Prima pagină » Local » Disperarea unei familii cu doi copii, din comuna ieșeană Bălțați. Au rămas fără propria locuință după ce a fost cuprinsă de flăcări! – VIDEO

Disperarea unei familii cu doi copii, din comuna ieșeană Bălțați. Au rămas fără propria locuință după ce a fost cuprinsă de flăcări! – VIDEO

30 mart. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu în Local

O familie din comuna Bălțați, localitatea Sârca, a rămas fără un acoperiș deasupra capului, deoarece casa lor a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a produs pe data de 23 martie din cauza unui scurt circuit electric care s-a extins din camera centralei și a pătruns în ambele locuințe, mistuind totul în jur. Patru suflete au rămas în voia sorții pentru că întreaga agoniseală a părinților a fost spulberată în câteva clipe și au rămas fără propria locuință

Familia Anișoara și Gheorghe Tudosă, din localitatea Sârca, a fost chibzuită toată viața și cu greu au reușit să ridice în aceeași curte două locuințe care s-au risipit în doar câteva minute. Un incendiu puternic a distrus toată agoniseala lui Gheorghe și a Anișoarei Tudose. Aceștia au rămas sub cerul liber, deoarece locuințele lor au ars complet. Pe lângă locuință, aceștia au rămas și fără proviziile și lucrurile cu greu strânse toată viața lor. Incendiul a pornit de la un scurt circuit electric care s-a extins din camera centralei și a pătruns până în ambele locuințe.

 o casa arsa cu niste oameni

O viață au muncit pentru a reuși să ridice două locuințe într-o curte, însă focul a mistuit totul în jur

Patru suflete au rămas fără propria locuință: ”Acum locuim pe la rude”

doua persoane pe o terasa

Gheorghe și Anișoara Tudosă au pierdut toată agoniseala lor de o viață în doar câteva clipe

Anișoara și Gheorghe Tudosă sunt căsătoriți de foarte mulți ani și împreună au doi copii. Cel mai mic dintre ei are vârsta de 22 de ani și se simte neputincios, deoarece nu are cum să-și ajute părinții după acest tragic eveniment. Aceștia, în acest moment, locuiesc pe la rude, pentru că din casele lor au mai rămas doar pereții.

”Când am ajuns de la serviciu erau flăcările deja extinse. Au ajuns și pompierii, dar nu am reușit să recuperăm nimic. Focul s-a extins foarte tare și au ars ambele locuințe…, pe care cu greu le-am făcut. Acum nu mai avem nimic și locuim pe la rude”, spune plin de tristețe Gheorghe Tudosă.

Sergiu Tudosă este fiul lor cel mai mic și cu greu vorbește despre tragedia care s-a abătut peste familia lor. Tânărul susține că nici el nu are resurse financiare pentru a-și ajuta părinții și acest lucru îl macină foarte tare.

”Eu, acum, locuiesc într-un apartament la care plătesc rată lunar. Dacă am fi avut resurse financiare cât să ne permitem refacerea casei, ar fi fost super. Este greu și pentru noi că nu ne putem ajuta părinții în astfel de momente”, mărturisește Sergiu.

 o casa arsa si o persoana langa ea

Toată agoniseala de o viață a familiei Tudosă a ars sub privirile neputincioase ale lor

Tragedia care s-a abătut peste familia Tudosă: ”Mama era în șoc!”

o alta parte afectata de incendiu

Gheorghe și Anișoara Tudosă sunt disperați pentru că au rămas fără un acoperiș deasupra capului

Din fericire, în urma incendiului produs nu au rezultat victime, dar paguba materială este uriașă. Din două locuințe, clădite într-o viață, au mai rămas doar niște pereți. Tragedia care s-a abătut peste familia Tudosă, i-a lăsat muți de supărare pe aceștia. Toată munca lor a fost spulberată în doar câteva clipe sub privirile neputincioase ale soților Tudosă.

”Din fericire, persoane vătămate nu sunt, pentru că în casă nu era nimeni. Mama era în curte și apoi a venit tatăl. Oricum mama era în șoc. Nici nu mai știa ce vorbește”, destăinuie reporterilor BZI băiatul cel mic, Sergiu.

În curtea soților Tudosă au rămas niște animale de îngrijit. Rămânând fără casă, aceștia stau la rudele din localitatea Sârca, pentru a se putea îngriji și de sufletele care au rămas în curtea în care s-a produs tragicul eveniment.

”Acum ei locuiesc la bunicul meu, care este vecin cu ei, pentru că le este mai ușor. Ei mai au câteva animale care au rămas în curte și trebuie să le îngrijească”, adaugă băiatul.

Pornind de la cazul familiei Tudose, Bună Ziua Iași inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia care a rămas fără propria locuință, din comuna ieșeană Bălțați. Cei care doresc să îi sprijine, o pot face contactând redacția Bună Ziua Iași sau donând direct în contul familiei Tudosă Sergiu Constantin – RO92CECEC001946392588111.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`