Prima pagină » Razboi în Ucraina » Dmitri Peskov, despre o „încetare a focului de Crăciun” cerută de Zelenski: „Nu se află pe ordinea de zi”
Dmitri Peskov, despre o „încetare a focului de Crăciun” cerută de Zelenski:

Dmitri Peskov, despre o „încetare a focului de Crăciun” cerută de Zelenski: „Nu se află pe ordinea de zi”

14 dec. 2022, 15:36, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Rusia a transmis miercuri, 14 decembrie, că nu a primit nici o propunere privind o „încetare a focului de Crăciun” în Ucraina, iar luptele se pare că se vor prelungi până la sfârșitul iernii, scrie Reuters, conform Mediafax.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Rusiei în această săptămână să-și retragă trupele până la Crăciun, ca un prim pas către un acord de pace după aproape 10 luni de război.

Războiul din Ucraina nu va lua pauză de sărbători

Întrebat miercuri, 14 decembrie, dacă Moscova a primit propuneri pentru o „încetare a focului de Crăciun”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „Nu, nu au fost primite astfel de oferte de la nimeni. Acest subiect nu se află pe ordinea de zi”.

După o serie de contraofensive ucrainene fulgerătoare, care au făcut ca Kievul să recâștige controlul asupra a aproximativ jumătate din teritoriul capturat de Moscova în primele săptămâni ale războiului, nici una dintre părți nu a realizat câștiguri teritoriale semnificative în ultima lună.

Analiștii militari spun că s-ar putea ajunge la un blocaj pe timpul iernii, chiar dacă luptele aprige continuă mai ales în regiunea estică ucraineană Donețk, unde forțele rusești fac presiuni pentru a cuceri orașul Bakhmut.

Peskov a declarat marți, 13 decembrie, că nu va exista pace cu Kievul până când Zelenski nu va accepta „realitățile” de pe teren, și anume controlul rusesc asupra a patru regiuni ucrainene pe care le-a anexat în septembrie în urma unor „referendumuri” criticate ca fiind coercitive și ilegale de către Kiev, Occident și majoritatea statelor de la Națiunile Unite.

Comentarii
  • Cat de BOU poți să fii !?! Pieri-v- ar sămânță de sălbăticiuni. Va mai dat și ortodocsi . .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`