Prima pagină » Razboi în Ucraina » Dmitri Medvedev, aliatul nr.1 al lui Putin, amenință NATO cu un „război nuclear total”

Dmitri Medvedev, aliatul nr.1 al lui Putin, amenință NATO cu un „război nuclear total”

13 mai 2022, 10:04, 4 ,
în Razboi în Ucraina

Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și consilier apropiat al lui Vladimir Putin, a avertizat NATO cu privire la riscul unui „război nuclear în toată regula”. Fostul președinte și premier al Rusiei, aliat de lungă durată al lui Vladimir Putin, vorbește despre „un scenariu catastrofal pentru toată lumea”.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a făcut amenințarea la scurt timp după ce Finlanda a anunțat un nou pas în procesul de aderare la NATO.

Dmitri Medvedev: Risc tot mai mare pentru un conflict direct și deschis între NATO și Rusia

Medvedev a reacționat printr-un mesaj postat pe Telegram, spunând că NATO riscă un „război nuclear cu drepturi depline” cu Rusia dacă va continua „pomparea de arme în Ucraina”.

„În contextul războiului declanșat de țările occidentale cu Rusia, vreau să subliniez încă o dată foarte clar lucruri care sunt deja atât de evidente pentru toți oamenii rezonabili.

1. Pomparea în Ucraina de către țările NATO de arme, pregătirea trupelor sale pentru a folosi echipamente occidentale, trimiterea de mercenari și desfășurarea de exerciții de către țările Alianței din apropierea granițelor noastre cresc probabilitatea unui conflict direct și deschis între NATO și Rusia.

2. Un astfel de conflict are întotdeauna riscul să se transforme într-un război nuclear în toată regula.

3. Acesta va fi un scenariu catastrofal pentru toată lumea”, a scris Medvedev joi.

Anterior, Kremlinul a atras atenţia că Rusia va desfășura arme nucleare la Marea Baltică dacă Suedia şi Finlanda devin membre NATO, potrivit Yahoo News.

Dmitri Peskov: “Măsurile luate de Finlanda pentru a adera la NATO sunt un motiv de regret”

La rândul său, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că măsurile luate de Finlanda pentru a adera la NATO sunt un motiv de regret și un motiv pentru a impune un răspuns simetric.

Întrebat ce formă va lua răspunsul Moscovei, Peskov a răspuns că  ”totul va depinde de modul în care se desfășoară acest proces de expansiune al NATO, de măsura în care infrastructura militară se apropie de granițele noastre”.

Înainte de invazia Ucrainei de către Rusia, Finlanda menținea încă din cel de-al Doilea Război Mondial o politică de neutralitate în ceea ce privește Rusia, cu care împarte o graniță de 1.340 km (830 mile).

Este probabil ca țara să se alăture NATO în acest an, alături de vecinul său Suedia, o altă putere tradițional neutră care se abținuse să se alăture alianței conduse de SUA.

Președintele și prim-ministrul Finlandei au afirmat joi, 12 mai 2022, că țara lor trebuie să solicite aderarea la alianța militară NATO  ”fără întârziere”.

Comentarii
  • Moarte Rusiei!Moarte Putin! Criminalilor toate tarile vor PACE PE PAMANT, AVEM NEVOIE DE PACE CRIMINALI RUSI, maimute salbatice, animale preistorice rusii

  • moooie putin, moooie medvedev, moooie,rusilor, moarte rusiei

    Sa crapati in chinuri kktzi de rusi cu bombele voastre nucleare pe care sa vi le bati in kur! O sa ajungeti kktul omenirii la care restul lumii o sa se uite cu scarba si o sa va scuipe in ochi, neam spurcat al lui satana ce sunteti!

  • Moarte Rusiei! Moarte Putin! Criminalilor! Toate tarile vor PACE pe Pamant, avem nevoie de PACE! CRIMINALILOR! maimute salbatice ce sunteti! animale preistorice!
    Sa crapati in chinuri kktzi de rusi cu bombele voastre nucleare pe care sa vi le bagati in kur! O sa ajungeti kktul omenirii la care restul lumii o sa se uite!

  • Prostii , idiotii rusi, criminalii rusii, bolsevicii lui Putin si Putin schizofrenicul, urasc Rusiaaaaaaaaaaaaaaa, urasc rasa ruseasca, urasc poporul rus criminal idiot, sa dispara rusia de pe fata pamantului cu milioane de bombe, sa arda toti bolsevicii. Cand va fi impuscat Putin si toti comunistii din grupul criminal care-l apara? Prostii rusi singuri si-au adus NATO la granita pentru ca au facut razboi , Rusia va fi inconjurata de TARI NATO , BRAVOOOOOOO si Finlanda si Suedia, prostii rusi de ce au invadat fara motiv Ucraina tara suverana si independenta ? Si acu ce vor fara Nato? Adica sa nu se apere nicio tara si sa-i lase pe kakatii rusi sa invadeze toate tarile? Rusia daca da o bomba va fi rasa apoi de pe fata pamantului spre binele omenirii. Pentru toata nenorocirea care a facut-o Rusia cand il impusca pe Putin si pe toti comunistii crinali rusi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *