Prima pagină » Titlurile zilei » Disperare în familia afaceristei Magda Chiriac! A pierdut apartamentul părinților bătrâni și bolnavi, executorii l-au vândut fără milă: ”Pe bune, poate să ia și foc!” FOTO

Disperare în familia afaceristei Magda Chiriac! A pierdut apartamentul părinților bătrâni și bolnavi, executorii l-au vândut fără milă: ”Pe bune, poate să ia și foc!” FOTO

18 apr. 2022, 02:00, 3 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Părinții afaceristei Magda Chiriac urmează să fie evacuați din apartamentul situat într-un bloc din cartierul Alexandru cel Bun. Femeia s-a folosit de apartamentul părinților ca să obțină un împrumut pe care nu l-a returnat. Executorii au vândut imobilul într-o licitație

Ieșeanca Magda Chiriac a reușit să-și pună în cap întreaga familie. Totul a început în momentul în care și-a convins mama să transfere pe numele ei un apartament situat în cartierul Alexandru cel Bun. Afacerista s-a folosit de apartament ca să obțină un împrumut de la un anumit Gheorghiță Sachelariu. A împrumutat nu mai puțin de 65.000 de euro, sumă ce nu a mai fost returnată creditorului.

Recent, executorii i-au înștiințat pe bătrâni că imobilul va fi scos la vânzare, moment în care părinții au răbufnit. Dumitru Chiriac, în vârstă de 75 de ani, a precizat că fiica acestuia a dus o viață dezorganizată și, în momentul în care i-a cerut socoteală în legătură cu situația apartamentului, nu a primit niciun răspuns.
A intervenit și Marian Chiriac, fratele afaceristei. Bărbatul susține că sora lui are probleme psihice, de aceea ar fi fost internată la Institutul de Psihiatrie ”Socola”, din Iași, la finalul lunii septembrie 2021.

În edițiile trecute a fost prezentat un alt episod din scandalul iscat în familia Chiriac.

Disperare în familia afaceristei Magda Chiriac. Apartamentul a fost vândut cu 60.000 de euro

Deoarece nimeni nu se mai înțelegea cu Magda Chiriac, executarea apartamentului era inevitabilă. Astfel, pe data de 13 aprilie 2022, la sediul executorului judecătoresc Florin Calistru a fost organizată licitația pentru vânzarea imobilului compus din 3 camere, cu o suprafață de 72,24 metri pătrați. Apartamentul este identificat la blocul A9, et. 8, din Piața Voievozilor, nr. 3. Conform procesului-verbal de licitație, imobilul i-a fost adjudecat lui Adrian Prisăcaru, care a oferit suma de 311.500 de lei, aproape 60.000 de euro. Acesta trebuie să achite integral suma în termen de 30 de zile de la organizarea licitației.

”Am pus în vedere adjudecatarului ca, în termen de 30 de zile începând cu data de astăzi (13 aprilie 2022 – n.r.) să depună la Libra Bank suma de 280.400 de lei, ținându-se cont de suma de 31.100 de lei, depusă cu titlu de cauțiune, făcându-i totodată cunoscute dispozițiile art. 849 Cod Procedură Civilă, în cazul în care nu consemnează prețul în termenul stabilit”, se arată în procesul-verbal de licitație.

În alt scandal a fost implicat și Gigi Fedeleș, patronul Restaurantului ”Cavalerul Medieval”.

Magda Chiriac are proprietăți de milioane de euro

Afacerista Magda Chiriac are în proprietate mai multe bunuri. De exemplu, este proprietara unui teren de 8.000 de metri pătrați situat pe șoseaua Bucium, nr. 90, vizavi de cartierul de vile Aleea Domenii. Aici, Marian Chiriac, fratele afaceristei, s-a ocupat de obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui număr de 11 blocuri cu 2 și 3 etaje. Valoarea de piață este de cel puțin 1,5 milioane de euro. Averea este completată și de o clădire din centrul Iașului, pe stradela Armeană.

Urmează ca, în clădire, să fie închiriate apartamente în regim hotelier. Se adaugă mai multe spații comerciale. La un moment dat, de afacerile Magdei Chiriac se ocupa fratele acesteia. Dar, între timp, relația dintre cei doi s-a răcit, iar Marian a rămas fără împuternicire. Magda Chiriac a preferat să colaboreze cu un văr, Cristian Nițică, cel care, acum, se ocupă de afacerile femeii. În familia Chiriac, această colaborare nu este văzută cu ochi buni.

Și-a sunat sora, dar nu a vrut să audă de soarta părinților

Marian Chiriac a declarat pentru BZI că a încercat să comunice cu sora lui, dar în zadar. Acum, apelează la autorități ca să devină tutorele legal al femeii.

”Sunt copleșit de ceea ce fac aceștia. Am dus la Parchet probele și voi lupta până voi demasca acești incompetenți, împreună cu acest cămătar (Gheorghiță Sachelariu – n.r.), care a colaborat cu bună știință că ea este bolnavă și a fost internată. Părinții mei nu meritau așa ceva! Au stat 22 de ani în apartament”, a precizat Marian Chiriac.

Într-o convorbire telefonică, Magda Chiriac a explicat că nu este dispusă să renunțe la proprietăți ca să salveze apartamentul părinților.

”Nu am ce să fac. Nu mai depind de mine lucrurile astea, așa cum s-ar crede. Dacă îmi intrau niște bani, era primul lucru pe care l-aș fi făcut. Nu-i rea-voință, fac și eu ce pot. N-am să-mi vând acum un ochi și un rinichi! Ce să fac, să-mi vând proprietățile, ca să salvez apartamentul mamei și al tatălui? Pe bune, poate să ia și foc!…”, a spus Magda Chiriac în timpul unei convorbiri cu membrii familiei.

Disperarea a cuprins familia afaceristei Magda Chiriac și din cauza intereselor financiare.

Comentarii
  • NISTE TZIGANI.

  • Țiganca stă cu 8000 metri în Bucium și își lasă părinții pe drumuri. Auzi, cică ”dacă îmi intrau niște bani…” o rezolva, dar așa i-au intrat doar niște pu.li, ce să facă săraca.

  • Vai mama ei…o taranca de la Cozmesti ,nu o afacerista. O parasuta, si ea si sor’sa Mihaela. Doua vagaboante 🤣. De la multa pu..ă o qjuns la Socola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`