Prima pagină » Razboi în Ucraina » Dmitro Kuleba consideră că refuzul UE de a acorda Ucrainei statul de candidat la aderare este o fraudă

Dmitro Kuleba consideră că refuzul UE de a acorda Ucrainei statul de candidat la aderare este o fraudă

10 mai 2022, 17:00, 1 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Posibilul refuz al Uniunii Europene față de Ucraina de a acorda statutul de candidat la aderare va fi o fraudă din partea UE, a declarat Dmitro Kuleba. Ministrul ucrainean de Externe a comentat prognoza președintelui francez Emmanuel Macron privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, că ar putea dura „câțiva ani, dar, de fapt, câteva decenii”.

refuzul UE este o fraudă,președintelui francez Emmanuel Macron

Potrivit ministrului ucrainean de Externe, cel mai important lucru acum este ca Ucraina să primească în iunie statutul de candidat la aderarea la UE

Refuzul UE de a acorda statul de candidat Ucrainei la aderare este o fraudă

Ministrul ucrainean de Externe i-a răspuns prognozei preşedintelui francez Emmanuel Macron cum că acceptarea Ucrainei ca şi candidat al Uniunii Europene ar putea dura „câțiva ani, dar, de fapt, câteva decenii”. Dmitro Kuleba considera că acest lucru este doar o fraudă din partea UE.

„În urmă cu trei luni, țara noastră nici măcar nu avea perspectiva aderării. Acum discută cât va dura”, a declarat Kuleba într-un interviu pentru Financial Times, relatează presa ucraineană.

Potrivit ministrului ucrainean de Externe, cel mai important lucru acum este ca Ucraina să primească în iunie statutul de candidat la aderarea la UE:

„Atunci vom sta de vorbă cu dumneavoastră și vom rezolva alte probleme. Cum. Când și așa mai departe. Dacă nu obținem statutul de candidat, înseamnă un singur lucru: Europa încearcă să ne înșele. Și nu o să înghițim asta”, a adăugat ministrul de Externe.

Oficialul ucrainean a subliniat că Ucraina este singurul loc din Europa în care oamenii mor din cauza valorilor pe care se bazează UE.

„Și cred că acest lucru ar trebui respectat”, a subliniat ministrul ucrainean de Externe.

În acest sens, Comisia Europeană intenționează să prezinte un raport până la sfârșitul lunii iunie privind disponibilitatea Moldovei, Ucrainei și Georgiei de a adera la Uniunea Europeană, a declarat șeful Consiliului European, Charles Michel, în timpul unei vizite la Chișinău.

refuzul UE este o fraudă, reprezentare grafica a aderarii Ucrainei la blocul european

Ministrul ucrainean de Externe i-a răspuns prognozei preşedintelui francez Emmanuel Macron cum că acceptarea Ucrainei ca şi candidat al Uniunii Europene ar putea dura „câțiva ani, dar, de fapt, câteva decenii”

Emmanuel Macron: „Va trebui să construim noi echilibre de securitate”

Într-o altă ordine de idei, reiterăm mesajul președintelui francez Emmanuel Macron, din timpul unui discurs în care declarase:

„Atunci când pacea va reveni pe pământul european, va trebui să construim noi echilibre de securitate fără a ceda vreodată tentației sau umilinței, nici spiritului de răzbunare. Pentru că deja, în trecut, au devastat prea mult căile păcii”, a adăugat el, făcând o paralelă cu Tratatul de la Versailles încheiat după Primul Război Mondial, marcat de „umilirea” Germaniei.

În acest fel, președintele Emmanuel Macron a transmis că europenii trebuie să facă totul „pentru ca Ucraina să reziste și Rusia să nu câștige niciodată”, dar și să „păstreze pacea pe restul continentului european” și să evite orice fel de escaladare cu Moscova.

De asemenea, președintele Macron a precizat că dorinţa Ucrainei de a adera la blocul comunitar va dura mai mulţi ani şi, prin urmare, trebuie să i se dea o speranţă pe termen scurt.

„Ucraina, prin lupta şi curajul său, este deja un membru de suflet al Europei noastre, al familiei noastre, al uniunii noastre”, a precizat Emmanuel Macron.

Cu toate acestea, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba consideră că refuzul Uniunii Europene de a acorda Ucrainei statul de candidat la aderare este o fraudă.

Comentarii
  • rusii vor sa infiinteze Uniunea fostelor state sovietice la care pot adera toate statele ex sovietice si ar fi o uniune puternica dar mereu impotriva UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *