Prima pagină » Local » DNA Iași a cerut 10 locuri de parcare pentru angajați! Consiliul Local nu a aprobat cererea

DNA Iași a cerut 10 locuri de parcare pentru angajați! Consiliul Local nu a aprobat cererea

02 sept. 2022, 02:00, 7 ,
Andreea Andrei în Local

În ședința de Consiliu Local, din data de 31 august 2022, s-a dezbătut cererea depusă de DNA Iași pentru acordarea a 10 locuri de parcare pentru angajați. Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat de consilierii ieșeni. Un punct important al discuției l-a reprezentat faptul că mai multe instituții publice din Iași nu au locuri de parcare pentru cetățeni

Direcția Națională Anticorupție (DNA) Iași a solicitat Consiliului Județean Iași 10 locuri de parcare pentru angajați. În urma amendamentului unuia dintre consilieri, proiectul de hotărâre a fost respins. Cu ocazia acestei discuții s-a inițiat subiectul locurilor de parcare pentru cetățeni care ar fi mult prea puține la instituțiile publice din Iași. Un contraargument a fost faptul că se dorește încurajarea transportului în comun.

Locuri de parcare pentru angajații de la DNA Iași, refuzate de Consiliul Local

Cererea pentru acordarea celor 10 locuri de parcare pentru angajații de la DNA Iași de la noul sediu din bulevardul Independenței nu a trecut de plenul Consiliului Județean Iași. Unul dintre consilieri a adus un amendament prin care să scadă numărul locurilor de parcare la 6, dar nici acesta nu a trecut de votul Consiliului. Baza amendamentului adus a fost lipsa locurilor de parcare pentru cetățenii care se adresează instituției.

„Amendamentul a fost formulat în cadrul biroului juridic. Discuția este mai amplă și privește modul în care au fost gândite instituțiile publice, mai mult pentru cei care lucrează acolo și mai puțin pentru beneficiari. Nu înțeleg, în momentul în care se face planul unui proiect, de ce nu se gândește până la capăt facilitarea accesului beneficiarilor. Nu este vorba doar de o instituție, ci de toate instituțiile din Iași. Astăzi suntem chemați să extragem din locurile pentru public și să rezervăm doar pentru câțiva angajați. Consider că putem asigura un număr de locuri mai redus, dar nu putem restrânge din ceea ce este destinat publicului larg sau destinat cetățenilor care se adresează acestei instituții pentru a rezerva angajaților”, a declarat Eduard Boz, consilier local Iași.

Acesta a amintit mai multe instituții de interes public din Iași, printre care Spitalul „Sfânta Maria”, Spitalul „C.I. Parhon”, Primăria Iași și alte instituții publice din municipiul Iași.

Primarul Mihai Chirica nu consideră că e nevoie de locuri de parcare pentru cetățeni

Mihai Chirica ar fi dorit că proiectul de hotărâre să fie aprobat, susținând că angajații din instituțiile publice ar avea nevoie de aceste locuri de parcare, mai ales în cazuri de urgență.

„Instituțiile publice care rezervă sau solicită locuri de parcare nu menționează că acestea sunt pentru angajați, public, un coleg care vine din altă parte sau pentru altfel de vizite. Sunt două locuri de urgență lângă sediu, restul persoanelor se duc la parcarea de la Golia, fiind o parcare care este mai mereu liberă, mai ales colțul dinspre Independenței. Trebuie să ne obișnuim că nu intrăm într-o instituție publică cu mașina”, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

Este important de menționat că locurile de parcare pentru angajați pe care DNA Iași le-a solicitat ar fi fost acordate în mod gratuit către instituție. În urma discuțiilor din cadrul ședinței de Consiliu Local, proiectul nu a trecut de votul consilierilor și, practic, nu a fost acordat niciun loc de parcare.

Comentarii
  • Locurile de parcare din Iasi ar trebui sa fie pentru cetateni.
    Nu pentru angajati, asa cum este acum la Casa Patrata si la Primarie.
    Daca vor locuri de parcare, sa plateasca si ei ca toti iesenii care isi rezolva probleme cate 2 – 3 ore si platesc parcarea sau acei cetateni ce lucreaza in Iasi si nu sunt bugetari si deci platesc parcarea cat sunt la locul de munca.
    De ce sa existe discriminare, unii preferential si altii nu.
    Pentru cetateni, daca cetatenii nu ar fi toti bugetarii din orice institutie ar pleca la casele lor, nu ar mai avea obiectul muncii.
    Asa e corect.

  • „Trebuie să ne obișnuim că nu intrăm într-o instituție publică cu mașina”. Corect,dar acest lucru domnule Chirica, trebuie sa se face si la Primarie in curte si la Prefectura, la tot ce inseamna institutiile de stat. Ai mare tupeu sa faci astfel de afirmatii!!! Dar DNA isi merita soarta, tine dosarele tale si ale lui Alexa sub pres si ai capatat mot.

  • DNA le vrea moka? Sa plateasca. Au bani de-i intorc cu lopata.

  • vitade primar corupt si escroc trebuia arestat de mult timp cu tot cu tatuka lui kirika cordaciu

  • Eu zic să aprobați că o să aveți nevoie.

  • Băi Chizdica, de ce la primărie aveți locuri de parcare în curte pentru angajați, cu barieră, în timp ce ieșenii care au treabă acolo nu au unde parca? Lasă gargara jegosule!

  • Sa se facă locuri de parcare . Nimic gratuit . Taxator sau cu plata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`