Prima pagină » National » Dispărut din spațiul public, premierul Florin Cîțu postează fotografii din SUA, cu un mesaj clar pentru critici: „Can’ t stop me now”

Dispărut din spațiul public, premierul Florin Cîțu postează fotografii din SUA, cu un mesaj clar pentru critici: „Can’ t stop me now”

13 aug. 2021, 09:45,
Bianca Rebegea, în National

Premierul României, Florin Cîțu, a postat pe Facebook Story mai multe imagini cu el în New York, din anul 2016, însoțite de frânturi din mai multe melodii. Mesajul transmis de prim-ministru este „Can’ t stop me now”

Florin Cîţu a postat, pe Facebook Story, de unde postările dispar după 24 de ore, un mesaj cu frânturi din mai multe melodii şi patru imagini cu el în New York în 2016. Primul mesaj transmis de premier este melodia The Score „Can’ t stop me now”.

Apoi, premierul a postat o fotografie, însoțită de frânturi din melodiile Back în black a AC/ DC, Head like a hole a Nine Inch Nails şi The sound of silence de la Disturbed.

Premierul Florin Cîțu postează fotografii din SUA, cu un mesaj clar pentru critici

Postările lui Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook au apărut în contextul scandalului legat de faptul că a condus sub influenţa alcooului când se alfa în America, fiind reţinut pentru două zile şi nevoit să plătească o amendă de 1.000 de dolari.

Totodată, imaginile sunt un mesaj subtil la adresa lui Ludovic Orban, care a declarat, joi seară, 12 iulie, că nu a primit nici de la Florin Cîţu, nici de la serviciile de informaţii, datele legate de faptul că premierul a stat două zile în arest după ce a fost prins băut la volan, în Statele Unite.

Ludovic Orban este de părere că prim-ministrul ar fi trebuit să anunțe chiar el pățania din Statele Unite ale Americii, punctaând că „un astfel de episod nu ai cum să-l ascunzi, nu ai cum să-l ţii pitit, mai devreme sau mai târziu se află”.

Liderul PNL precizează că nu a fost sunat de premier, nici după ce informaţia a fost făcută publică.

„Mai e alt lucru care mă deranjează, faptul că anumiţi colegi care mă cunosc şi ştiu despre mine adevărul au început să arunce în spaţiul public că informaţia a fost făcută public de mine sau de oameni din echipa mea. Este o minciună şi o formă penibilă să îl faci vinovat pe preşedintele partidului pentru o vină pe care nu o are. În curând o să spună că eu sunt vinovat că în 2000 a fost Citu prins băut la volan”, a spus Ludovic Orban.

ORNISS refuză să dea detalii despre cazul arestării premierului Florin Cîțu în SUA

Reprezentanții ORNISS au refuzat să dea detalii despre cazul arestării premierului Florin Cîțu în SUA, la solicitarea făcută de Antena 3. Aceștia au motivat că informațiile sunt clasificate.

Miercuri, 11 august, prim-ministrul României, Florin Cîțu, a confirmat că, în urmă cu 20 de ani a fost amendat contravenţional în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului. Acesta a afirmat că a fost o greșeală, pentru care a plătit foarte scump. La vremea aceea, el a fost obligat să își vândă mașina și să circule ca pieton timp de un an.

La finalul ședinței de Guvern, Florin Cîțu a fost întrebat cum comentează informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora, în anul 2000, în SUA,  a fost „închis” două zile, pentru că ar fi condus „sub influenţa drogurilor sau a alcoolului”.

„Da, acum 20 de ani a fost vorba de un DUI (driving under the influence), este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. (…) Este o contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din Partidul Național Liberal”, a declarat Florin Cîţu, în conferinţa de presă de miercuri, 11 august.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *