Prima pagină » Cancan » Dispar telefoanele mobile? Cu ce vor fi înlocuite

Dispar telefoanele mobile? Cu ce vor fi înlocuite

26 iul. 2024, 09:33,
în Cancan

Dispar telefoanele mobile? Epoca de aur a smartphone-urilor ar putea fi aproape de final. Pe o piață deja saturată, vânzările scad, în special din cauza lipsei de inovații semnificative în ultimii 15 ani. În plus, o nouă generație de dispozitive începe să le eclipseze, notează Le Monde.

Smartphone-urile devin tot mai costisitoare și îți umplu buzunarele? Publicația franceză subliniază că momentul în care le vei înlocui cu noua generație de dispozitive digitale este foarte aproape.

Mai discrete, mai accesibile și susținute de inteligența artificială (AI), noile dispozitive pot fi fixate pe rever pentru a asculta e-mailuri sau a efectua apeluri, pot fi purtate la încheietură pentru a monitoriza activitățile zilnice, sau pot fi purtate pe deget, sub formă de inel inteligent, pentru a gestiona datele de sănătate. Sau pot fi purtate pe post de cască, cu rol de asistent vocal și muzical.

Dispar telefoanele mobile?

Mobile World Congress, desfășurat la Barcelona între 26 și 29 februarie, a prezentat noi dispozitive, mai compacte, mai ușoare, dar totodată puternice și intuitive. Pinul AI se poate atașa pe haină sau pe reverul cămășii. Rabbit R1, de dimensiunea unei cutii de chibrituri, dispune de un ecran și se încadrează în cel mai mic buzunar.

”Formatul smartphone-ului a evoluat până la punctul în care este dificil să inovezi dincolo de ceea ce este disponibil în prezent. Smartphone-urile au devenit puțin cam plictisitoare.

Așa că am vrut să oferim utilizatorilor noștri un gadget distractiv și intuitiv”, a explicat Jesse Lyu, CEO al Rabbit, o companie pe care a fondat-o în Statele Unite.

Aceeași strategie a fost adoptată și de co-fondatorii start-up-ului Humane, foști directori Apple: Imran Chaudhry, fost director de design, și Bethany Bongiorno, fost manager de software.

Pinul lor AI, care poate fi purtat ca broșă sau pe reverul unei jachete, are ca scop „să elimine smartphone-urile, prin inteligența artificială, la îndemâna degetelor”.

Timpul tastaturilor și al ecranelor a trecut, fiind înlocuit de soluții mai flexibile. De asemenea, PIN-ul AI poate proiecta un ecran virtual pe palma mâinii sau pe orice altă suprafață. Cu acest gadget, care se va dovedi esențial, utilizatorul vorbește și primește instantaneu răspunsurile corecte.

Este ca și cum inteligența artificială ar prelua funcțiile de pe computerul sau smartphone-ul utilizatorului, dar fără a fi vizibilă, conform celor scrise de Le Monde. În acest context, tot mai mulți anticipează sfârșitul smartphone-ului.

Ce declara Pekka Lundmark, CEO al Nokia

În cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos din mai 2022, Pekka Lundmark, CEO-ul Nokia, fosta mare companie de telefoane mobile, a afirmat: „Până în 2030, cu siguranță smartphone-ul. așa cum îl cunoaștem astăzi, nu va mai fi cea mai comună interfață. Multe dintre aceste lucruri vor fi făcute direct în corpurile noastre”.

Acum zece ani, producătorul finlandez a schimbat direcția, vânzând divizia sa de telefoane mobile către Microsoft. Conform lui Olivier Parent, director de cercetare la Comptoir Prospectviste, un institut francez de previziune strategică, „este foarte posibil ca smartphone-urile așa cum le știm acum să dispară în viitorul apropiat.”

Potrivit expertului, „nu contează cu ce va fi înlocuit smartphone-ul; ar putea fi prin dispozitive care pot fi fixate, inele, brățări, ochelari, lentile sau chiar implanturi biomecanice.”

El a menționat Neuralink, start-up-ul fondat în 2016 de Elon Musk pentru dezvoltarea implanturilor cerebrale. Primul implant de acest tip a fost introdus într-un pacient pe 28 ianuarie.

„Aceasta ar putea fi prima cărămidă din drumul care poate duce la adoptarea acestor interfețe om-mașină”, a argumentat Parent.

Până în acest moment nimeni nu a putut spune dacă dispar în totalitate telefoanele mobile dar, la modul în care se dezvoltă tehnologia, specialiștii preconizează că anul 2030 va fi sfârșitul smartphone-urilor.

Comentarii
  • Doamne ajuta

    SPER SA SE AJUNGA CIT MAI REPEDE LA ASTA . CYBORGII ROMANI ,ISI MERITA SOARTA .
    DACA MA CENZUREZI ,ITI BAG PLA-N GIT .
    PRIMITIVII MAIDANEZI DIN RO ., ISI MERITA SOARTA

  • nazi jews want to spy on us 24/7

  • Se pare că ia plăcut dedicația ta și nu șterg comentariul 😊
    Eu nu le promit așa ceva și îmi sterg la greu , poartă cumva rochie la ocazii speciale ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *