Prima pagină » Titlurile zilei » Doamna manager Alina Belu, citiți ce spune mama unui copil care a stat 5 zile în spitalul pe care ați pus stăpânire: „Aspectele negative ne-au marcat puternic atât pe mine, cât și pe copilul meu” – FOTO

Doamna manager Alina Belu, citiți ce spune mama unui copil care a stat 5 zile în spitalul pe care ați pus stăpânire: „Aspectele negative ne-au marcat puternic atât pe mine, cât și pe copilul meu” – FOTO

13 dec. 2023, 02:00, 40 ,
Cristina Doroftei în Titlurile zilei

Doamna manager Alina Belu, citiți ce scrie această mamă disperată pe rețelele de socializare după ce timp de cinci zile a fost supusă unor umilințe greu de imaginat. Spitalul „Sf. Maria” se află sub stăpânirea unui manager indolent, care nu ține cont de nevoile micuților pacienți, iar acest lucru se observă în frustrarea părinților care nu mai știu cum să facă față neajunsurilor, atitudinii nepotrivite a personalului și mizeriei din unitatea medicală

Mihaela Doni, o mamă din Iași, a simțit pe propria piele cum sunt îngrijiți micuții într-un spital de stat. Timp de cinci zile, cât a stat internată cu copilul său, a adunat frustrare și a rămas marcată de aspectele negative care guvernează Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. Acest lucru a împins-o să-și creeze propriul blog, unde a relatat experiența prin care a trecut.

Alina Belu a pus stăpânire pe Spitalul „Sf. Maria”. Acest lucru se observă și în nemulțumirile părinților

Mama și cel mic, care suferea de bronșiolită acută, au ajuns în unitatea de primiri urgențe a spitalului la sfârșitul lunii noiembrie, după ce doi medici nu au reușit să-i pună un diagnostic, cu atât mai puțin să-i ofere tratamentul corespunzător.

„În cele aproape 5 zile de internare am trecut printr-o miriadă de experiențe și am adunat o mulțime de observații cu privire la cum decurge viața într-un spital de copii. Nu a fost o experiență în totalitate neplăcută, însă cu toate acestea, aspectele negative ne-au marcat puternic atât pe mine cât și pe copilul meu”, a relatat Mihaela Doni într-o scrisoare adresată spitalului „Sf. Maria” din Iași.

Prima problemă cu care mama s-a confruntat a fost baia spitalului, mai exact cea din salonul 603, unde a fost internată cu cel mic.

„Caloriferul ruginit din baia salonului 603 sau capacul de toaletă din același loc, ce a fost rupt și «fixat» la loc cu o improvizație hilară și, bineînțeles, prost funcțională, constând în două cabluri de plastic tip zip. Sistemul de duș din baia salonului 605 nu mai are pară, ci doar furtun. Orice încercare de spălare acolo  rezulta în împroșcarea tuturor pereților cu apă ce ricoșează în toate părțile atunci când îndrepți furtunul spre tine. Bine, oricum e foarte posibil să împroști cu apă peste tot, fiindcă nu există pereți despărțitori între spațiul dedicat dușului și restul camerei de toaletă”, afirmă Mihalea Doni.

O altă problemă a fost reprezentată de căldura insuportabilă din salon, aceasta fiind nevoită să bea și 5 litri de apă pe zi.

„O altă problemă este raportul temperatură-umiditate. Temperatura este foarte mare, iar umiditatea extrem de scăzută. Am băut în fiecare zi câte 5 litri de apă și chiar și așa mă simțeam foarte deshidratată”, susține Mihalea Doni.

Aceasta susține faptul că, dacă în spitalul respectiv ar exista dozatoare de apă, situația putea fi suportată mai ușor.

„Spitalul nu deține niciun dozator de apă de la care persoanele internate să se poată aproviziona. Iar chiuvetele de unde ai putea în mod ipotetic să-ți umpli o sticlă cu apa potabilă din circuitul public sunt prea mici, atât de mici încât nicio sticlă de 0.5 litri nu ar încăpea sub robinet. Rămâi deci dependent de cineva care să-ți aducă zilnic bidoane cu apă sau pus în situația ridicolă de a-ți umple sticla cu cana”, mai spune femeia.

Dar cea mai mare frustarea a fost resimțită de mamă în momnetul în care medicul curant nu a binevoit să o informeze și pe ea în legătură cu tratamentul administrat celui mic. Însă în incercarea de a primi mai multe informații s-a izbit de răspunsurile jignitoare.

„Este o obligație legală să li se furnizeze toate informațiile pe care le cer, fără sprâncene ridicate, fără afirmația «nu știu ce profesie aveți, dar», fără întrebarea «dar de ce, ca să căutați pe Google» sau «dar ce, doamnă, nu aveți încredere în noi»”, declară Mihalea Doni.

Mama povestește în ce situații ridicole a fost pusă pe perioada cât a stat în Spitalul „Sf. Maria” alături de copil

„O altă situație ridicolă cu care m-am confruntat a fost la administrarea tratamentelor injectabile de către asistente, pe care le întrebam mereu ce urmează să-i administreze fiului meu. Fără nicio intenție de a le contrazice sau de a pune sub semnul întrebării tratamentul. Întrebam cât se poate de politicos numele medicamentului și efectul, în cazul în care nu îl știam deja. Însă fără excepție, toate au fost reticente în a spune, s-au arătat jignite de întrebare sau au reacționat defensiv. Toate m-au redirecționat către medic. Medicul care, după cum spuneam, nu precizează toate detaliile sau schimbă medicația, dozajele, frecvența administrării din mers și nu se mai obosește sau nu mai reușește să te informeze pe tine în timp util”, adaugă femeia.

Într-un spital dedicat îngrijirii celui mic, Mihalea Doni a simțit că nu are nimeni grijă de copilul său. Mai mult decât atât, a observat cum acesta este chinuit de asistente.

„Bebelușul era deja de mai mult timp extrem de agitat. Am verificat pe rând tot ce era de verificat, ca să-mi dau seama care este cauza agitației lui. Concluzionez că e vorba de faptul că urina lui era în cantitate foarte scăzută și închisă la culoare. În vreo 15 minute vine medicul la mine, stă lângă alt pat, la vreo 2 metri distanță de mine și bebe, și începe să-mi explice că ea e singura pe tură, este foarte ocupată și nu are timp să se uite la el, nici să-mi explice ce și cum să verific mai exact legat de urină. Că e vina mea că nu i-am contorizat exact urina în ultima jumătate de zi. Că va trimite o asistentă să-mi explice. N-a venit nicio asistentă, apropo”, mărturisește Mihalea Doni.

La baile pentru copii de la Spitalul „Sf. Maria”, ceea ce povestește mama îți va provoca fiori pe șira spinării.

„Este obligatoriu dușul pacientului și al aparținătorului în fiecare zi. Pentru bebeluși spitalul nu are cădițe, că nu ar fi igienic, în schimb, 5-6 paturi la o singură toaletă este perfect tolerabil, nici de acasă, regula spune că nu ai voie să aduci cădiță sau suport de baie”, destăinuie femeia.

Condițiile din băile respective sunt deplorabile, afirmă mama.

„Deci mai rămâne să te dezbraci cumva și tu, și bebelușul (care nu stă în picioare sau în șezut), tu să stai în genunchi pe gresia murdară de sub para de duș și să-l speli, stând pe genunchii tăi. Sunt șanse foarte mari să-ți alunece din brațe pe podea de la umiditate sau când întinzi mâna după gel, pară de duș, robinet, dar aia e, e singura variantă. Când termini, dacă termini fără să-l scapi în cap pe jos, trebuie cumva să vă înveliți amândoi în prosoape și să mergi așa spre salonul complet lipsit de intimitate și cu 5 oameni străini foindu-se prin el, fără avertizare, în orice moment”, adaugă mama.

S-a rugat de asistente să-i ajute copilul care suferea de dureri cumplite din cauza branulei, răspunsul acestora a marcat-o.

„În altă dimineață, am remarcat iar că bebe era deosebit de agitat. Ca de obicei, am verificat pe rând tot ce era de verificat ca să-mi dau seama ce îl deranjează și am concluzionat că agitația este din cauza branulei care îi provoacă durere mai mare decât poate el suporta. Am mers la camera asistentelor și le-am comunicat acest lucru. Un medic și două asistente i-au apăsat, sucit și frecat mâna în fel și chip, provocându-i, bineînțeles, și mai multă durere. După care au concluzionat că nu e nimic în neregulă, sunt doar eu prea stresată, să mă mai calmez puțin. N-am mai avut drept de replică. Imaginați-vă doar un bebeluș, tremurând de durere, iar asistenții medicali de lângă tine să-ți spună să te calmezi puțin, că ești prea stresată. Schimbarea branulei s-a petrecut în camera asistentelor, unde un bebeluș supraobosit și într-o stare de suferință de mult timp a fost așezat pe un fel de pat, singur, fără atingerea mamei”, relatează ieșeanca.

Cu toate acestea, există și o experiență amuzantă pentru cititori, mai puțin pentru aparținători, anume vânzătoarea ambulantă care are acces în spital.

„Într-o zi, stăteam liniștită în pat cu bebelușul, dormindu-mi în brațe, când o femeie, vizibil de etnie rromă, bagă capul pe ușă și a început să strice colanți, chiloți, tricouri, dacă vrem să cumpărăm ceva. Bulversată și amuzată în același timp, mă concentrez și îi spun că nu, mulțumesc. Era o vânzătoare ambulantă care reușise cumva să intre nedetectată în spital și pe secție. Am întâlnit scenariul ăsta de multe ori în multe locuri, însă nu credeam că e posibil așa ceva și într-un spital”, mai spune Mihalea Doni.

Cu toate acestea, Mihaela Doni nu a mai rezistat și a întocmit o listă plină de nemulțumiri, pe care i-a arătat-o șefei de secție. Când femeia a adus în discuție faptul că băile nu sunt aprovizionate cu hârtie igienică și săpun, raspunsul primit a fost cel că spitalul nu are stocuri și că nu depinde de ei. Același răspuns l-a primit și pentru întrebarea legată de lipsa dozatoarelor de apă, dar și pentru umiditatea scăzută.

„Am întrebat de ce a intrat o vânzătoare ambulantă pe secția, mi s-a răspuns că ei au dat-o afară pe ușă, dar a intrat mai târziu pe altă ușă. Au ridicat din umeri și mi-au spus că nu au ce să facă. Am primit același răspuns și când am întrebat de comportamentul asistentei, complet lipsit de considerație față de pacienți și aparținători. Mi s-a spus că o să se vorbească cu asistentele respective. Ghiciți ce a urmat. În noaptea care a urmat, la ora 23.00, două mame deprivate de somn și doi bebeluși supraobosiți, abia adormiți după muuult efort, au fost treziți cu același sadism ca și înainte, ușa trântită, luminile intense din tavan aprinse brusc și fără avertizare, voci pe o tonalitate de stradă”, destăinuie Mihalea Doni.

Pentru că era epuizată atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, mama a hotărât să facă cerere pentru externare.

„După aproape 5 zile eram la capătul rezilienței mele fizice și psihice. De când intrasem în spital, tot avusesem stări de slăbiciune fizică și amețeală. Iar în ultima seară, cea în care se petrecuse schimbare branulei într-un mod atât de greu de integrat sufletește, fusesem pe punctul de a ceda nervos, așa că am decis să mă externez a doua zi la cerere”, adaugă mama.

Mama s-a confruntat și cu lipsa somnului, atât pentru ea, cât și pentru cel mic. A afirmat faptul că la Spitalul „Sf. Maria” nu există noțiunea de liniște. Mama a rămas cu un gust amar, cu concluzii devastatoare și cu câteva dorințe.

„Am toată aprecierea față de medicul care a decis să-i administreze un medicament de urgență după aproape o zi de tratament, fără niciun efect vizibil, singurul care a funcționat într-un moment critic pentru el și de disperare pentru mine. La fel și pentru medicul curant al fiului meu, care s-a ocupat de el ireproșabil, cu toată atenția și bunăvoința posibilă. Susțin ca personalul medical din spitalele de urgență să aibă parte de consiliere psihologică gratuită, pentru a putea integra sufletește toată durerea și tot stresul pe care îl văd și trăiesc în timpul serviciului, în loc să ajungă la desensibilizare”, spune, în concluzie, Mihaela Doni în legătură cu managerul Alina Belu care a pus stăpânire pe Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

AICI este atașată întreaga scrisoare pe care Mihaela Doni a postat-o pe rețelele de socializare pentru a trage un semnal de alarmă.

Comentarii
  • Nu cred că un manager poate supraveghea peste 100 de angajați zilnic. Asta e șantaj de la o poștă. Încă nu va dat în judecată?

  • Uite așa sub indiferenta organelor care asistă pasive la mârșăviile managerii cu nume de țânțrâm iată ca o prind sărbătorile de iarnă in libertate. E de poveste și notorietate toate fărădelegile făcute de madam biochimistă fostă secretară cu acceptul președintelui CJ și prin cointeresarea membrilor CA fideli penalului Tablă adică pensionarul special Kilă, incompetentul libidinos UDATU (gibonul care vorbește grobian cu profesorii univ doctori șefi de clinici ) și lady GaGaGa . Aici e cheia și spirala hoțiilor din Spitalul de Copii unde se fură “ legal “ banul public prin trucarea licitațiilor .

  • Întreg personalul de la ortopedie pediatrică poate confirma comportamentul agresiv de țâță a lui madam cimitir cu față de buldog în călduri care se crede pe moșia lui mă-sa având in spate conducerea infracțională de la consiliul judetean care prin tartorul kilan un fost torționar , om al. sistemului ( așa se laudă) au pus la cale mafia care truchează licitațiile, pentru a da lucrări la firmele ce dau comisioane ce se întorc la partidul liberal ca fonduri de campania. Cum naiba sa nu fie susținută Pușculița cu bot de mops când decartează mălai in stil grosier???

  • Tot ce se spune despre mizeria asta de fosta secretara ( o sluga fără carte ) ajunsă manager prin falsul grosolan făcut de securistul Kilă ( cu asta am deja mai multe procese la București unde va fi condamnat dar mai sunt și o sumedenie de denunțuri la unele instituții ) ESTE REAL. Din păcate lumea e înspăimântată ca biochimista in nebunia ei sfătuită de securist ii bagă in comisii de cercetare disciplinara și imediat ii da afara. Situația e insuportabila su va exploda mai repede decât își închipuie cei doi porumbei ( știu ei ca știu f bine unde și când se întâlnesc …)

  • Saiuz Angela

    este adevarat ,la etajul 7 este dezastru !

  • Unitatea de Urgențe

    Eu pe baza de probe in spate solicit organelor sa descinda la Sf Maria și sa înfunde duba cu BeluGa, Kilă , Umedu și Rața Ga Ga apoi o escala la CJ sa ia șalăii combinatori Costel, Cazacioc , … Sa vedeți ce liniște va fi și cum spitalul de copii va arată iarasi ca pe timpul dlui Burlea!

  • Corpul Medical

    Lăsați-o pe Beluța e oricum cu vaca și cu un singur neuron nu poate gândi. Tablan de la CJ știe ca e proasta rău și semnează și pe gard l-a pus pe securistul Kilă sluga perfecta- om bun la toate – care coordonează absolut tot in spital așa cum ii solicita TABLAN . Trageți voi concluziile, merita beluța atâta importanță sau trebuie tartorul securist strâns de corcodușe să vomite toate fărădelegile regizate in stil de Al CAPONE ?

  • Exact ce povesteste aceasta doamna a trait si sotia mea cu copilul in acest spital. Asistentele sunt sub orice critica. Fara pic de empatie. Zero.Degeaba renovezi spitalul daca personalul este in ultimul HAL.

  • Tot timpul cand o vad pe Alina la ziar in costum de baie, imi vine cheful sa ma “joc”…

  • Doamna Dr Smaranda

    Spuneți -ne și nouă să știm unde și când se întâlnesc Alinuța &Kila…da doar cu el ?Pai fosta secretara nu are și palmares ???Ziceam asa la minim 50 pina acum ….

  • Marius Danga, mare lãbar e…. are pãr in palma de la frectie

  • Nume nu îl întrece Pr gigolo Costică Tabla poate sex simbolul Breloc ca boul bălții Căzăcel e mort la capitolul coarde el e oricum coardă masculină care se pregătește să-l însoțească pe Tabla in viitoare excursie de câțiva ani la beciul domnesc.

  • Vai de fițuica voastră cat o să plătiți pt tot șantajul asta

  • Chizdocel de ce ștergi comentariile din fițuica asta de șantaj ?

  • Dacă vă uitați pe profilul de fb al reclamantei vă dați seama ușor cam ce tip de persoană este.

  • Și uite așa această Mihaela Doni va fi dată în judecată. Femeia are frustrări maxime … are ceva cu spitalele și cu medicii… se poate observa asta ușor pe profilul ei de Facebook

  • Nu puteți eticheta un spital întreg care tratează mii de copii după o postare pe un blog, făcută de o mamă frustrată

  • Bravo , Mihalache Adelina.

  • Mai lasă ne cu 5 litri de apă ai tăi băuți pe zi … mai taie din litri aia

  • Avea arșiță după o noapte de beție de a băut 5 litri de apa

  • Pt Dan,inainte de a scie ceva te rog frumos mai analizeaza cuvintele.Nu cred ca ai avut ocazia sa stai cu un copil asa mic si sa vezi cum esti tratat.Eu ca adult am fost in spital de stat la policlinica mare sa fac o consultatie de specialitate si desi s-au terminat cu bonurile pe ziua respectiva(era 2 noienbrie)deci fondurile de la c.a.s.nu erau epuizate,am vrut sa imi platesc consultatia si nu au vrut sa imi ia banii,sfatuindu-ma sa vin la ora 05 la triaj sa stau la rand sa prind un bon?De ce,ca tu cabinet de specialitate nu doresti bani din afara sistemului si pui pe drumuri pacientii alte zile sa piarda vremea(desi poate face eforturi consistente sa aiba pentru medicamente sau diferite consultatii)?Si am rezolvat a doua zi la ora 11 la clinica privata in 45 minute achitand consultatia(desi sunt asigurat) fara a ma trezi la ora 4 ca la ora 5 sa fiu pe holurile spitalului ambulatoriu Spiridon unde stau zeci de persoane,multe venite din afara orasului pentru consultatii.Oare cum vor iesi rezultatele analizelor acelor persoane obosite,nedormite si nemancate?Mai sunt relevante acele analize?Este normal asa ceva???Asta este normaliteatea de astazi???

  • @Doru….. am auzit ca umbli cu Doru de Poola…😃 cred ca tu ai sa mergi in vacanta cu Tabla Alexe, Caza(n)cu Andri fetita masculina

  • DAR ….. ACEST SPITAL NU A FOST RECENT RENOVAT ????? S-AU CHELTUIT BANI PE FATADA / IZOLATIE EXTERIOARA, IAR IN INTERIOR E TOT JEG????????

  • Sorinel cu kuku mic tu ești ?

  • Care-s kktii frustrați care comentează negativ la adresa acestei mame și a copilului ei??? Ori sunt NEPARINTI, ori vreo footatura angajata în spital care-i disperata ca, deși a dat șpagă vreo 4, 5 mii euro pentru post, acum ii fuge ” creaca’ de sub picioare!!!! Tara de incompetenți, manglitori, urâcioși, vipere și jafuri umane!!! Sa ne fie rușine ca acceptam orice slobozeala-n gura din partea SMECHERIMII, fără sa iesim cu topoarele-n strada!!!!!

  • Care-s kktii frustrați care comentează negativ la adresa acestei mame și a copilului ei??? Ori sunt NEPARINTI, ori vrei footatura angajata în spital care-i disperata ca, deși a dat șpagă vreo 4, 5 mii euro pentru post, acum ii fuge ” creaca’ de sub picioare!!!! Tara de incompetenți, manglitori, urâcioși, vipere și jafuri umane!!! Sa ne fie rușine ca acceptam orice slobozeala-n gura din partea SMECHERIMII, fără SA iesim cu topoarele-n strada!!

  • Care-s kktii frustrați care comentează negativ la adresa acestei mame și a copilului ei??? Ori sunt NEPARINTI, ori vrei footatura angajata în spital care-i disperata ca, deși a dat șpagă vreo 4, 5 mii euro pentru post, acum ii fuge ” creaca’ de sub picioare!!!! Tara de incompetenți, manglitori, urâcioși, vipere și jafuri umane!!! Sa ne fie rușine ca acceptam orice slobozeala-n gura din partea SMECHERIMII, fără SA iesim cu topoarele-n strada!!

  • Foarte foarte foarte adevărat ce povestește aceasta doamna! Am trecut exact prin aceeași situație, cât despre baie și curățenie e de groaza! E jalnic
    Totuși e un spital pentru copii ar trebui sa se ia atitudine în privința igienei mai ales a toaletei!
    Cat despre asistente ………………

  • Pt dea … tine toporul acolo nebuno ca ai de tăiat lemne acolo la tine la sat de unde ești. Topoarele nu sunt pentru ieșit pe stradă cu ele nebuno. Ascute l și dai bătaie ca mai ai jumate de căruță de lemne de tăiat

  • Moș Craciun

    Brrrrrrr!!!
    Mai imbracati-o pe doamna din poze că îngheață de frig!!!
    Să-i aducă Mosul niste hainutze de iarna?
    Ce-i drept,arata bine doamna in costum de baie!!!!

  • În spatele acestor declarații și bloguri cu postări se află personaje fictive, toată povestea astea fiind regizată pentru a șantaja!

  • Subiectul tratat de stimabila jurnalista Cristina Doroftei este de foarte mare interes. Nu inteleg de ce mai trebuia in mod repetat si in articolele precedente ca sa fie postata poza doamnei directoare in slip. Ce ati dorit sa sustineti prin asocierea acestei poze la un subiect atat de important -lipsuri in sistemul medical romanesc .

  • Cel mai bine e la secția ATI. Stau cu ușile încuiate și ziua, și noaptea. Nimeni nu intra, nimeni nu vede. Cum plm sa nu profiți de intimitate?

  • Cimitirul Belu Blond

    Alinuta este in calduri?Pe gestiunea cui este?sau sunt mai multi??

  • Aha, se pare ca a apărut footatura
    frustrata pentru a comenta cu privire la topoare, uitând, din păcate, ca e complet analfabeta!!! Asa se scrie, mai draga? Fără virgule, fără semnul exclamării, dai legat (dă-i), etc…!
    Niște părinți și copiii lor sunt în suferință maxima, sperând la ajutor din partea CELUI MAI MARE SPITAL PEDIATRIC DIN MOLDOVA, iar tu-mi comentezi și
    ma trimiți în ” satul” meu?!?!?
    Atât ai înțeles??? Sper ca nu te-ai reprodus pana acum, dar… dacă da…. îți doresc sa zaci într-un spital… fix în condițiile menționate de acea mama!!!

  • Aha, se pare ca a apărut footatura
    frustrata pentru a comenta cu privire la topoare, uitând, din păcate, ca e complet analfabeta!!! Asa se scrie, mai draga? Fără virgule, fără semnul exclamării, dai legat (dă-i), etc…!
    Niște părinți și copiii lor sunt în suferință maxima, sperând la ajutor din partea CELUI MAI MARE SPITAL PEDIATRIC DIN MOLDOVA, iar tu-mi comentezi și
    ma trimiți în ” satul” meu?!?!?
    Atât ai înțeles??? Sper ca nu te-ai reprodus pana acum, dar… dacă da…. îți doresc sa zaci într-un spital… fix în condițiile menționate de acea mama!!!

  • Kuku mic si poola mare i-o dau doamnei din picioare. Sorinel Flori

  • Casting pentru bioinginera/secretara

    Doamna Cimitir Alina ,evlavioasă blonda dl. Sorinel Flori face un casting nu așa…poate selectează acolo câțiva …. și alaturi de cei rămași va reuși !!!

  • Citesc că e șantaj.. e un adevăr crunt..toate spitalele din Iași sunt la pământ nu au absolut nimic pt o intervenție chirurgicală mai amplă iar în Cluj Mureș găsești de toate de la sânge la medicamente..cine ar fi de vină…unii că accepta situația și restul că s puși doar pe furat..

  • Vulturu cruciat

    Kilă și Muscatu cei doi gușteri nesătui de la CA își frecau mâinile de bucurie ieri ca aflaseră ca vi fi aduse daruri la copiii internați ( portocale, banane, dulciuri etc ) Șnapanii ăștia cunoscuți ca bagă laba pana și la Bucătărie ( zilnic firmele de catering le duc pachete cu halimos ) își făcea calcule sa ia câteva sacose cu bunătăți din darurile primite de copilași. Stam cu ochii pe șnapanii nesatui !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024