Prima pagină » Titlurile zilei » Distracție ce poate avea consecințe grave! Tineri inconștienți, acuzați că trag semnalul de alarmă din tramvaie – FOTO/VIDEO

Distracție ce poate avea consecințe grave! Tineri inconștienți, acuzați că trag semnalul de alarmă din tramvaie – FOTO/VIDEO

12 oct. 2022, 02:00,
Adnana Gafton, în Titlurile zilei

În cartierul Dacia, distracția a prins alt sens. Tineri inconștienți trag semnalul de alarmă din tramvaie și apoi fug. În intervalul orar 20:00-23:00, o gașcă formată din câțiva adolescenți de etnie rromă se plimbă cu tramvaiele, iar când ajung în stație acționează maneta de siguranță. Inconștiența acestora nu are margini, după o astfel de manevră existând riscul ca tramvaiul să deraieze

Compania de Transport Public (CTP) Iași încearcă din răsputeri să facă față actelor de huliganism ce au loc în tramvaie. Inconștiența și lipsa educației unora dintre călători sunt duse la extrem, unii recurg chiar și la acte de vandalism, scrijelesc, rup sau avariază în mod deliberat interiorul mijloacelor de transport în comun. Mai nou, adolescenții se plimbă prin Iași cu tramvaiele, iar în spirit de glumă acționează maneta de siguranță, blocându-le instantaneu pe șine.

tineri pe trecere pietoni noaptea

Tinerii trag semnalul de alarmă în tramvai și apoi fug

Tinerii trag semnalul de alarmă și apoi fug

tineri alearga pe trecere pietoni noaptea

Inconștiența adolescenților este fără margini, oricând se poate produce o tragedie

Câțiva tineri de etnie rromă au găsit o nouă metodă de distracție. Aproape în fiecare seară, după ora 20:00, trei sau patru adolescenți se întâlnesc pe străzile din cartierul Dacia pentru a se amuza. Aceștia se urcă la întâmplare în tramvaie, iar la un anumit moment trag semnalul de alarmă. „Distracția“ se întinde până spre miezul nopții, când probabil încep să se plictisească.

În data de 10 octombrie 2022, în jurul orei 20:00, tinerii s-au urcat în tramvai din stația Bicaz. În primele minute ale călătoriei, tinerii nu au avut un comportament suspect, însă, în momentul în care au ajuns în stația Familial, aceștia au tras semnalul de alarmă din tramvai.

Vatmanii CTP Iași precizează ca acest incident nu a fost unul singular. Grupul de tineri se plimbă cu tramvaiele în cartierul Dacia, se urcă din diferite stații cum ar fi Minerva, Bicaz sau Zimbru, iar la un anumit punct al călătoriei trag semnalul de alarmă din tramvai, după care fug.

 tineri pe trecere pietoni noaptea

Tinerii se plimbă cu tramvaiul în cartierul Dacia în intervalul orar 20:00 și 23:00

Tramvaiul poate deraia în astfel de cazuri!

tramvai verde pe strada noaptea

CTP trebuie să facă față numeroaselor acte de inconștiență și vandalism

Inconștiența este cuvântul ce îi caracterizează pe acești tineri. La acționarea semnalului de alarmă dintr-un tramvai, acesta se oprește automat pe șină. Riscurile pot varia enorm în astfel de cazuri, până la deraierea de pe șină. Există cazuri în care o asemenea manevră a condus la producerea unui accident grav și la pagube materiale mari.

Tramvaiele achiziționate recent de către municipalitate prezintă condiții de transport mult mai sigure. Contractul cu firma poloneză prin care, în Iași, au ajuns 16 tramvaie, cu lungime de 30 m, s-a încheiat în primăvara anului 2022.

Astfel de manifestări pun în pericol nu doar viețile călătorilor din mijloacele de transport în comun, ci și ale pietonilor, ale participanților la trafic sau ale celor ce așteaptă liniștiți un mijloc de transport. Intervalul orar în care grupul acționează este foarte aglomerat, iar inconștiența lor poate conduce la o tragedie de proporții.

În luna martie 2022, un tramvai s-a defectat în zona Târgu Cucu, blocând circulația o perioadă mare de timp. Astfel de cazuri au tot avut loc, defecțiunile tehnice fiind la ordinea zilei până la modernizarea parcului CTP Iași.

„În astfel de situații, vatmanul solicită intervenția organelor de poliție, întrucât acționarea sistemului de alarmă în tramvai poate conduce la blocarea circulației mijloacelor de transport. Pentru a repune în circulație vehiculul, durează între 1 și 5 minute. Cel mai probabil vatmanul a deblocat situația într-un timp foarte scurt. Vom analiza, în cadrul unei verificări interne, întreaga împrejurare în care a avut loc incidentul“, precizează reprezentanții CTP Iași.

Cei ce trag semnalul de alarmă din tramvaie trebuie să știe că această activitate nu este deloc una de amuzament. O tragedie poate avea loc oricând, iar cu viețile oamenilor nu este de joacă.

Comentarii
  • Nu mai bine dezactivați sistemul ca pe vechile tramvaie? Și asa nu va fi nevoie de el.

  • Camere video si 5 000 de lei amenda, sunt minori altceva nu prea ai voie sa le faci. Sau la spalat tramvaie in depou dupa ce fac 18 ani.

  • iesean get beget

    Dar e plin Iasiul de derbedei.Apoi este foarte riscant seara dupa ora 21 sa mergi prin cartiere marginase.Se bea,se fumeaza ,se drogheaza,se agreseaza, se talhareste mult prin aceste cartiere.Politistii? De cand au masini nu mai au picioare si nu mai vezi UNUL! Politia locala TREBUIE desfiintata!

  • Tineri frumoși din cauza cărora USA nu ne elimina viza, iar vestul de nu ne iubește

  • Nu mai primiți ciori în tramvaie, să meargă cu căruțul de butelie.

  • Se vede clar cui apartin ,,tinerii”.

  • JOKER înțeleg de ce propui dezactivare , tu oricum ai creierul dezactivat….

  • Felicitări că ați menționat etnia, așa ar trebui să faceți la fiecare articol despre mizeriile făcute de rromi, să vadă lumea clar.

  • Afara cu țiganii din Romania!

  • Într-o bună zi rasa asta va trebui distrusă…

  • Intr-o buna zi rasa asta va trebui educata!…..cine vrea educatie pentru tigani?….nimeni,…..Acolo unde ajung, strica tot! Culmea este ca Biserica Penticostala a reusit sa-i organizeze pe tigani, intr-o localitate.

  • toti dau vina pe tigani, dar romanii get beget uita ca sunt mai rai ca tiganii sau „tiganizati”. dati un search pe Google sa vedeti cum si romanii vandalizeaza tramvaiele.

    23 decembrie 2021, două fete au rupt un capac de la o priză de tip USB dintr-un tramvai PESA

    20 ian. 2022 un bărbat de 32 de ani din Iași a fost reținut pentru 24 de ore pentru distrugerea unui tramvai PESA

    s.a.

  • Ciori și niște gunoaie ale societății.in tranșee și ei nu sunt oameni sunt țigani egal sclavi libidinosi

  • Nu cred că sunt dacieni, sunt mai degrabă dalasieni, băieți de peste râu, fiii câmpului și cavalerii noroiului :)))

  • impuscati in cap direct. nu respecti regulile nu ai de ce sa traiesti, si asa suntem mult prea multi pe Planeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *