Prima pagină » Local » DNA Iași solicită din nou locuri de parcare gratuite! Ce a decis Consiliul Local Iași

DNA Iași solicită din nou locuri de parcare gratuite! Ce a decis Consiliul Local Iași

28 sept. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local Iași, din 28 septembrie 2022, este un proiect prin care DNA Iași solicită din nou locuri de parcare gratuite. La ședința precedentă, un proiect similar nu a fost aprobat de consilieri

Direcția Națională Anticorupție (DNA) Iași solicită din nou locuri de parcare gratuite. În proiectul de hotărâre ce va fi discutat în ședința Consiliului Local Iași sunt menționate două locuri, lângă sediul biroului DNA, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, și alte 8 în parcarea publică cu plată de lângă Mănăstirea Golia. În cadrul ședinței de consiliu anterioare, un proiect similar nu a fost aprobat.

DNA Iași solicită din nou locuri de parcare gratuite

Consilierii ieșeni vor discuta încă o dată despre solicitarea DNA Iași de a se acorda 10 locuri de parcare gratuite. În proiectul de hotărâre pentru ședința din 28 septembrie 2022 se menționează faptul că acestea ar fi pentru procurorii europeni delegați în România.

„Locurile de parcare vor deservi Biroul Teritorial Iaşi din cadrul Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România pentru Parchetul European (E.P.P.O.), cu sediul în Bld. Independenței nr. 11-13, bl A1-4. Art.3. Titularul dreptului de folosință gratuită are următoarele obligații: să folosească bunul potrivit destinaţiei în vederea căreia i-a fost acordată folosința gratuită, să prezinte, anual, autorităţilor rapoarte privind activitatea de utilitate publică desfăşurată, gradul de implementare la nivelul colectivităţii, precum şi prognoze şi strategii pentru perioada următoare, să permită accesul autorităţilor pentru efectuarea controlului asupra bunurilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

De ce a fost refuzat acest demers

Motivul pentru care proiectul a fost respins în ședința anterioară a Consiliului Local Iași din 31 august 2022 a fost amendamentul adus de unul dintre consilieri. În cele din urmă, plenul consiliului nu a aprobat proiectul de hotărâre.

„Amendamentul a fost formulat în cadrul biroului juridic. Discuția este mai amplă și privește modul în care au fost gândite instituțiile publice, mai mult pentru cei care lucrează acolo și mai puțin pentru beneficiari. Nu înțeleg, în momentul în care se face planul unui proiect, de ce nu se gândește până la capăt facilitarea accesului beneficiarilor. Nu este vorba doar de o instituție, ci de toate. Astăzi suntem chemați să extragem din locurile pentru public și să rezervăm doar pentru câțiva angajați. Consider că putem asigura un număr de locuri mai redus, dar nu putem restrânge din ceea ce este destinat publicului larg sau cetățenilor care se adresează acestei instituții pentru a rezerva angajaților”, a declarat Eduard Boz, consilier local.

De data aceasta, în proiectul de hotărâre se menționează că locurile de parcare solicitate sunt pentru procurorii europeni delegați în România. Acest aspect a fost în discuția ce a avut loc în ședința de plen. Menționăm că amendamentul adus proiectului anterior ar fi minimizat numărul locurilor de parcare la 6, în loc de 10. DNA Iași solicită din nou locuri de parcare gratuite, dar decizia este în mâinile consilierilor.

Comentarii
  • Parerea mea este ca o institutie superioara, daca exista, trebuie sa judece toate locurile de parcare cu plata din municipiul Iasi, si nu numai, fiindca se afla in contradictie cu legea parcarii de domiciliu. La noi la bloc sunt 4 parcari gratuite pentru handicapati din care nici una nu este adevarata. Eu nu am vrut sa licitez un loc si acum ma invart in jurul blocului unde locuiesc sa-mi parchez masina. Pentru ce Primarie iti platesc impozit pe masina?

  • Oare de ce se construiesc asa de multe blocuri in Iasi ???? La Bucium , Visani, Copou , Tatarasi sud ………..?????!!!! Din Bucium nu se poate iesi cu masina , cozi de ore intregi ca sa ajungi in oras ………….In alte orase din europa, ca Paris sau din Elvetia nu se construiesc asa blocuri continuu ………………..

  • Bine insa ca trotuarele municipalitatii sint ocupate ilegal de „dezvoltatorii imibiliari”, care amenajeaza „locuri de parcare” pentru studentii chiriasi. Mai mult, acestia instaleaza dispozitive de blocare a spatiilor pentru masini, in asa fel incit nu mai poti merge pe trotuar si trebuie sa circuli pe o straduta ingusta, avind un copil in carucior. Fac referire la trotuarul ocupat abuziv din dreptul blocului din Oancea 20. Grav este ca nici o sezizare catre polita locala nu a avut efect. O sa trebuiasca sa ne adresam instantelor de judecata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *