Prima pagină » Sanatate » Distensie abdominală. Insuficiența vezicii biliare contribuie la apariția durerii

Distensie abdominală. Insuficiența vezicii biliare contribuie la apariția durerii

03 oct. 2022, 13:20,
în Sanatate

Durerea provocată de distensie abdominala este provocată de o încălcare a fluxului de bilă din ficat prin canalele biliare, vezica biliară și canalul cistic. Disconfortul apare din cauza unei contracții prea puternice, fie este provocată de insuficiență a vezicii biliare. Ca urmare, o cantitate insuficientă de bilă intră în duoden. Boala este de 10 ori mai frecventă la femei decât la bărbați.

În varianta hiperkinetică a diskineziei, adică cu activitate contractilă crescută a sistemului biliar, durerea este acută, paroxistică, de scurtă durată și poate radia către umărul drept sau omoplatul drept. De regulă, durerea apare după stres fizic sau emoțional, consumând alimente grase. De asemenea, durerea este surdă, dureroasă, aproape constantă, cu episoade rare de absență a durerii, însoțită de o senzație de plenitudine în hipocondrul drept. Multe persoane care suferă de distensie abdominală trec prin atacuri de colică biliară. Durere severă în hipocondrul drept care apare brusc, însoțită de bătăi rapide ale inimii sau senzație de stop cardiac, frică, amorțeală a membrelor.

femeie care se tine de partea dreapta a abdomenului din cauza durerii

Boala este de 10 ori mai frecventă la femei decât la bărbați

Distensie abdominală. Simptomele care semnalează manifestarea afecțiunii

Distensia provoacă un întreg complex de simptome care decurg dintr-o scădere a fluxului de bilă în duoden, secțiunea inițială a intestinului subțire. În timpul manifestării bolii un pacient simte decolorarea galbenă a pielii, mucoaselor, de exemplu a cavității bucale. Pacientul eliberează lichide biologice, de exemplu, salivă, lichid lacrimal și altele.

Pacientul are o urină mai închisă la culoare decât cea normală, în plus acesta suferă de hepatomegalie, adică mărirea ficatului. Mulți pacienți suferă de prurit. În majoritatea cazurilor, persoanele care suferă de această boală simt manifestări dispeptice, adică tulburări digestive.

persoana care se tine de burta din cauza durerii

În varianta hiperkinetică a diskineziei, adică cu activitate contractilă crescută a sistemului biliar, durerea este acută, paroxistică, de scurtă durată

Acestea se manifestă prin pierderea poftei de mâncare, greață și vărsături, balonare, amărăciune și gură uscată dimineața, și respirație urât mirositoare.

Boala poate fi semnalată și prin manifestări de nevroză. Acestea sunt simțite prin oboseală, iritabilitate, transpirație crescută, dureri de cap recurente și scăderea activității sexuale.

Cum să previi și să ameliorezi durerea. Boli care contribuie la dezvoltarea bolii

Cauzele distensiei abdominale care se dezvoltă în timpul vieții reprezintă diverse boli, de exemplu gastrita, inflamația mucoasei stomacului sau duodenita, inflamația membranei mucoase a duodenului.

Multe persoane suferă de ulcer peptic, formarea de ulcere, defecte profunde ale stomacului sau duodenului. De asemenea, durerea este provocată și de pancreatită, inflamația pancreasului și colecistită, inflamația vezicii biliare.

Distensia abdominală poate apărea din cauza manifestării hepatitei virală, o boală hepatică sistemică cauzată de viruși. Pentru a reuși să previi apariția durerii este bine să respecți regimul de muncă și odihnă.

femeie care se tine cu mainele de abdomen din cauza durerii

Distensia provoacă un întreg complex de simptome care decurg dintr-o scădere a fluxului de bilă în duoden

Un factor care contribuie la prevenirea durerii este nutriția completă cu restricție de alimente grase, prăjite, afumate, sărate, cu un conținut suficient de legume și fructe. Excluderea situațiilor psihoemoționale, stresante contribuie, de asemenea, la ameliorarea durerii.

Tratamentul în timp util al nevrozei și prevenția bolii constă în depistarea acesteia cu ajutorul unor examinări preventive regulate. Este bine să știi că medicamentele coleretice facilitează scurgerea bilei și contribuie la ameliorarea durerii.

Colespasmoliticele, medicamente care reduc tonusul crescut al mușchilor tractului biliar, ajută la ameliorarea durerii provocate de distensie abdominală. Medicii prescriu și preparatele enzimatice, acestea facilitează digestia alimentelor cu disfuncție hipomotorie. Colecțiile de plante medicinale sunt prescrise în cursuri de 2 ori pe an. Compoziția colecției de plante depinde de stadiul bolii.

grafica femeie care se tine de partea dreapta a abdomenului din cauza durerii

Boala poate fi semnalată și prin manifestări de nevroză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024