Prima pagină » Actualitate » Disperarea unei familii de români din Fâșia Gaza: ” Noi aici murim, nu avem mâncare pentu copii! Vă rugăm să ne dați o șansă la viață pentru copiii mei” – VIDEO/IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL

Disperarea unei familii de români din Fâșia Gaza: ” Noi aici murim, nu avem mâncare pentu copii! Vă rugăm să ne dați o șansă la viață pentru copiii mei” – VIDEO/IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL

02 nov. 2023, 08:07, 1 ,
în Actualitate

Într-un filmuleț pe rețeaua de socializare Tik Tok, o româncă își strigă disperarea asupra faptului că este blocată în Fâșia Gaza și că soțul stă câteva ore la rând pentru un colț de pâine. Ba mai mult, cei doi copii nu au ce mânca, situația fiind una disperată. ATENȚIE, IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL

În Fâșia Gaza există câteva sute de familii în care se află cetățeni români. Vorbim în special de românce ce s-au căsătorit cu cetățeni palestinieni. În urmă cu câteva zeci de zile, Israelul a blocat în întregime ieșirea din Fâșia Gaza, a întrerupt furnizarea de energie electrică și a sistat orice fel de ajutor umanitar.

Disperarea unei familii de români din Fâșia Gaza

Femeia explică faptul că situația este una cumplită în Fâșia Gaza pentru că nu există curent electric, apa este puțină și în magazine nu se găsește absolut nimic. Românca este îngrijorată de faptul că nu există lapte praf pentru copil și că micuții se trezesc speriați noaptea din cauza bombardamentelor:

” Noi suntem familia Latari, suntem în Fâșia Gaza, vă rog frumos să ne scoateți de aici, vă rog frumos. Noi în fiecare zi murim! Vă rog. Deci noi nu găsim pâine, nu găsesc în farmacii lapte pentru fetița mea mică. Soţul meu este la ora 5 la coadă la pâine și până acum nu a reușit să cumpere pentu copii. Noi ne ducem să cumpărăm, dar nu găsim nimic. Noi nu avem apă, nu avem lumină, nu avem nimic. Vă rog să ne scoateți din Gaza. Vă rog frumos să ajutați copiii mei, să trăiască și ei, vă rog să ne scoateți din Gaza. Copiilor le este frică, se scoală la 2 noaptea când aud bombardamentele. Așteptăm să vină dimineața, şi după aia, seara. Seara așteptăm dimineața. La noapte e cel mai greu, nu mai putem, nu mai putem să rezistăm. Vă rugăm să ne scoateți, vă rugăm să ne dați o șansă la viață” a explicat femeia.

 

Statul nu face nimic pentru românii prinși în conflictul dintre Hamas și Israel

Odată cu începerea conflictului din Fâșia Gaza, dintre Hamas și Israel, a început să se vadă și neputința statului român în frunte cu președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu. Vorbim despre faptul că Marcel Ciolacu a făcut o declarație de o nesimțire rar întâlnită la vreun politician român. Acesta a răspuns, fiind întrebat despre repatrierea cetățenilor români, că statul nu este Crucea Roșie ca să-i ajute pe cetățeni:

Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplasat și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, statul român la anumite persoane vulnerabile le va înapoia banii. Mai mult, am văzut un preț fix la Tarom de 350 de euro. Le mulțumesc celor de la Tarom pentru decizie pentru că ei, prin acest preț, și-au acoperit numai costurile. mai mult, foarte multe companii nu au riscat. Tarom a făcut acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu pe 11 octombrie 2023.

Asta în contextul în care TAROM, operator aerian de stat, a avut in 2022 pierderi de peste 200 de milioane de lei (peste 50 milioane de euro), inregistrând datorii de 1,4 miliarde de lei. In traducere, TAROM funcționează de zeci de ani pe banii nostri, ai contribuabililor!!!! Deci, fiecare român care lucrează, plătește în fiecare an minim minim un ”bilet” reprezentând salariile nesimțite ale celor de la TAROM. În concluzie, ținând cont de nesimțirea politicienilor din statul român este puțin probabil ca această familie de români să fie ajutată.

 

Comentarii
  • Stati acolo! Ce ati cautat asta primiti! Nu te poti duce in Jungla si apoi sa te plangi ca te mananca leul sau mai stiu eu ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *