Prima pagină » Local » Doar două firme sunt interesate de contractul privind realizarea pistelor de biciclete din comuna Lungani. Proiectul valorează peste un milion de lei
Doar două firme sunt interesate de contractul privind realizarea pistelor de biciclete din comuna Lungani. Proiectul valorează peste un milion de lei

Doar două firme sunt interesate de contractul privind realizarea pistelor de biciclete din comuna Lungani. Proiectul valorează peste un milion de lei

04 apr. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Două firme sunt interesate de contractul privind realizarea pistelor de biciclete din comuna Lungani. Procedura de licitație este în desfășurare

Potrivit informațiilor de pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), doar o societate și o asociere de firme au depus ofertele financiare pentru realizarea pistelor pentru biciclete din localitate. Contractul valorează peste un milion de lei.

Două firme sunt interesate de contractul privind realizarea pistelor pentru biciclete din Lungani

Primăria comunei Lungani a lansat licitația în luna februarie 2024, procedura este una simplificată. Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, au fost depuse doar două oferte financiare. Este vorba despre cea realizată de societatea Livasnec Construct SRL, administrată de Neculai Cătălin Livadariu, iar cealaltă de asocierea Pao International Group – lider de asociere, administrată de Alexandra Lucia Popa, Afil Prodcom SRL, controlată de Iulian Birzu, și Thot Technology SRL, administrată de Lucia Alexandra Popa. Licitația este în stadiul de evaluare financiară.

Contractul valorează 1.347.810 lei și vizează execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete în comuna Lungani, județul Iași”. Este important de precizat faptul că proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, I.1.4. – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan.

Mai multe primării din județul Iași au demarat licitații pentru realizarea pistelor pentru biciclete. Pe data de 6 octombrie 2023, Primăria Răchiteni a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, procedura de licitaţie privind execuţia lucrărilor pentru investiţia „Amenajare piste pentru circulaţia bicicletelor în comuna Răchiteni, judeţul Iaşi”. Valoarea contractului este de 941.912,03 lei, fără TVA, peste 1,1 milioane de lei, cu TVA inclus.

În Lungani, vor fi construite piste pentru biciclete

Potrivit informațiilor publicate în cadrul procedurii de licitație de pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, obiectivul general al proiectului este acela de a asigura infrastructura pentru transport verde în localitate.

„Obiectivul general al proiectului este acela de a asigura infrastructura pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local, prin construirea de piste pentru biciclete în comuna Lungani, județul Iași Obiectiv specific: Dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete din comuna Lungani, județul Iași, prin realizarea de piste dedicate bicicliștilor cu o lungime cumulată de 2,105 km, după cum urmează: pistă cu lățimea de 2,00 m și o lungime de 1440,00 ml (km 0+000 – km 1+440), respectiv pistă cu lățimea de 2 x 1,00 m și o lungime de 665,00 ml (km 1+440 – km 2+105). Structura rutieră propusă se constituie din 3 cm îmbrăcăminte asfaltică, 10 cm beton de ciment C8/10, 10 cm fundație din balast. Valoarea estimată totala – 1.347.810,00 lei fără TVA”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Doar două firme sunt interesate de contractul privind realizarea pistelor de biciclete din comuna Lungani. Valoarea proiectului depășește un milion de lei, iar procedura este în desfășurare.

Comentarii
  • Exact de piste pentru biciclete aveau nevoie oamenii din Lungani, Zmău, Crucea… în rest e totul pus la punct. Vai mama voastră.

  • Nici măcar cei 3 bicicliști din Lungani nu sunt interesați de piste 🙂
    Pe vremea lui Base, banii se sifonau cu terenuri de fotbal in panta, in sate în care media de vârstă era de 50 de ani. Acum, trendul e cu piste de bicla. In sate cu aceeași medie de vârstă. Aceeași alegători prosti și aceeași aleși hoți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *