Prima pagină » Actualitate » Dmitri Medvedev vorbește despre cel de-Al Treilea Război Mondial dacă Ucraina intră în NATO
Dmitri Medvedev vorbește despre cel de-Al Treilea Război Mondial dacă Ucraina intră în NATO

Dmitri Medvedev vorbește despre cel de-Al Treilea Război Mondial dacă Ucraina intră în NATO

05 oct. 2022, 12:17, 2 ,
în Actualitate

Dmitri Medvedev explică, printr-o intervenție faptul că cel de-Al Treilea Război Mondial ar putea izbucni odată cu aderarea Ucrainei în structura NATO. Fostul președinte consideră că o eventuală aderare înseamnă automat un conflict mondial.

Dmitri Medvedev a fost președintele Rusiei pentru un mandat, iar în aceste momente este președintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Dmitri Medvedev, despre cel de-Al Treilea Război Mondial dacă Ucraina aderă la NATO

Intrarea Ucrainei în structura NATO înseamnă un pas spre declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial, consideră Dmitri Medvedev într-o comunicare oficială. Cunoscut aliat al lui Putin, Medvedev consideră, în mod ironic că ”ideea este bună” şi că cererea depusă de Volodimir Zelenski este una absurdă:

”Nu face decât să ceară Alianței Nord-Atlantice să grăbească începerea celui de-al Treilea Război Mondial”, a declarat Medvedev.

Fostul președinte a lansat un val de ironii și la adresa președintelui Joe Biden și s-a arătat ”surprins” de faptul că președintele SUA și-a adus aminte de Rusia și că e păcat că SUA nu dorește să îşi deschidă un consulat într-una dintre cele patru teritorii ale țării:

”Este chiar ciudat că și-a amintit de noi. Cu toate acestea, este păcat. Ei ar fi putut găsi un loc bun pentru deschiderea unui consulat american în noile teritorii ale Federației Ruse”, a spus Medvedev.

Vă aducem aminte faptul că actualul conflict din Ucraina a escaladat odată cu anexarea celor patru regiuni la Rusia, după referendumuri care nu sunt recunoscute la nivel internațional. Sunt mai multe voci din Rusia care au transmis faptul că recunoașterea internațională a referendumurilor nu se află pe agenda lor. Ba mai mult, Vladimir Putin a transmis, cu subiect și predicat faptul că țara este pregătită să răspundă nuclear dacă i se vor ataca teritoriile.

Vladimir Putin, pregătit să răspundă nuclear?

Sunt multe voci care arată că președintele rus s-a adăpostit într-un buncăr de unde ar intenționa să lanseze un atac nuclear în Marea Neagră. În buncăr au fost invitate câteva persoane importante, printre care premierul Rusiei dar și președintele Parlamentului. Din aceste considerente, Putin declara faptul că Rusia are capacitatea de a folosi arme nucleare, sau alte tipuri de arme mult mai performante decât cele NATO dacă teritoriul țării este atacat:

Nu vom permite astfel de tratamente. Trebuie să le amintim că țara noastră au diverse arme de distrugere și avem componente care sunt mai mai avansate decât cele NATO. Vom folosi toate mijloacele noastre. Vom face acest lucru, chiar dacă încearcă să ne șantajeze nuclear. În istoria noastră poporul i-a oprit pe toți cei care au încercat să atace patria mamă. explica Vladimir Putin în discursul oficial.

Președintele făcea referire la Constituția Rusiei care prevede un răspuns nuclear dacă forțe străine invadează țara. Calculele sunt simple din punct de verere al Moscovei. Cele patru regiuni anexate sunt, în retorica rușilor, teritorii ale Federației, iar un atac asupra acestora poate declanșa răspunsul în forță. Dmitri Medvedev vorbește despre cel de-Al Treilea Război Mondial pentru că aderarea Ucrainei la NATO înseamnă automat activarea mecanismului de apărare a Alianței Nord Atlantice.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *