Prima pagină » National » Disperarea Săndinei Aurelia, o fată care a fost adoptată în SUA: Vreau să îmi găsesc familia biologică
Disperarea Săndinei Aurelia, o fată care a fost adoptată în SUA: Vreau să îmi găsesc familia biologică

Disperarea Săndinei Aurelia, o fată care a fost adoptată în SUA: Vreau să îmi găsesc familia biologică

05 nov. 2020, 13:08,
în National

O fată care a fost dată spre adopţie în SUA, acum zeci de ani, este disperată în a-şi găsi familia biologică. Săndina Aurelia este o româncă născută în Călărași dar a fost dată spre adopție acum zeci de ani. Ajunsă femeie în toată regulă, Aurelia a apelat la un grup de Facebook în încercarea de a afla detalii despre părinţii care i-au dat viață.

Săndina Aurelia are o viață lipsită de griji în Statele Unite ale Americii dar nu poate sta cu gândul că nu și-a cunoscut familia care i-a dat naștere. Iar din această perspectivă, femeia cere ajutorul tuturor care îi pot oferi orice informaţie.

Săndina Aurelia s-a născut în Călărași și a fost adoptată de o familie din America

Într-un mesaj publicat pe o pagină de Facebook care are ca scop găsirea familiilor biologice a copiilor care au fost adoptaţi în anii 90′ în România, Săndica a postat un mesaj prin care îi roagă pe toţi cei care pot oferi informaţii despre ea, să o caute.

Femeia susţine că s-a născut pe data de 2 martie 1990 în Călăraşi şi că numele ei este Săndina Aurelia. Din păcate, tânăra nu mai are documentele de adopţie pentru ca acestea au ars într-un incendiu acum ani în urmă.

M-am născut în Călăraşi la data de 2 martie 1990. Numele meu românesc a fost Săndina Aurelia. Nu sunt sigură dacă unul din aceste două nume este şi cel de familie. Am fost adoptată la vârsta de un an şi o lună de minunata mea familie din America, împreună cu fratele meu care recent şi el şi-a găsit familia prin intermediul acestei pagini. Visul meu a fost întotdeauna găsirea familiei biologice şi bineînţeles cunoaşterea trecutului.

Nu deţin nici o informaţie despre părinţii mei, deoarece documentele mele de adopţie s-au pierdut într-un incendiu acum câţiva ani. Revin aici cu marea speranţă că şi eu voi reuşi într-un final să-mi găsesc familia biologică. Părinţii mei adoptivi au întâlnit ambii mei părinţi români la adopţia mea din Călăraşi, în aprilie 1991. Ştiu că am o soră care s-a născut cu un defect congenital, numit popular picior strâmb. Vă rog mult să distribuiţi anunţul meu, poate aşa vom reuşi să ajungem la familia şi rudele mele.

The never forgotten children of România este o pagină care se ocupă cu găsirea familiilor biologice

Pagina de Facebook, The never forgotten children of România“ , este o pagină care se ocupa de găsirea familiilor biologice ale copiilor români adoptaţi în anii 90′ din România. Ileana Cunniffe este creatoarea paginii şi ea la rândul ei a fost unul dintre zecile de mii de copiii daţi spre adopţie în altă ţară. Românca este stabilită în Irlanda şi a apelat şi ea în găsirea familiei sale.

Conform unor statistici făcute de autorităţi, în doar 5 ani, în perioara 1994-1999, au fost daţi spre adopţie peste 10.000 de copii romani. Aceştia au ajuns în familii adoptive din străinătate. Totuşi, neoficial, copiii romani care au ajuns la familii din afara ţării este unul extrem de mare.

În anii 90′ România era un ”rai” al celor care doreau să adopte un copil. Din aceste considerente, mulţi dintre cei care adoptau copii din România nu făceau acte de adopţie.

Pagina de Facebook ”The never forgotten Romanian children” este creaţia româncei Ileana Cunniffe Băiescu

Pagina de Facebook ”The never forgotten Romanian children” este creaţia româncei Ileana Cunniffe Băiescu, de origine din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda de 22 de ani. Ileana are cinci copii şi lucrează la o grădiniţă din Galway. A fost mulţi ani în căutarea fraţilor daţi spre adopţie în străinătate în anii `90. Şi-a găsit una dintre surori în urmă cu nouă ani în Anglia, dar familia nu a fost completă.

Din ianuarie 2015 şi până în prezent, comunitatea „The never forgotten Romanian children“ a ajuns să numere peste 100,000 de membri. Peste 500 de solicitări au venit pe adresa paginii, din care 300 de la copii adoptaţi în căutarea familiilor din România au apelat la Ileana Cunniffe Băiescu pentru a-şi găsi identitatea, iar 164 de cazuri au fost rezolvate graţie iniţiativei româncei. 200 de cazuri au venit din partea rudelor şi familiilor din România, disperate să-i găsească pe copiii care ajunseseră, prin adopţie, în străinătate.

“Noi ajutăm şi susţinem numai căutarea familiilor pentru copii. Invers ar fi aproape imposibil, pentru că nu cunoaştem unde sunt aceşti tineri adoptaţi. Totuşi, reţinem numele copiilor adoptaţi şi căutaţi de familiile lor, şi dacă aceştia ajung la noi în căutarea famililiei, îi punem în contact”, a explicat Ileana, sutine adevărul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`