Prima pagină » Razboi în Ucraina » Dmitri Medevedev este de părere că pacea în Ucraina se va stabili doar sub condiţiile Rusiei
Dmitri Medevedev este de părere că pacea în Ucraina se va stabili doar sub condiţiile Rusiei

Dmitri Medevedev este de părere că pacea în Ucraina se va stabili doar sub condiţiile Rusiei

19 iul. 2022, 15:25,
în Razboi în Ucraina

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat marți, 19 iulie, că Rusia va învinge în Ucraina și va stabili condițiile semnării unui acord de pace cu Kievul.

„Rusia își va atinge toate obiectivele. O să fie pace, dar în termenii noștri”, a scris pe Telegram Medvedev, care este acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Pacea în Ucraina se va stabili doar sub condiţiile Rusiei

Dmitri Medvedev, a precizat în cadrul unei postari de pe reţelele de socializare ca pacea din Ucraina se va realiza doar sub condiţiile Ruiei. Fostul lider rus, care era cândva văzut drept un posibil partener al Occidentului, a devenit tot mai agresiv cu criticile pe care le lansează la adresa Vestului de când Rusia a invadat Ucraina.

„Dacă orice alt stat, fie că este vorba de Ucraina sau de țările NATO, crede că Crimeea nu este a rușilor, atunci aceasta este o amenințare sistemică pentru noi”, a declarat săptămâna trecută Medvedev.

Fiind pusă problema unui posibil atac asupra Crimeei, „va veni Ziua Judecății de Apoi, foarte repede și foarte dur. Le va fi foarte greu să se ascundă”, a mai precizat fostul președinte Medvedev.

În momentul în care Macron, Scholz și Draghi s-au deplasat luna trecută la Kiev, Medvedev a spus că vizita lor va fi „fără folos” și i-a descris pe cei trei lideri europeni drept „fani europeni ai broaștelor, lebărului și spaghetelor”.

De asemenea, Medvedev nu a avut cuvinte prea frumoase nici pentru americani. Fostul președinte și premier rus a spus că Moscova nu ar trebui să mai negocieze cu Washingtonul în ceea ce privește dezarmarea nucleară și că ar trebui să aștepte până ce Statele Unite ale Americii „o să se târască înapoi la masa negocierilor”.

Cât despre români, Medvedev a spus într-un interviu pentru agenția rusă de presă TASS că Bucureștiul vrea să creeze „o nouă Românie Mare”, doar că aceste demersuri vor avea consecințe grave pentru Moldova.

Elveția refuză să trateze soldați răniți din Ucraina

Într-o altă ordine de idei, reiterăm faptul că Elveția este o țară neutră şi acest ar putea explica refuzul de a trata soldați răniți în Ucraina în spitalele din țară. Înițial, solicitarea a fost făcută de către un departament al NATO numit Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre. Acest organism coordonează evacuările medicale din Ucraina la nivel internațional.

Această cerere a declanșat investigații de către serviciul medical coordonat al Elveției, Oficiul Federal de Sănătate Publică și Departamentul Federal de Afaceri Externe, iar trei săptămâni mai târziu, autoritățile federale au respins admiterea ucraineanilor răniți din motive legale și practice.

Principalele obiecții ale oficialilor au fost că ar încălca statutul Elveției ca stat neutru conform dreptului internațional. Spre exemplu, Convenția de la Geneva și Acordul de la Haga din 1907 cer statelor neutre să se asigure că soldații reabilitaţi nu mai pot participa la operațiuni militare după recuperarea lor.

Iar în ceea ce privește civilii răniți, guvernul a fost de părere că este aproape imposibil să distingă civilii de soldați, având în vedere că mulți civili din Ucraina iau armele pentru a-și apăra țara. În schimb, oficialii elvețieni preferă să ajute răniții prin direcționarea ajutorului umanitar către spitalele civile ucrainene.

De asemenea, un ziarist britanic a vorbit în noua lui carte ce va fi publicată curând despre condiţia fizică a lui Vladimir Putin și cum ne-ar putea afecta pe toți acest lucru.

Cu toate acestea, fostul lider rus, Dmitri Medevedev, a declarat în cadrul unei postări de pe Telegram că pacea în Ucraina se va stabili doar sub condiţiile Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024