Prima pagină » Actualitate » DNA a descins la ANPC. Ce probleme sunt vizate de procurori
DNA a descins la ANPC. Ce probleme sunt vizate de procurori

DNA a descins la ANPC. Ce probleme sunt vizate de procurori

19 oct. 2022, 12:26, 1 ,
în Actualitate

Direcţia Naţională Anticorupţie a descins la sediul Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorilor astăzi, 19 octombrie 2022. Procurorii DNA efectuează cercetări într-o cauză penală. În perioada 2018-2022 s-ar fi comis infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare)”, a transmis DNA.

DNA a descins la sediul central al ANPC din Bucureşti

Procurorii DNA din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei au demarat cercetări într-o cauză penală. Conform unor surse sunt suspiciuni cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie care au fost comise în perioada anilor 2018 – 2022.

Acestea au legătură cu efectuarea unor controale la mai mulţi agenţi economici, precum producători, distribuitori şi mari retaileri de produse alimentare şi nealimentare.

În acest dosar ar fi vizat palierul de execuție de sub șeful ANPC România, Horia Constantinescu, respectiv directori și adjuncți, în legătură cu potențiale de fapte de luare de mită și trafic de influență sau abuz în serviciu.

Astfel, în cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la sediul central al ANPC, din Bulevardul Aviatorilor din Capitală.

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“, au precizat procurorii DNA.

Descinderi ale procurorilor DNA la baza militară „Mihail Kogălniceanu”

Vă aducem aminte că în urmă cu aproximativ o lună, procurorii DNA au descins şi în judeţul Constanța la bază militară Mihail Kogălniceanu. La percheziţiile de amploare sunt cantonați şi peste 1.000 de militari americani.

Oamenii legii nu au oferit foarte multe informaţii despre această acţiune, însă au transmis că ar fi vorba despre fapte de corupție.

Ar fi fost verificate, dar și ridicate mai multe documente ce vizează achiziții făcute pentru bază militară. Mai mulți cetățeni americani ar fi fost chestionați de autoritățile americane, cetățeni care ar fi fost implicați și ei în aceste achiziții. Perchezițiile la firme au fost făcute de anchetatorii români, iar soldații americani au fost interogați de procurori militari din Statele Unite ale Americii. De altfel, nu este prima dată când Baza Mihail Kogălniceanu se afla în centrul unei anchete.

Anul trecut, în noiembrie, un grup infracţional compus din mai mulți români a furat, în perioada 2017 – 2021, motorină în valoare de 2 milioane de dolari din baza Mihail Kogălniceanu. Furtul, de proporții, a fost reclamat atunci chiar de guvernul federal. Angajații societăţii care aprovizionau bază cu motorină, descărcau doar o parte din combustibil în rezervoare. Ce rămânea în cisterne, furau, precizau atunci surse din anchetă. Operațiunea era coordonată de liderul unei grupări interlope din județul Constanța.

Descinderi ale DNA au avut loc și la Poșta Română, tot în aceeași perioadă în care procurorii au ajuns și la Iași.

Astfel, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au transmis faptul că au descins la ANPC, după ce în perioada 2018 – 2022 s-ar fi comis mai multe fapte de corupție.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *