Prima pagină » Titlurile zilei » Doar încearcă să nu plângi. Pe tricoul unei fetițe din Iași a fost imprimat tatuajul pe care mama ei îl avea înainte de moarte: „Mi se zbârlește pielea când vorbesc despre asta”

Doar încearcă să nu plângi. Pe tricoul unei fetițe din Iași a fost imprimat tatuajul pe care mama ei îl avea înainte de moarte: „Mi se zbârlește pielea când vorbesc despre asta”

19 sept. 2022, 02:00, 1 ,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Mihaela Cîtea, o tânără din Iași care a muncit într-o corporație, s-a apucat de pictat tricouri pentru a scăpa de depresie. În ultimii 5 ani, a cunoscut sute de persoane care au comandat produsele realizate manual și care au impresionat-o cu poveștile lor

Mihaela Cîtea a pictat primul tricou personalizat în urmă cu 5 ani. Muncea într-o corporație și după ce a născut s-a simțit inutilă. Povestește că a început să facă acest lucru pentru a scăpa de depresie.

„Povestea a ceea ce am devenit astăzi își are rădăcinile în momentul în care am născut. Începutul concediului de creștere a copilului a fost dificil, am intrat într-o depresie. Mă simțeam inutilă și frustrările mele creșteau. Am avut familia și prietenii aproape, dar cel mai util mi-a fost sfatul unei prietene care m-a îndemnat să fac ceva pentru sufletul meu. Am început, așadar, cu un cadou pentru cineva și am pictat primul tricou. Nu vă imaginați ce mândră eram! Acum, dacă mă uit înapoi la primele textile pictate, mă pot băga sub masă. Lumea a devenit mai colorată și la propriu, și la figurat, cu fetița mea minunată și cu noua mea activitate. Astăzi, sunt mândră să spun că sunt mamă, soție, antreprenor și angajat colaborator”, își amintește Mihaela Cîtea, antreprenor din Iași.

Mihaela Cîtea este o tânără din Iași care pictează manual diverse obiecte

Tânăra spune că cele mai multe cliente sunt mămici, atât din țară, cât și din străinătate.

„Mămicile, pentru că ele sunt clienții principali, ajung să comande și să mă cunoască pe mine, ca om. În spatele tuturor comenzilor stau povești. Cea mai impresionantă poveste peste care am dat, care și acum îmi provoacă emoții, pentru că mi se zbârlește pielea când vorbesc despre asta, a fost un tricou pictat pentru fetița a cărei mamă murise. Mămica ei avea un tatuaj. Am făcut tatuajul acesteia pe tricou. Nașa fetiței venise la mine cu această idee și a fost impresionant și pentru mine. L-am făcut cu lacrimi în ochi. Clienții vor, în general, cadouri personalizate pentru aniversări”, spune antreprenoarea. Mihaela Cîtea pictează textile manual, de la haine, traiste, blugi sau trusouri de botez, la semne de carte, agende din piele sau obiecte din lemn, cum sunt cutiile de bijuterii sau de amintiri. Prețurile pentru un produs variază de la 100 la câteva sute de lei. „Nu prea știu să zic «nu» provocărilor, așa că am pictat și pe papucei, pereți și chiar am ilustrat două cărticele pentru copii, proiecte de care sunt tare mândră. Îmi place cel mai mult să creez un concept nou, pornind de la ceea ce mi se povestește despre persoana care va primi cadoul pictat. Așa, mă asigur că ceea ce va purta sau folosi va fi unic și 100 la sută creat cu gândul la el sau ea, iar feedback-urile primite, cu reacții pline de zâmbet și bucurie, sunt «combustibilul» meu”, mai spune Mihaela Cîtea.

Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, povestea unei ieșence care face decorațiuni handmade.

Mihaela Cîtea: „E grozav să știi că nu ești singură pe drumul acesta, al antreprenoriatului”

Ieșeanca se ocupă și de o comunitate cu mii de membri din toată țara, în special antreprenoare care, ca și ea, au început să își descopere diverse aptitudini în concediul de creștere a copilului.

„Sunt și lider de comunitate la «Mums in Business Int. Networking Iași». E o comunitate frumoasă, plină de mămici și femei antreprenor, dar și doamne care susțin inițiativele și cumpără local. Construim un mediu de creștere, de susținere reciprocă, de ajutor bazat pe principiul «puterea lui împreună». E grozav să știi că nu ești singură pe drumul acesta, al antreprenoriatului, oricât de mică sau de mare ar fi afacerea, pasiunea sau visul! Organizăm întâlniri lunare cu diferite teme, unde abordăm subiecte de interes pentru partea de business (marketing, vânzări, mindset etc.), dar și întâlniri dedicate nouă, ca femei, dincolo de postura de mamă și/sau antreprenoare. Se lasă cu îmbrățișări, schimburi de produse și cărți de vizită, colaborări și o energie tare frumoasă”, spune Mihaela Cîtea, antreprenoare din Iași.

Rodica Pop este o altă tânără din Iași care recondiționează mobilă veche.  Pe de altă parte, Mihaela Cîtea este o tânără din Iași care pictează materiale cu produse prietenoase cu mediul, care să reziste cât mai mult timp.

Comentarii
  • Și eu la reclama asta să plîng ? Ori să rîd ? La cît de însiropată este povestea din spatele marketingului , mai că îți vine rău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *