Prima pagină » Actualitate » Doar cei mai experimentați piloți pot ateriza pe acest aeroport! Iată motivul înfricoșător
Doar cei mai experimentați piloți pot ateriza pe acest aeroport! Iată motivul înfricoșător

Doar cei mai experimentați piloți pot ateriza pe acest aeroport! Iată motivul înfricoșător

25 oct. 2024, 10:40,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Doar cei mai experimentați piloți pot ateriza pe acest aeroport! Este vorba despre aeroportul Tenzing-Hillary din Lukla, Nepal. Acest aeroport este considerat cel mai periculos din lume și puțini piloți îndrăznesc să aterizeze aici împreună cu pasagerii de la bord. Iată motivul înfricoșător.

Doar cei mai experimentați piloți pot ateriza pe acest aeroport!

Aeroportul Tenzing-Hillary din Lukla, Nepal, este situat la poalele munților și dă fiori tuturor celor care ajung pe el. Nu doar pasagerii rămân fără cuvinte, ci și piloții, cu ani de experiență la bord, care își testează abilitățile și aterizează pe cel mai periculos aeroport din lume.

Aeroportul spectaculos este aflat la 2.800 de metri altitudine, la poalele munților Everest. În sezonul de vârf, până la 50 de zboruri decolează și aterizează zilnic pe această pistă îngustă, care are doar 527 metri lungime. La un capăt al pistei se află un perete muntos, iar la celălalt capăt, o vale abruptă, ceea ce face ca peisajul să fie unic la coborârea din avion.

Zborurile spre Lukla au loc doar dimineața devreme, când cerul este senin. Ceea ce face acest aeroport cu adevărat periculos sunt condițiile meteorologice care se pot schimba în câteva minute. Norii se pot forma rapid, reducândvizibilitatea.

Aeroportul din Lukla nu dispune de sisteme radar sau echipamente moderne de navigație aeriană. Din acest motiv, doar piloții experimentați au voie să facă zborurile și aterizările la poalele munților Everest.

Aeroportul cu reguli surprinzătoare pentru pasageri

Pe unul dintre cele mai cunoscute aeroporturi internaționale s-a impus o regulă care a stârnit controverse. Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă aplică o lege surprinzătoare pentru pasageri. Este vorba despre o limită de timp de trei minute pentru îmbrățișările de rămas bun în zona terminalului, limită care are scopul de a împiedica eventualele aglomerări și blocaje în trafic.

,,Timp maxim de îmbrăţişare: 3 minute. Pentru despărţiri mai afectuoase, vă rugăm să folosiţi parcarea.”, avertizează semnul instalat recent, care se adresează pasagerilor şi apropiaţilor acestora.

Regula de pe Aeroportul Dunedin a devenit virală în mediul online și a stârnit discuții printre internauți. Unii nu au fost de acord cu limita impusă, iar alții s-au amuzat copios după ce au aflat că sunt interzise îmbrățișările de rămas bun mai mult de 3 minute. Mesajul haios îi mai avertizează pe pasageri să folosească parcarea dacă simt nevoia să petreacă mai mult timp pentru a se despărți de rude pe aeroport.

Un zbor cu avionul presupune respectarea mai multor reguli pentru o călătorie în condiții bune și relaxante. De la vestimentație, documentele necesare și până la comportamentul la bord, toate contează pentru un zbor plăcut cu avionul.

Atunci când începe îmbarcarea, stewardesele analizează atent persoanele care se urcă la bordul avionului, iar astfel își pot da seama cum va decurge călătoria. Este un moment în care atenția la detalii face diferența dintre un zbor liniștit și unul problematic. De la starea de spirit a pasagerilor, la felul în care se îmbracă, dacă au consumat sau nu alcool înainte de zbor sau dacă se află într-o situație vulnerabilă, toate aceste lucruri sunt atent observate de stewardese.

Pasagerii au de respectat mai multe reguli când călătoresc cu avionul. Un zbor de neuitat este cel cu aterizare pe Aeroportul Tenzing-Hillary din Lukla, Nepal. Aeroportul este considerat a fi cel mai periculos din lume, situat la poalele munților. Doar piloții experimentați au curajul să aterizeze pe aeroportul spectaculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`