Prima pagină » National » DNA a cerut ridicarea imunității senatorului Eugen Pîrvulescu. Votul decisiv, în Senat
DNA a cerut ridicarea imunității senatorului Eugen Pîrvulescu. Votul decisiv, în Senat

DNA a cerut ridicarea imunității senatorului Eugen Pîrvulescu. Votul decisiv, în Senat

15 oct. 2024, 20:21,
Redacția BZI în National

Ministrul Justiţiei a înaintat marți către Senat cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a senatorului Eugen Pîrvulescu. Acesta este cercetat de DNA sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influenţă, alături de fostul director general al OSIM, Marian-Cătălin Burcescu, şi de alte două persoane.

„Cererea a fost transmisă în temeiul art. 72 din Constituția României precum și a art. 23, alin. (1) și art. 24, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată”, precizează Ministerul Justiției.

„Deputații și senatorii pot fi urmăriți și trimiși în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziționați, reținuți ori arestați preventiv sau la domiciliu fără încuviințarea Camerei din care fac parte și fără a se proceda la ascultarea lor”, menționează articolul 23 din Constituție, invocat în solicitarea DNA.

Al doilea dosar pentru Pîrvulescu

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost pus sub urmărire penală şi urmează să fie cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de instigare la cumpărare de influenţă, au anunțat vineri seară procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Acesta este al doilea dosar pe care senatorul, fost lider al PNL Teleorman, îl are la DNA. Senatorul a mai fost trimis în judecată de DNA și în 2022, procurorii acuzându-l că ar fi încercat să aranjeze un concurs la Serviciul de ambulanță.

În același dosar mai sunt cercetați fostul director general al OSIM, Marian-Cătălin Burcescu, şi alte două persoane. Una dintre persoane, instigată de Pîrvulescu şi cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, susțin procurorii, i-a cerut unui martor din dosar 60.000 de euro, pretinzând că poate interveni pentru urgentarea procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS pentru acesta.

Pîrvulescu, aflat la al doilea mandat, a fost ales pe liste PNL, dar a demisionat

DNA notează în ordonanţă că, în cursul anului 2022, persoana acuzată de trafic de influenţă, „la instigarea lui Eugen Pîrvulescu şi beneficiind de ajutorul celeilalte persoane inculpate şi Marian-Cătălin Burcescu, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis persoanei acuzată de trafic de influenţă suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urmă lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei alte persoane care deţinea o funcţie importantă în cadrul instituţiei desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS în beneficiul martorului respectiv”.

Pîrvulescu, aflat la al doilea mandat, a fost ales pe liste PNL, dar a demisionat din partid și s-a alăturat recent echipei candidatului la prezidențiale Mircea Geoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`