Prima pagină » Actualitate » Dispecerul de la Galaţi către mama care a sunat cu disperare la 112 pentru că şi-a pierdut fiica: Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul! După ce o găsiţi ne sunaţi
Dispecerul de la Galaţi către mama care a sunat cu disperare la 112 pentru că şi-a pierdut fiica: Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul! După ce o găsiţi ne sunaţi

Dispecerul de la Galaţi către mama care a sunat cu disperare la 112 pentru că şi-a pierdut fiica: Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul! După ce o găsiţi ne sunaţi

07 iul. 2021, 09:03,
George Cristian în Actualitate

Cazul în care o femeie disperată că şi-a pierdut fiică a sunat la 112 Galați a scandalizat întreaga opinie publică. Felul în care dispecerul i-a vorbit mamei a stârnit o revoltă. Așadar, a apărut înregistrarea în care operatoarea 112 îi spune femeii că nimeni nu vine să îi caute fiica şi că aceasta poate suna din nou la 112 după ce o găseşte.

De altfel, nu este prima oară când un operator 112 se comportă în acest fel. Poate cel mai cunoscut şi cel mai dramatic caz este cel al Alexandra care a sunat, fără succes la 112.

Un dispecer de la 112 îi spune unei femei să-și caute singură fiica

Înregistrarea la 112 confirmă spusele femeii care a reclamat modul deficitat şi lipsit de umanitate în care i-a vorbit dispecerul. Altfel spus, la Galaţi s-a pornit deja o anchetă care o să stabilească ce s-a întâmplat. Dacă va fi găsită vinovată, dispecerul ar putea rămâne fără locul de muncă.

Redăm integral convorbirea femeii cu dispecerul de la Ambulanța Galați:

Dispecer ambulanță Galați: E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.
Mama fetei: Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.
Dispecer ambulanță Galați: Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

Reacţia celor de la Ambulanța Galaţi a fost de domeniul fantasticului

Într-un interviu acordat celor de la digi24, mama fetei a explicat faptul că a rămas socată de modalitatea în care a ales dispecerul să gestioneze faptul că ea și-a pierdut fiica. Fiica să în vârstă de 16 ani are probleme de sănătate şi nu a fost căutată de poliţie, asta în condiţiile în care era dispărută de ore bune:

Reacția celor de la ambulanță a fost efectiv de domeniul fantasticului. Cum adică… era un fel de te descurci singură, păi nu poți să te descurci singură pentru că nu ești nici medic specialist, nu ești nimic, nu te poți descurca. Este revoltător că ești o mamă care își caută copilul la ora 9 pe stradă și ambulanța îți spune nu ți-o va căuta nimeni. În momentul acela ești fără putere. OK, dar dacă nu mă ajută instituțiile statului, atunci cine?
spune femeia.

Ce spun autorităţile locale despre incidentul cu dispecerul de la 112

Într-o intervenţie publică, Mihai Polinschi, medic SAJ Galaţi a explicat faptul că nu s-a folosit limbaj profesionist şi că în prezent are loc o anchetă pentru a stabili cu exactitate modalităţile în care se pot lua anumite măsuri:

Sigur că nu s-a folosit un limbaj profesionist, are loc o anchetă și după se vor lua măsurile care se impun. a spus Mihai Polinschi, medic SAJ Galaţi.

În schimb, cei de la IPJ Galaţi au susţinut faptul că autorităţile o căutau, în momentul în care femeia vorbea cu dispecerul 112 pe minoră. De altfel, copilul în vârstă de 16 ani a fost găsit de oamenii legii

 Un echipaj din cadrul Secției 1 de poliție a depistat minora pe o stradă din zona spitalului de psihiatire, aceasta fiind condusă la sediul de poliție unde se afla și asistentul maternal ” a declarat Gabriela Costin – purtător de cuvânt IPJ Galaţi.

Medicul Monica Pop a reacționat dur la informațiile apărute în presă

Cunoscutul medic Monica Pop a avut o reacție dură la felul în care dispecerul de la 112 Galați a decis să vorbească cu femeia care era disperată să-ți găsească fiica. Medicul a menționat faptul că este foarte greu de avut un punct de vedere și că nu-și explică reacția lipsită de umanitate a dispecerului:

„Este foarte greu de caracterizat așa ceva. Problema este că oamenii sunt foarte a căzuți moral în țara asta și cred că nu le mai pasă. Asta și demonstrează (n.r dispecerul 112) că nu le mai pasă și nu îi interesează.

Doamna de la 112 nu o fi avut copii? Trebuia să sară şi să încerce măcar nu să bagatelizeze aşa. Trebuie foarte serios selectat personalul care lucrează în asemenea locuri pentru că altfel nu se rezolvă nimic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *