub pretextul unei tranzacții suspecte.

Dobândă fixă pe 5 ani de 5,55% la creditul ipotecar lansat de CEC Bank

CEC Bank a lansat o ofertă atractivă pentru creditele ipotecare, având o dobândă fixă de 5,55% pe primii cinci ani, urmată de o dobândă variabilă, pentru clienții care își încasează veniturile prin intermediul băncii. Această ofertă, disponibilă până pe 31 decembrie 2024, este destinată atât pentru achiziția sau construcția de locuințe, cât și pentru refinanțarea creditelor imobiliare existente.

Adina Călin, Director de Produse și Servicii la CEC Bank, a declarat că banca dorește să ajute clienții să se protejeze de fluctuațiile ratei dobânzii pe termen mediu. De asemenea, clienții au opțiunea de a alege între credite cu dobândă fixă și cele cu dobândă variabilă din oferta băncii.

Pentru cei care își încasează veniturile prin CEC Bank, dobânda pentru creditele ipotecare este de 5,55% în primii cinci ani, iar pentru cei care nu folosesc banca pentru încasarea veniturilor, dobânda este de 5,75%. Dacă creditul este destinat achiziționării unor locuințe verzi, dobânda scade la 5,45% pentru clienții care își încasează veniturile prin CEC Bank și la 5,65% pentru ceilalți.

Cât vor plăti românii pentru un credit de aproximativ 50.000 de euro

De exemplu, pentru un credit ipotecar de 250.000 de lei, pe o perioadă de 25 de ani, cu dobândă fixă de 5,55% în primii cinci ani, rata lunară ar fi de aproximativ 1.642,93 lei, iar suma totală rambursată ar fi de 565.610,13 lei. Calculul este realizat pe baza unei dobânzi fixe pentru primii cinci ani și ulterior variabilă, având o dobândă anuală efectivă (DAE) de 7,73%.

CEC Bank nu percepe comision pentru rambursarea anticipată a creditului, iar comisionul de analiză a dosarului este de 500 de lei.

Banca, cu o istorie de peste 150 de ani, este lider pe piața românească cu o rețea extinsă de sucursale și unități, având active de 83,5 miliarde de lei la sfârșitul anului 2023. CEC Bank oferă o gamă variată de produse și servicii prin diverse canale, inclusiv sucursale, ATM-uri, POS-uri, și platforme de banking online. În altă ordine de idei trebuie să menționam că dobânzile mari la credite și faptul că românii au mari dificultăți financiare și accesează tot mai mult astfel de împrumuturi, a generat un profit record pentru băncile din România.

CEC Bank, instituţie de credit deţinută de statul român, a urcat puternic în topul dealerilor primari închizând primul semestru (S1) din 2024 pe poziţia de lider, după ce la sfârşitul anului 2023 ocupa de-abia locul 5 în clasamentul celor 8 dealeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *