Prima pagină » Actualitate » Discuții controversate cu Codrin Ștefănescu la BZI LIVE privind noile taxe impuse de statul român cetăţenilor: „Ciocolata nu e produs de lux”
Discuții controversate cu Codrin Ștefănescu la BZI LIVE privind noile taxe impuse de statul român cetăţenilor:

Discuții controversate cu Codrin Ștefănescu la BZI LIVE privind noile taxe impuse de statul român cetăţenilor: „Ciocolata nu e produs de lux”

14 iun. 2022, 16:59,
BZI.ro, în Actualitate

Cunoscutul politician Codrin Ştefănescu a fost invitatul moderatorului Valentin Huțanu în cadrul emisiunii-dialog BZI LIVE de marți, 14 iunie. Aceștia au pus pe masă și au dezbătut noile proiecte şi strategii ale Alianţei Pentru Patrie legate de România din perspectiva socială, economică, agricolă, industrială, diplomatică şi politică, dar în mod special s-au axat pe noile taxe impuse de statul român cetățenilor, printre care și „taxa pe lux”.

Codrin Ștefănescu la BZI LIVE: „Ciocolata nu e produs de lux, măi, Ciolacule!”

Actualul secretar general al Alianței Pentru Patrie (APP), Codrin Ştefănescu s-a declarat revoltat în cadrul noii emisuni-dialog BZI LIVE față de această „taxă pe lux” propusă de guvernul actual și a explicat ce este această taxă și ce presupune, dar și până unde va merge statul cu aceste reglementări.

„Faptul că măresc accizele este înfiorător. Acestea sunt lucruri pe care ar trebui să şi le permită oricine. Accize la zahăr, la ciocolată? Ciocolata nu e produs de lux, măi, Ciolacule! Vor nişte deştepţi să pună o acciză la acciză.

În momentul de fată avem aşa: controale în medie pentru firme: firmele străine au 0.037 % de controale pe lună. Deci s-ar putea să aibă un control o dată la 5 ani. Și 18,2% controale lunar pentru firmele mici, de familie, pentru micii antreprenori români. Asta este media. Ca firmă românească, stau scai pe tine. Tot ce s-a creat pe vremea lui Dragnea, anume, un tip de legislaţie care nu permitea astfel de controale. Primul control, te duci şi anunţi, nu te duci să amendezi. Tu trebuie să îl ajuţi pe patron, de două ori, de trei.. nici a patra oară nu îl amendezi. Dar acum vine ITM, ISRC , garda de nu ştiu care.. şi vin câte 11 odată. Nu contează dacă ești sau nu în regulă, tu trebuie să stai drepţi.

Gândeşte-te că organul de stat care vine să te verifice e plătit din banii firmelor ăstora la care ei vin în control. În maşini mult mai luxoase decât nevasta patronului. Un patron care munceşte de rupe nu are bani de maşini cum au ăştia de vin în control.

În primul rând, economia noastră trebuie să meargă pentru români.

Toate aberaţiile astea de se petrec zilnic, au creat în rândul opiniei publice o altă rată de așteptare. Ei nu mai speră că vor veni şi lucruri bune. Nimeni nu mai speră, nici eu nu mai sper, nădăjduiesc. Nădăjduiesc că vor ieşi în 2024 şi vor pune ştampila acolo unde trebuie.

Politicienii de acum nu mai au curaj să iasă la piaţă, îşi fac cumpărăturile din străinătate, prin intermediul şoferilor. Nu mai au curaj să iasă la meciuri, în public, să dea ochiul cu cetăţenii, să vină să dea declaraţii de presă, să dea explicaţii.. Ei se cred nişte zei, în jurul căruia se învârte Balcaniul şi planeta”, a spus Codrin Ștefănescu.

Noile taxe impuse de statul român cetăţenilor

De asemenea, cunoscutul politician Codrin Ștefănescu a scos la înaintare neputința celor de la guvernare, care se văd puși în fața aprobării unor proiecte pe care nici ei nu le înțeleg prea bine, dar le votează.

„Antreprenorii care produc lucruri pentru export, au avut o întalnire şi au spus că vor renunţa la anumite produse pentru că nu mai pot, efectiv nu mai pot concura pe piaţă în condiţiile actuale. Până şi în domeniul Horeca, oamenii ăştia au anunţat că vor face încă o remaniere de 10% din personal, iar cu banii ăia, vor plăti facturile tot mai împovărătoare.

Vine Ciolacu şi spune că măreşte impozitul cu 10%. În loc să vii să îi încurajezi pe micii antreprenori, tu îi îngropi în taxe.

Sindicatele mari au stat în faţa guvernului şi au protestat fără nici un fel de dialog. La toate lucrurile astea, guvernul este mut. Mesajul tău pentru români este că te doare fix în cot şi tu eşti pus acolo pentru alt interes, doar că nu pentru interesul românilor.

Românul trebuie să înţeleagă că cei pe care i-au votat şi i-au pus acolo în Parlament, sunt ca nişte cârlige de rufe, coordonaţi din spate, care votează de frică interesele altora.

De la începutul anului s-au votat doar nişte legi idioate: românul nu mai are voie să crească găini, curci şi raţe. Românul nu mai are voie să crească scroafe, impozitul pe fiecare gospodărie… Toate acestea pentru că trebuie să luăm de la străini, al nostru nu mai este bun „, a conchis Codrin Ștefănescu.

Reamintim faptul că actualul secretar general al Alianței Pentru Patrie (APP), Codrin Ştefănescu va fi invitat săptămânal în cadrul emisiunii-dialog BZI LIVE, alături de moderatorul Valentin Huțanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *